folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektirik Devresinden Veri Aktarmak

Elektirik Devresinden Veri Aktarmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek
    arkadaslar proje için bir elektrik devresinden aynı anda akım ve veri gecirebilmek mumkunmudur. eger mumkunse nasıl yapabiliriz fikri olan varsa lutfen yazsın ciddi lazım tesekkurler

Her akşam yatmadan önce Tanrı"ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı"nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı"ya günahlarımı affetmesi için dua ettim. Al Capone
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakankaya
    Hakankaya's avatar
    Erkek

Elektrik kablosu demek istiyorsun sanırım eger öyle demek istediysen zaten bu mevcut iki tane alet var prize takıyorsun arkadasından ag kablosu takıyorsun ve aynı hat üzerindeki örgenin büyük bir sitede oturuyorsun ve yan komsunda aynı aleti kullanıyor ve ip numarası sayesinde baglanıyorsun ama baglantı yavas dosya alıs verisi ok

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enter
    enter's avatar
    Erkek
    tamamda kardes biliom onu fakat bunu ben proje halinde yapmam lazım yane bana calısma makenizmasını anlatacak ve nası yapılacanı anlatacak biri

Her akşam yatmadan önce Tanrı"ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı"nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı"ya günahlarımı affetmesi için dua ettim. Al Capone
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

Hocam şöyle birşey düşünebilirsin.Mesela paralel portu düşünelim.Printer ile iletişimi bu portla sağlıyor.Printere bu porttan veri gönderiliyor.Veriler binary (ikilik) sistemde gönderilir 101001 gibi. Bunun anlamı 1 var, 0 yok demek. Sonuçta bu verilerle elektrik akımı taşınıyor. Şebekelerde böyle birşey söz konusu değil. Eğer paralel portla birşeyi kontrol etmek istiyorsan lisede yaptığım projeyi sana verebilirim.Mesela çıkışa yani paralel porta bir ledli devre koyabilirsin,onu da sürebilirsin. Böylece elektrik devresine hem veri hemde gerilim olduğunu ispatlarsın. Mesela programa 3 sayısını gireceksin ve çıkışta 101 gibi bir ifade olacak.Yaptığın devrede de 5 led olduğunu varsayarsak 2 tane ledi yakar. Yani 00101 gibi bir ifade ortadaki led ile sondaki ledi yaktırır. Biraz karışık oldu inşallah anlatabilmişimdir

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    üstad bu zaten olan şey telefon elektrikle çalışır(santralden beslenir) ama aynı anda dial up yada adsl de çalışabilir..... olay şu veri için bir dalga boyu belirlersin bu dalga boyunun limitleri şu sekilde olur A-B arasında 1 B-C arasında buffer C-D arasında 0 bunun haricinde adsl deki gibi digital aktarım teknikleride mevcut

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gocebe
    gocebe's avatar
    Erkek
    sayısal veri mi aktaracaksın analog veri mi? ne tür bir modülasyon kullanman gerekiyor?

YaRdIM EtMeK CaN YaKmaZ ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

enter bunu yazdı:

arkadaslar proje için bir elektrik devresinden aynı anda akım ve veri gecirebilmek mumkunmudur. eger mumkunse nasıl yapabiliriz fikri olan varsa lutfen yazsın ciddi lazım tesekkurler

sinyaleri üst üste bindirerek yapabilirsin yani hem sinüs hem kare dalga basabilirsin aynı hattan bildiğim bu tabi ibide DAC dediğimiz entegreler war dijital analog çevirici

bunlarla verdiğin sayısal değeri (1011001 gibi) analoğa (gerilim yada akım) çevirerek uzak mesafelere iletimin sağlayabilirsin bide V/I yada I/V çevirici + amplifikatör yardımıla yükseltirsin akımı yüksek akımla kumanda işlemi yapabilirsin daha sonra bu akımı yada gerilimi düşürerek ADC (analog dijital çevirici) tekrar veriye çevirirsin

olmazsa encoder devreleri de wardır onlarıda araştırmanı tavsiye derim ama şuanda aklıma encode decode devreleri ile ilgili bişi gelmiyo hatırlarsam yazarım tekrar. kolay gelsin

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
Toplam Hit: 1940 Toplam Mesaj: 7