Electroencephelograph (EEG) Yapmak
-
Selam arkadaşlar,
Kendi EEGmi yapmaya niyetlendim, bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
Şimdilik bulduğum çok fazla kaynak yok, ama şunlar işe yarar gibi duruyor
http://openeeg.sourceforge.net/buildeeg/
-
bir bak bakayım: http://blog.dailyinvention.com/
raspberry pi ve arduino projelerine bak daha rahat sonuç alırsın.Sonuçta genelde atmega işlemci kullanıyor EEG de oradaki iş yükünü hazır devre ile azaltırsın -
konu hakkında hiç bir fikrim yok. bi 30 saniye bakındım sanırım özet şu (?);
şimdi beynimiz elektrik sinyalleri ile şey ediyor , nöron hopluyor biri zıplıyor
bu aktivteler sırasında haliyle dışarıyada bişiler sızıyor (kaçak elektrikler diye kekolar üşüşmesin)
aktivetelere göre bu hareketliliği gözlemlemek istiyorsun sanırım. misal uyurken koşarken nerden nereye bişiler iletiliyo daha güçlü şiddetli sık iletiliyor filan ?
bi kaç devre inceledim , çokmu baştan savma bilmiyorum ama bildiğin bir amplifikatör ve alçak geçirgen filtre barındırıyordu.
kafaya döşüyosun elektrodları sonra inceliyosun ? bildiğin beynin elektriksel akışını bi nebze sniff ediyosun ?
-
baristbt bunu yazdı
şimdi beynimiz elektrik sinyalleri ile şey ediyor , nöron hopluyor biri zıplıyor
bu aktivteler sırasında haliyle dışarıyada bişiler sızıyor (kaçak elektrikler diye kekolar üşüşmesin)
aktivetelere göre bu hareketliliği gözlemlemek istiyorsun sanırım. misal uyurken koşarken nerden nereye bişiler iletiliyo daha güçlü şiddetli sık iletiliyor filan ?
bi kaç devre inceledim , çokmu baştan savma bilmiyorum ama bildiğin bir amplifikatör ve alçak geçirgen filtre barındırıyordu.
kafaya döşüyosun elektrodları sonra inceliyosun ? bildiğin beynin elektriksel akışını bi nebze sniff ediyosun ?
asduhasdasd :D
bide şu elektronik aletlerden çıkan dalgalarla sniff vs olayı vardı o aletin adı neydi acaba? -
baristbt bunu yazdı
aynen öyle
-
Zaten en kolayi bilgiyi okumak. Yanlis hatirlamiyorsam 0,1 hz Cutofflu yuksek geciren ardindan 30 hz Cutofflu alcak geciren kullanip tampon ile de cikisi desterler ya da aldigi veriye gore Tampon ve kazanc yukselseltme devresi yapar. Şebeke voltajının yaratacagı gürültüyüde girişlere atacağın kondansatörle engellersin.ondan sonrada veriyi işlemeye gelir ordada araya dediğim gibi hazır devre atarsın. Ve kodlama.
gokcan tarafından 21/Oca/15 06:20 tarihinde düzenlenmiştir -
EnesErgun bunu yazdıbaristbt bunu yazdı
bide şu elektronik aletlerden çıkan dalgalarla sniff vs olayı vardı o aletin adı neydi acaba?alet değil de olayın adı tempest
-
denek kim olcak ?
-
hocam buna bi bak.
hocaya geçen sormuştum.herhangi bir zararı yok demişti.