Ekran Kartını Görmüyor - Pci Basit İletişim Denetleyicisi
-
Hacılar laptopa yeni ssd taktım ama ekran kartını görmüyor. Bundan öncede arada bi gidiyodu, ekran kartını görmüyordu. Sorun nerde olabilir. Ekran kartının oynama çıkma ihtimali var mı.
http://i.hizliresim.com/jYJENj.png
Donanım Kimlikleri;
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&SUBSYS_035B1025&REV_06
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&SUBSYS_035B1025
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_3B64&CC_0780
-
Hacılar pci ile alakalı değilmiş herhalde. Driverların olduğu dizinden güncelle dedim düzeldi. Fakat ekran kartını hala görmüyor.
-
Acaba windowstan mı dedim, updatein hepsini yaptım 800mb ama hala görmüyor. Chipsetle idare ediyorum su an :/
-
hacı, adı üstünde basit iletişim denetleyicisi. o bulamadığın driver ekran kartının değil.intel management engine interface yükle düzelir.
onbord ekran driverin yüklü resme göre. senin ekran kartı ne ki?
-
crimeangel bunu yazdı
hacı, adı üstünde basit iletişim denetleyicisi. o bulamadığın driver ekran kartının değil.intel management engine interface yükle düzelir.
onbord ekran driverin yüklü resme göre. senin ekran kartı ne ki?
Hocam o chipset. Anakartta nvidia geforce 420m var. Ama şu an görmüyor. basit iletişim olayı çözüldü ama ekran kartıyla bi alakası yokmuş galiba. Aygıt yöneticisinde hala görünüyor ekran kartı. Laptopı açıp çıkıp çıkmadığına bakıcam artık :/
Edit: Ram saçma bi şekilde çıkıyo, ekran chipini kontrol etmekte fayda var.
banneduser tarafından 12/Eyl/14 18:26 tarihinde düzenlenmiştir -
ekran kartı yerinden çıkmaz hocam. ya başkabirşey vardır, yada driverla ilgili sıkıntı yapmışsındır.
mesela, ses kartlarında çok denk gelir. driver ı otomatik ve yanlış gördüğü durumlarda format atmadan ses kartının düzelmedi durumlarlada karşılaştım. senin verdiğin bilgilere göre yazıyoruz ama alet bende olsa belkide düzeltcem.
geçen bir bilgisayarcı abim dell bi makinaya ekran driveri yüklüyor. aynı seninki gibi çift kartlı.
onboard da sıkıntı yok ama hariciyi çalıştırtamıyor. netekim gittim 15 dakkada yaptım. ama format atmam gerekti dediğim gibi.
-
Hocam daha yeni format attım ama yanmış ta labilir bu ben çok yüklenmişti :/ Formattan öncede arada nadiren bi görmemezlik yapıyordu amayeniden başlatınca düzeliyordu. Neyse idare edebildiğim kadar böyle devam edicem. Birde hocam havyayla çıkarmaya çalıştım daha demin ama yemedi illaki servisteki malzemelerden olacak. Ekran kartı yanınca nasıl bir durumla karşılaşırım. Saol hocam teşekkür ediyorum.
banneduser tarafından 12/Eyl/14 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
havya ile neyi çıkarmaya çalıştın hocam anlamadım orasını.
elektronikten, özellikle laptop tamirinden anlamıyorsan sakın elleme.
bu kez komple uçurursun. demedi deme.
herkes kendi tamirini yapabilse, servisler nasıl ekmek yicekti :)
ekran kartı uçarsa, aletin özelliğine bağlı olarak, ya hiç görüntü alamazsın, yada harici kısmını kullanamaz, dahili ekran kartıyla anca fal falan bakarsın :)
-
Hocam benim ekran kartı ne yazıkki bu şekilde;
http://www.notebookcheck.net/uploads/tx_nbc2/GeForce_GT_420m_med_3qtr.png
Ve herhangi bi takma çıkarma olmadığından köşelerinde beyaz silikon vardı. Bende onları havya ile sökmeye çalıştım ama yinede kartı çıkaramadım :/ Bilgisayarı açtığımda herhangi bir sıkıntı yoktu yani orayı burayı yakmamışım :) Sıcak hava uygulamam lazımmış fön makinesi kullansam işe yarar mı :)