folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Kartı Sorunu Film İzleyemiyorum

Ekran Kartı Sorunu Film İzleyemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Elimde nivida geforce fx 5500 250 mb ekran kartı var. Bilgisayara linux mint kurmuşturm arkadaşın bana bilgisayar lazım olduğui için kullanmak amaçlı aldım. Arkadaşta windows kuramamış kurabilirsen kullanırsın diye verdi bende aldım tnc tarzı xp lerden birini kurdum ekran kartını falan kendi tanıdı zaten xp bu ekran kartını tanıyor normal cd lerd de otomatik tanıyor neyse kurulumu yaptım gayet normal çalışıyor herşeyi kurdum sorun şu bir film yada messenger yada medya playerde eklayzer ekranını açarak uygulama çalıştırsam ekean gidiyor abuk sabuk çizgiler geliyor ama reset falan atmıyor oyle kalıyor. Ekran çözünürlüklerini falan değiştirdim son güncel sürümü yükledim herzleri falan değiştirdim gene aynı gene aynı sadece film izlerken messenger açarken hata veriyor. oyun denemedim ki büyük ihtimal onda da verir

bunun üzerine ekran kartını çıkartım baktım konstatörmü böyle yazılıyor galiba yuvarlak tüplerin ağzı patlamış açık durumda içinde biraz japon döktüm kurmaya bıraktım sonra geri taktım ekran kartını açıldı filmde izledim messejgere de girdim ama bilgisayarı baştan açınca hop gene aynı sorun ben konstatör tüplerinden şüpheleniyorum değiştirrsek düzelirmi acam aynı fz lardan takarsak sorun hallolurmu birde ne kadar tutr bunlar üzerinde fz5l 1000 6,3v yazıyor.

şu anda ana kartın üzerindeki o/b ekran kartını kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.

saygılar.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

kaç uf'luk hocam ? baktın mı baskı devreye zarar vermediğin sürece ( ekran kartları çok hassas ) değiştirebilirsin sorunu zaten çözmüşsün bile.

edit : fotografını çekermisin hocam ? bakalım beraber.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

fotograflar pek net çıkmıyor üstad

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

x-files bunu yazdı:
    -----------------------------

fotograflar pek net çıkmıyor üstad

-----------------------------

pm.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

kondansatör arızasıymış .Az bucuk belli oluyor ama. Değişecek  1000 6,3v  uf'luk'muş ne olur ne olmaz diye bakayım dedim :D

değişim yapıldıktan sora düzelecektir (:

baskı devreyi görmek istedim bazıları dandirikten eski model agp'lerde.. bi sorun yok gibi duruyor.

donanımcı arkadaşlar yinede yorumlasınlar. eksik kaçırdığımız bi yer olmasın.

Toplam Hit: 1033 Toplam Mesaj: 5