Elektrik Elektronik Mühendisliği Seçmeli Dersleri
-
Evet arkadaşlar bu sene EEM 3. sınıf öğrencisiyim. Bölümde zorunlu dersleri olabildiğince azaltıp seçmeli dersleri de bi hayli artırmışlar. Bu yüzden epey bi kararsız kaldım. Seçmeli dersler şunlar:
1. Sensörler ve Algılayıcılar
2. Bilgisayar Destekli Tasarım
3. Otomasyon Sistemleri
4. Enerji İletimi
5. İleri Düzey Programlama
6. Mesleki Yazılım Uygulamaları
7. Endüstriyel Haberleşme Teknikleri
8. Optoelektronik
9. Analog Haberleşme
Ben 1-3-4-6 numaraları seçtim. Fakat mesleki yazılım uygulamaları dersi içime sinmedi. Diğer dersler hakkında da pek bi bilgim olmadığından hangisini seçeceğimi bilemedim. Bu bölümde okuyan veya bu dersleri almış olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
-
mesleki açıdan bilemem ama hangi hocanın girdiğinin daha önemli olduğunun tecrube ile öğrendim.
-
madrew bunu yazdı
mesleki açıdan bilemem ama hangi hocanın girdiğinin daha önemli olduğunun tecrube ile öğrendim.
hocam bende elektrik elektronik okuyorum hani malum her ders zor bizde.. onun için hocasını göz önünde bulundur ayrıca ilerde imza yetkisi almak için belli dersleri alman lazım elektrik ve elektronik alanında ona göre al birazda dersleri.. kolay diye dandik ders alma ilerde işine yarıycak dersler al..
edit: yanlışlıkla alıntı yapmışım hocam pardon =)
zndmn tarafından 10/Eyl/13 21:54 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam arkadaşın dediği gibi hangi hoca hangi derse giriyor ve hangi ders daha basit üst sınıflardan onu öğren ona göre ders al. Sakın ben şu dersi alayım hem ismi havalı hem de ileride bana bu bilgiler lazım olur düşüncesi ile hareket etme.
Ben elektronik teknikeriyim çalışma hayatımda akım gerilim ve direnç üçlüsünden başka hiç bir bilgi bi boka yaramıyor(transistör hesapları felan). O nedenle lazım olur diyerek ders alma ama hocasına güveniyorsan ve iyi öğreteceğinden eminsen o zaman iş değişir.
Bakmadım ama belki yaşım senden büyüktür, öyle ise abi tavsiyesi kabul et;
Özel sektörde çalışacaksan hiç boş durma kendini sürekli geliştir. Altium designer ve proteus ile PCB ve şema çizmeyi iyice öğren, C ile mikroişlemci/mikrodenetleyici programlamayı iyice öğren ve baskı devresini çıkar cihazları yap çalıştır, ardından solidworks veya outucad(üretilen ürünlerin plastik kalıpları için) ile çizim yapmayı öğren, ayrıca bir yabancı ile rahat konuşabilecek kadar ingilizce öğren(bazı firmalarda yurt dışından ürün alınacaksa yurt dışına çıkma imkanın da olmuş olur, bizim müdürler sürekli çine gidiyor) sırtın yere gelmez. ev aletleri beyaz eşya üreten firmaların arge'sinde rahatlıkla iş bulursun.
İçimden geldi anlattım, Peder zengin değilse ileride %90 senin de yaşayacağın şeyler bunlar...
arkadaş imza yetkisinden bahsetmiş bilmiyorum ama etkisi oluyorsa onu da gözardı etme...
antivir-US tarafından 10/Eyl/13 21:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Tecrübeyle sabit bir olayı anlatim evet sinir bir hocadan ders almak insanı cileden çıkartabiliyor ama özel sektörde iyi bir ar-ge firmasına girmek içinde belli dersleri alman şart.
Öncelikle seçiceğin dersler bir birini tamamlasın.
Örn: Microcontroller,sensör,digital image processing gibi tamamlayıcı dersler olursa yarın öbür gün bir ar-ge firmasına gittiğinde adam CV'ne bakıp evet bu eleman gerçekten robot yapmak istiyor diyebilsin.
Ben derslerini seçerken buna göre seçtim çokta memnun kaldım.İkinci önerimde SMM dersleri(imza yetkisi için) 3 adet seçmeli ders alman gerekiyordu benden sonra değiştiyse bilemem
Dağıtım teknikleri
Yüksek gerilim
Elektrik makinaları
Bu dersleri dilekçeyle Pass and Fail olacak şekilde kredisiz alabilirsin. Ben Dağıtım teknikleri ve yüksek gerilim dersini bu şekilde almıştım. -
UP
-
EMRE955 bunu yazdı
1. Sensörler ve Algılayıcılar
ismail serkan hoca girer bu derse büyük ihtimal kolay olur geçmesi orta halli bir ders ama serkan hocanın dersleri hep içerik açısından yetersiz oluyor
2. Bilgisayar Destekli Tasarım
autocad ile elektrik projelerini çizdiriyolar bide dialux anlatıyolar sona doğru sanırım
3. Otomasyon Sistemleri
bildiğin plc s200 ler ile bence boş saçma sence çok önemli olabilir ne iş yapıcağına bağlı
4. Enerji İletimi
bunu herkez seçiyo neden bilmiyorum büyük ihtimal hocalar mutlaka seçin falan demiştir iletim hatları sehim falan gelen hocayı teiaş tan çağırmışlar hocalık vasfı pek iyi değildi ama anlatıyo işte
5. İleri Düzey Programlama
açmıyolar geçen sene bi ben seçtim 1 kişiyede açmadılar hoca sql falan karışık herşeyden biraz olcak dedi ne demek istedi anlamadım
6. Mesleki Yazılım Uygulamaları
matlab kimse seçmedi zor açtırdık ama bence mühendislik için gerekli ne işle uğraşırsan uğraş (öznel görüşüm)
7. Endüstriyel Haberleşme Teknikleri
bi bilgim yok
8. Optoelektronik
fizikten hoca gelicekti bizim mallar yanaşmadı açtıramadık ama teori dersi güzel olur muhtemeler bilmediğin şeyler öğrenirsin googleden öğrenemeyeceğin
9. Analog Haberleşme
haberleşmeden hoca çağırırlar açılırsa tam nedir bilmiyorum ama veri iletişimi almıştım haberleşmenin bi hocasından güzeldi yararlı olabilir
golgi tarafından 11/Eyl/13 19:17 tarihinde düzenlenmiştir