Ekran Kartıyla Şifre Kırma Sistemi
-
arkadaşlar ekran kartıyla şifre kıran sistemler var özel olarak üzerinde en üst düzey 8-10 tane ekran kartı var ve deneme yanılma yöntemiyle kırıyor bu konuda bilgisi olan varmı ?
-
böyle bişi var?
MaviGozluDev tarafından 11/Kas/13 21:44 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.tahribat.com/Forum-Sifre-Kirmak-Icin-En-Uygun-Ekran-Karti-149241/ -
Hocam evet var ama götürüsü getirisinden fazla.
1- o kadar ekran kartının hem maliyeti hem de çalışırken harcadığı elektrik miktarı fazla olur.
2- İstersen dünyanın en güçlü bilgisayarı olsun karmaşık bir şifreyi şak diye kıracak bir sistem bilmiyorum ben.
-
hocam ekran kartının burada ki amacı
daha fazla keyword, pw list, bt atak (bruteforce) wl snifer denemesi yapmana müsade ediyor. Normal cpu'lar bu işlemi daha uzun zamanda yapıyor.
gpu'lar yani grafik işlemcilerin alt yapısı ve stabilliği sebebi ile daha hızlı ve daha sağlam sonuçlar elde ediliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=GpcNXs5zm2Q

bahsettiğin üst düzey sistem ^^
-
bu sistemi nasıl bulurjm ismi nedir fiyat sorun degil
-
http://passwords12.at.ifi.uio.no/Jeremi_Gosney_Password_Cracking_HPC_Passwords12.pdf
Resimdeki bilgisayarın sunumu, our cluster başlığı altında aşağı yukarı ne donanım kullandıklarını görebilirsin. -
Hocam şifre kırmak için pahalı ekran kartları kullanmak etkili ama çok maliyetli.
Ben iki tane ekran kartı harcadım öyle, mesela haftasonu açık bırakıyorum pcyi gelince oda 40 derece olmuş oluyordu. Ekran kartları saatlerce bu işleri yapmak için tasarlanmamış, çok elektrik yakmak gerekior, klimalı ortamda bulundurmazsan ekran kartın 6 ay sonra sapıtıyor, oyunlarda tuhaf vektorler ekliyor mesela grafiklere. bozuluyor yani yavaş yavaş.
Bunun yanında wordlist denemelerinize hiçbir hız katmaz ekran kartı, ekran kartı sadece kayan pointer yani senin anliycain bruteforce işlemlerinde avantajlıdır. 3 sene önce aldığım kart 8 karakter(dahil) [A-Za-z0-9] plain passwordun md5 i 16 dakikada kırıyordu. Bu güzel bir performans.
Ortalama ekran kartı saniyede 600M md5, 1 milyon salt içeren md5 (vbuletin tarzı) deneme yapabilir. Fakat sadece md5 deneyeceksen rainbow table senin için daha iyi bir seçim olabilir.
HolyOne tarafından 12/Kas/13 09:32 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Hocam şifre kırmak için pahalı ekran kartları kullanmak etkili ama çok maliyetli.
Ben iki tane ekran kartı harcadım öyle, mesela haftasonu açık bırakıyorum pcyi gelince oda 40 derece olmuş oluyordu. Ekran kartları saatlerce bu işleri yapmak için tasarlanmamış, çok elektrik yakmak gerekior, klimalı ortamda bulundurmazsan ekran kartın 6 ay sonra sapıtıyor, oyunlarda tuhaf vektorler ekliyor mesela grafiklere. bozuluyor yani yavaş yavaş.
Bunun yanında wordlist denemelerinize hiçbir hız katmaz ekran kartı, ekran kartı sadece kayan pointer yani senin anliycain bruteforce işlemlerinde avantajlıdır. 3 sene önce aldığım kart 8 karakter(dahil) [A-Za-z0-9] plain passwordun md5 i 16 dakikada kırıyordu. Bu güzel bir performans.
Ortalama ekran kartı saniyede 600M md5, 1 milyon salt içeren md5 (vbuletin tarzı) deneme yapabilir. Fakat sadece md5 deneyeceksen rainbow table senin için daha iyi bir seçim olabilir.
winrar veya 7z de şifreleyip sıkıştırdığımız dosyalarda deneme çok yapılınca bloke etme gibi bir şey yokmudur ? mesela 15 denemeden sonra 15dk bloke gibi ? yapılamaz mı.
ben önemli verilerimi şifreli dropbox hesabımın içine bide açık kalırsa diye pin korumalı yaptım.
Yandex vb. yerlere attığım önemli verilerimi yine 7z ile şifreliyorum. sıkıştırmak yerine ne daha güvenli olur ?
bildiğin dandik bir msn patlatma yazılımı ile 2 saatlik bruteforce ile unutulan bi msni kurtarmıştım yılllar yıllar önce bir daha da denemedim böyle şeyler.
-
PanxeR bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
winrar veya 7z de şifreleyip sıkıştırdığımız dosyalarda deneme çok yapılınca bloke etme gibi bir şey yokmudur ? mesela 15 denemeden sonra 15dk bloke gibi ? yapılamaz mı.
ben önemli verilerimi şifreli dropbox hesabımın içine bide açık kalırsa diye pin korumalı yaptım.
Yandex vb. yerlere attığım önemli verilerimi yine 7z ile şifreliyorum. sıkıştırmak yerine ne daha güvenli olur ?
bildiğin dandik bir msn patlatma yazılımı ile 2 saatlik bruteforce ile unutulan bi msni kurtarmıştım yılllar yıllar önce bir daha da denemedim böyle şeyler.
Şifren 10-12 hane ve içerisinde özel karakterler falan allah ne verdiyse kullanıyorsan zaten o şifrenin bruteforce kırılması çok çok düşük bir ihtimal. Yani pentagon falan sana kıl olmadıysa pek gereği yok gibi başka bir şifrelemenin.
-
ps3 fat kasaya linux kurularak'da yapilabilir. hep yapmak istemisimdir ama hic firsatim olmadi.