Ekran Kartı Ve Ram ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek

1000ghz celeron 128 ram 64 mb ekran kartı olan tanıdığımın pc sini yükseltmek istiyoruz. Size danışmak istediğim konu şu:

Bu pc için 512 ram  fazla mı olur. Ya da bunun oranı nedir? 1000 ghz lik bi pc ye mesela 1024 ram takılsa bu işlemci kullanabilir mi hepsini? 

Ben 512 ram ve 256 mb ekran kartı almayı düşünüyorum. Kaldırır mı, daha azını mı almalıyım?  2. el alsam hata mı etmiş olurum? ram eskimez diye biliyorum ben. Tavsiyeleriniz nedir? Asla almamam gereken marka nedir? İlk deneyimim kendime alsam sorun değil de. Bi aksaklık çıktığı zaman kötü bellerler beni. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    hoca yeni çıkan oyunlar için ekran kartını ona göre seçmelisin. örnek fifa 2008 en az 512 mb directx 9 destekli ati veya nividia ekran kartı gerektiriyor. bunun içinde eski kasanı komple ver üstüne 200-300 ytl para verip yeni sıfır çift çekirdekli işlemci, 120-160 gb harddisk, 1 gb ram, 512 mb ekran kartı olan bir kasa alabilirsin. eski kasanın üstüne ilave yaparsan belki donanım uyuşmayabilir uyuşmuş gibi gösterir ama bilgisayar yavaş gidebilir o yüzden
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    philist
    philist's avatar
    Erkek
    Tşk hacı. Onu ben de söyledim de anlatamadım. Anladın değil mi? :) Yine anlatmaya çalışayım o zaman ben.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nightmare22
    Nightmare22's avatar
    Erkek

philist o parçaların zaten yenisi yok 2. el alman lazım, parçalar eskidikçe fiyatlarıda artıyor ne hikmetse :S o yüzden hiç o pc ile uğraşmayın o nu satıp (gerçi zor satarsınız ama) yeni bir pc alın, çünkü alıcağın parçalar pahalıya gelicek sonra demesinler o kadar para verdik hiçbi fark olmadı falan diye

essan sende ne yaptın yaa... ne 512 mb ekrankartı ??  ona bakarsan crysis minimum 6800yongalı ekran kartı istiyor ama 9550 gibi külüstürle bile oyunu oynayabiliyosun, ayrıca 512mb demek iyi demek değil önemli olan yongasıdır.

Toplam Hit: 980 Toplam Mesaj: 4