Elektrik Devre İle Bağlantılı Bir Deney??
-
arkadaşlar ben lazerli güvenlik sistemi diye bir deney yapıyorum ama devre kartı üzerine devre elemanlarını kabloyla oturtamadım.nasıl olduğunu bilmiyorum.9Vluk pili devre kartına kabloyla nasıl bağlayacağım.bir kaç tane entegre parçalar var.dirençleri devre kartına kabloyla oturtamadım.bana yardım edebilirseniz sevinirim.hatta anlatamadıysam deneyin adresini vereyim"http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/25.htm"bana yardım edebilirseniz benim için çok iyi olur...
saygılar......
-
devre basit bord üzerine rahatça koyabilirsin ama lazer işi biraz zorlar LDR li devrelerden hep nefret etmişimdir
-
aga sorun lazerde değil sorun boardın üzerine buzzer,entegreleri bi de dirençleri kablo ile yerleştirmek lazer işi kolay ldr den olacak ta sorun bu...
-
aga biliyorsan sana zahmet nasıl boarda dirençleri kablo ile yerleştirecem anlatabilirsen çok iyi olur...:CC
-
aga biliyorsan sana zahmet nasıl boarda dirençleri kablo ile yerleştirecem anlatabilirsen çok iyi olur...:CC
-
azimkar bunu yazdı:
-----------------------------
aga sorun lazerde değil sorun boardın üzerine buzzer,entegreleri bi de dirençleri kablo ile yerleştirmek lazer işi kolay ldr den olacak ta sorun bu...
-----------------------------http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/25/devre.jpg
bak kabloyla yapacaksın işte bacakları borda koy sırasıyla yerleştir malzemeleri bebek işi bunda bişey yok sorunu anlamadım lazerle ldr tamamsa sorun ne ?
şu an elemanlar bende olsa 10 dk almaz kurardım
bak ilk önce LDR yi en başa koy tamammı ldr ni bi ucuna 100 kyı bağla diğer ucu + ya bağla 9 voltun + sı na sonra 100 knın diğer ucuda şaseye ver zaten 2 uc var + ve - öyle öyle teker teker geleceksin sen acemisin anlaşılan nasıl olacak diyosun entegreler nasıl olcak diye entegreyi orta bi yere yerleştir CD4027 diğeride yükseltç LM311 onunda + ve - si belli bordun üzerinde zaten + ve eksi var altta ve üstte farketmez hangisini istersen kullanırsın + - olarak osilatör buzzeri devreye koyma kabloyla bacaklarını bağla dışarda
şimdi yatmalıyım yarın HONDA ya gidecem amelilik edecem akşama kadar çok basit bi devre tek sorun lazer bağlantısı çalıştırmanda onuda yapabiliyosan bişey yokbana vereceklerki bu devreyi şapırt diye yapıyım kolay gelsin bunlar pratik devreler gibi bişey
-
board da seri paralel baglamayımı soruyorsun?
-
yok aga o değil.sadece şema üstten gösterildiği için alt taraftan kablolar nasıl bağlanmış onu anlamadım.sağolun teşekkürler..