Ekran Kartım Aşırı Isınıyor (Yardım)
-
Arkadaşlar Asus Nvidia GeForce 9600 GT Ekran kartım ve son zamanlarda aşırı ısınıyor bunun nedeni ne olabilir ve ne yapmam gerekir ?
Son ölçülen sıcaklık 61 derece.
Bilgisayarda 1 tane 8 bir tane 12 cm fan var ekran kartının da fanı var ama yine de sıcaklık bu seviyede.
-
ekran kartının normal ısı değerlerinin ne olduğunu biliyormusun neye dayanarak çok ısındığını anladın
-
Oyunlarda kasılmalar başladı.
Bir de daha önce elimle tutardım bir şey olmazdı artık tutamıyorum :D
Oyuna girdim az biraz oynadım 76 oldu normal olduğunu sanmıyorum.
-
ekran kartının fanı toz dolmuş olmasın
-
Ekran kartının fanı tozlandığı için yeterli hava akımı yapamıyordur fan temizliği yaptınmı eğer yaptınsa kartı sök ve GPU macununu yenile.
-
Temizlik yaptığım pek söylenemez muhtemelen bayağı tozlanmıştır 2 yıldan fazla oldu alalı ve hiç temizlik yapamadım desem yeridir. söküp tozunu alsam iyi olacak anlaşılan..
-
darkroques61 bunu yazdı:
-----------------------------
Temizlik yaptığım pek söylenemez muhtemelen bayağı tozlanmıştır 2 yıldan fazla oldu alalı ve hiç temizlik yapamadım desem yeridir. söküp tozunu alsam iyi olacak anlaşılan..
eğer elin yatkın değilse vede anlamıyorsan GPU fanını sökme sadece elektrik süpürgesi ile tozunu al mutlaka ısı olarak fark edecektir. -
asus 8600 gt silent ekran kartım vardı.Çok severdim kendisini.Bir gün sebep yokken pc açılmadı ve kartımın çalışmadığını anladım.Hiçde belli etmedi kerata anlıcağın kardeş ekran kartlarına lanet olsun. not:içimi döktüm...
-
Jubei bunu yazdı:
darkroques61 bunu yazdı:
eğer elin yatkın değilse vede anlamıyorsan GPU fanını sökme sadece elektrik süpürgesi ile tozunu al mutlaka ısı olarak fark edecektir.
-----------------------------Açamadım zaten tornavida yok evde tam teşekküllü bir temizlik lazım bilgisayarcıya götürsem iyi olur herhalde sağolun bu arada..