folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ekran Renklerini Kaybediyor

Ekran Renklerini Kaybediyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

Merhaba,hp g6 2212et model notebookum var.

Notebookum dünden beri arada bir ekran renklerini kaybediyor.Bataryaya dokunduğum zaman ,çıkarıp takınca veya yerine bastırıp ileri geri oynatınca düzeliyor.

Ancak bilgisayarı bataryasız kullansam da türk usulü tamir işi yapıp yani ekrana darbe uygulayınca düzelebiliyor.

Ekranın renklerini kaybediyor derken şunu kastediyorum ;

http://i.hizliresim.com/RV7n9Y.jpg 

Sizce ne yapılabilir ?

2 adet bataryam var.arada çıkarıp diğerini takarım,bazen bataryasız kullanırım.Kesinlikle %100 olduğu zaman fişinden çeker %5 lere kadar bekleyip şarj ederim.

Çözüm önerileriniz varsa notebookun içini tamamen açabilirim.Defalarca içini açıp temizlemişliğim var.

Teşekkürler.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

bende alt kısımda oluyordu bazen çıkıyordu bazen çıkmıyordu sonra garantiye yolladım 1 kere anlamadılar sonra tekrardan yolladım ekranı değiştirdiler benimkisi resimdeki gibi değildi sadece alt kısımda vardı titreşiyordu belki farklı bir sebepden olabilir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

yahu işin garibi dün babamla konuşuyorduk bu notebook beni iyi götürdü 5 yıl oluyor galiba dedim.Demez olaydım.Dün konuşmamızdan 2 saat sonra bu sorun oldu..

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhnhalil48
    gkhnhalil48's avatar
    Erkek

bataryayı hareket ettirince düzeldiğine göre içerde bi yerlerde kablo kopukluğu felan olabilir yinede ANLAYAN bir bilgisayarcıya götür

2000 liran gideceğine 50 liran gitsin garantisi varya götür oraya uğraşma :D

Tanrı Türkü Korusun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

ya flex kablon zarar görmüş, ya da ekran sizlere ömür olmak üzere. 

bi baktır istersen.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    ucrimeangel bunu yazdı

bi baktır istersen.

Hocam bu ekran dedigin lcd ekran yani de mi ? Ekran karti degil yani.mantiken lcd ekrandir da.

ebaydan bir bakayim olmadi getirip takayim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

ekran şimdi düzelmiyor harbi harbi kaldı böyle

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    ucrimeangel bunu yazdı

bi baktır istersen.

Hocam bu ekran dedigin lcd ekran yani de mi ? Ekran karti degil yani.mantiken lcd ekrandir da.

evet lcd ekrandan bahsediyorum. ama ekranmı flex kablomu bilmeden hangini alıp değiştirceksin ki :) başka bir bilgisayar varsa, ekranı söküp çenç et. dene bakalım. hala aynıysa flex kablodadır. değiştirirsin. izmirdeysen yardımcı olayım.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Menteşe bağlantılarının oralarda bir yerlerde kablo bağlantıları olsa gerek. Ezilme büzülme yanma erime kopma vs. olmuştur. Ekranı fazla açıp kapama derim, ama önce ekran açıkken açısını değiştirerek kontrol edebilirsin yine gidecek mi diye.

Benim asusta vardı, aldığım günden itibaren kamera bağlantılarında temassızlık. 2 kere garantiye gönderdim allah belalarını versin sorunsuz diye geri yolladılar. Hakem heyetiyle iade ettim. Neyse. Öyle işte..

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı
    rapidhacker550 bunu yazdı
    ucrimeangel bunu yazdı

bi baktır istersen.

evet lcd ekrandan bahsediyorum. ama ekranmı flex kablomu bilmeden hangini alıp değiştirceksin ki :) başka bir bilgisayar varsa, ekranı söküp çenç et. dene bakalım. hala aynıysa flex kablodadır. değiştirirsin. izmirdeysen yardımcı olayım.

hocam bi kaç hafta önce izmirdeydim şansa :)

şimdi lcdyi açtım baktım eziklik büzüklük yok kablolarda.

http://i.hizliresim.com/rVlpqN.jpg 

http://i.hizliresim.com/7b0dOW.jpg 

http://i.hizliresim.com/PoLNRN.jpg 

http://i.hizliresim.com/ZVbpra.jpg