Elektiriksel Bir Olay.
-
18 volt şebekesi sandığım kablo 220 voltmuş ben 18 volt gibi ellimle bağladım allahtan sağlam bi toraklamaya tutulmadım neyse sonunda kamera yandı. içinde kalmış olacak patronun bi süre sonra 45 dolarlık kamerayı hem okumuş etmişsin nasıl anlamadın eski kameradaki toprağı görmedinmi vs vs 200 dolarlık kamerayı salla nasıl yaparsın demelerine maruz kaldım.
şimdi kendisi sistem mühendisiyim vs vs aldığı bir sertifikayla hava atmakta. bilmem nerde çalıştığıyla övünmekte ne iş yapıyodun fanın tozlarını alıyodum demekten başka bişeyi yoktur kendisinin. herneyse bombaya geliyorum.
bunun yurt dışında master yapmış bilgisayar müh kardeşi evinin sigortasına gelen faz nötürü aynı sigortanın iki ucuna takıp toprağıda dışarda brakmakta abi bi terslik var tek kablo dışarda kaldı diyip ana sigortayı attırtmakta.
-
Anlamak için elektrik elektroniktende anlamak gerekiyo sanırım :)
-
45 dolarlık kamerayla iş yapıyosa senin patron, zaten adam olmaz o.
boşkoy deneyim iyidir.
-
KarasuZanu bunu yazdı:
-----------------------------
bunun yurt dışında master yapmış bilgisayar müh kardeşi evinin sigortasına gelen faz nötürü aynı sigortanın iki ucuna takıp toprağıda dışarda brakmakta abi bi terslik var tek kablo dışarda kaldı diyip ana sigortayı attırtmakta.
-----------------------------amnk ben ne makina mühendisleri gördüm kontrol kalemi tutamayan... türkiyedeki mühendislik anlayışını sikim arkadaş uygulamada alayı sıçıyo tekniker kadar beceremiyolar
-
çekiyoz işte dayancaz napalım.((