Elektrik Den Anlayanlar Bi Baksın Lütfen
-
arkadaşlar 150 Watt enerji tüketen bir elektronik aygıt bu enerjiyi 1 saatte mi yoksa 24 saatte mi tüketir,, en basitinden şöyle sorayım,, kullandığımız masaüstü bilgisayarların güç kaynağı vardır bilirsiniz,, 300 ile 350 Watt tüketirler,, bu sarfiyat ne karlık bir zaman dilimi için geçerli.. yukarıda sorduğum gibi.. bunun cevabını verirseniz sevinirim..
-
1 saatte kardesım.bılgısayarda 350w cekecegını zannetmıyorum o kadar akım cekmıyor pc. formül ise P=IxU dur P = güc(w) I=akım U = gerilim(v) dir.
-
ya aslında ben bir LCD televizyon beğendim ama güç tüketimi 165 Watt yazıyor o yüzden sordum, 1 günde mi 1 saat te mi tüketir diye, saatte 165 Watt
çok mu o zaman
-
suanda 1kW = 1000W elektrıgın bırım fıyatı 20 kurus felan galıba. günde 10 saat calısırsa tv 1650W yapar düz hesap 2000W desen işte 40 kurus 50 kurus flan yazar elektrık faturasına
-
Tv için 4 konu :)
Hala alamadınmı yahu ;)
-
Enerji ve gücü karıştırmayın.
Watt ( güç ) saninyede (birim zamanda ) harcanan enerji ( Jule , Calori) miktarıdır
dolayısıyla 150Watt enerji çekilmez, güç çekilir
gücü 150 watt olan cihaz kaç saat çalışırsa ( 1 saat çalışırsa 150wattsaat 3 saat çalışırsa 3x150wattsaat enerji tüketir )
bilgisayar gibi cihazların güçleri çalışma şartlarına göre değişir. O 350 watt , güç kaynağının sana sağlayabilieceği maksimum deeğerdir gibi düşünebilirsin.
bilgisayar normalde X güç çekiyorsa mesela işlemciye ya da ekran kartına çok yüklenen bir oyun oynuyorsan 1.2x kadar yüklenir
Aynen araba gibi... yokuş çıkarken daha çok gaz verir düz giderken daha az gaz veririsin ama motorun sana verecebileceği maksimum güc sınırlıdır