Ekran Kartı Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

herkese merhabakar,

besteci ve aranjör olduğum için elimdeki macbook pronun gücü yaptığım işlere yetmiyor ben de yeni amd pc toplama kararı aldım ancak ekran kartı benim için önemli değil yani oyun oynamayacağım sizce aşağıda linki verdiğim ekran kartı işimi görür mü? 64 bit ile 128 bit arasında farklar neler. aşağıdaki ekran kartı ile iki monitör kullanabilir miyim yani ekranın yarısı bir monitöre diğer yarısını bir monitöre yollayabilir miyim?

https://www.tekmarshop.com/asus-gt710-2gb-ddr3-64bit-710-2-sl-ekran-karti-360.html

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Eğer ekran kartı senin için önemli değilse yeni çıkacak amd ryzen 300 serisi apulara yönel.

https://www.pcworld.com/article/3402056/amds-new-ryzen-3000-apus-give-budget-gamers-an-affordable-taste-of-radeon-vega.html

Bu sayede ekran kartı almana gerek kalmaz.

torpedo_XL tarafından 16/Haz/19 18:14 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Eğer ekran kartı senin için önemli değilse yeni çıkacak amd ryzen 300 serisi apulara yönel.

https://www.pcworld.com/article/3402056/amds-new-ryzen-3000-apus-give-budget-gamers-an-affordable-taste-of-radeon-vega.html

Bu sayede ekran kartı almana gerek kalmaz.

hocam zaten ryzen 7 cpu alıyorum 16 çekirdek yenisi 24 çekirdek olan param yetmez zar zor denk getiriyorum diye ekran kartını kesmeyi düşünüyorum yani aranje ve beste yaptığım programlar ( ableton, cubase, studio one gibi) ekran kartı kullanıyor mu ki

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Apu işlemciler yanlış bilmiyorsam sistem ram inden faydalanarak ekran kartı gibi çalışıyorlar. yada böyle birşey. Ram miktarı ve mhz arttıkça apular daha fazla iş yapıyorlar. yani apulu ekran kartsız bir sistem ve yüksek mhz, yüksek ram senin için daha iyi olur. ekran kartını da uzun vadede paran olunca alırsın. yeni apulardan alırdım ben senin yerinde olsam. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

hocam zaten ryzen 7 cpu alıyorum 16 çekirdek yenisi 24 çekirdek olan param yetmez zar zor denk getiriyorum diye ekran kartını kesmeyi düşünüyorum yani aranje ve beste yaptığım programlar ( ableton, cubase, studio one gibi) ekran kartı kullanıyor mu ki

Programlar konusunda çok bir bilgim yok. Ses işleme konusunda bilgili olanlar cpu mu gpu mu kullandığı hakkında daha iyi bilgilendirme yapabilir. Ama eğer programlar cpu kullanıyorsa apu işlemci alıp 32gb hızlı ram alarak iyi performans yakalarsın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 919 Toplam Mesaj: 5
ekran kartı