Elektrik Fiyatları Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek

Selam hocalar.

Enerjisa'dan Ocak ayında elektrik aboneliğimin devletin desteklediği tüketim miktarının üstüne çıktığı için mart ayından sonra devlet desteğinin kesileceğini söyleyen bir mail aldım. Bir ay sonra iki eleman gelip yeni tarife için sözleşme sundular, sundukları tarife devlet desteksiz fiyatın biraz altında olduğu için makul geldi ben de kabul ettim. Şuan devlet desteği olmadan elektrik kullanıyorum ve gelen fatura +1500 civarında artmış durumda. Evdeki elektrikli aletlerdeki tek değişim 2025 mayısında aldığım 12bin btu bir klima. Onun dışında yeni birşey yok. Klimayı haziran - eylül döneminde kullandık. onun da kullanım bilgilerini uygulamasından baktım toplam 52 gün de toplam 535.13kw harcamış.

2025 yılı tüketim miktarları ay ay böyle

2026'da ise böyle

bu grafiklere göre ne yapmalıyımın cevabını arıyorum.

evde çamaşır ve kurutma makinaları var. ikisini de geçen yıl aldım enerji seviyeleri A+ belki daha üstüdür. çoğunlukla gündüz çalıştırıyoruz evde çocuk olduğu için ama tasarruf için akşam çalıştırmaya çalışacağız. bulaşık zaten gece çalışıyor.

kombi biraz eski ama ona birşey yapamıyorum kiracı olduğum için. 

bunların dışından tavsiye edebileceğiniz birşey var mı tekrar devlet desteği sınırlarına dönebilmem için? 

Kimi zaman sevmektir dünya...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uruAdania
    uruAdania's avatar
    Erkek

Ne yaparsan yap, bu ülkede yaşamanın bedeli olarak kullandığının üzerinde fatura ödemeye alışmalısın. :D

Hayatınızdaki en önemli iki gün; doğduğunuz gün ve nedenini öğrendiğiniz gündür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali27
    Mali27's avatar
    Erkek

Yeni sistemde ne tüketirsen tüket 3 katı gelecek faturan benimde öyle oldu. Tek çözüm yolu ise kapanış verip başkası üzerinden yeni abonelik alman. Formaliteden bir kira sözleşmesi tapu fotokopisi dask işini görür. Aynı haneden olmayacak hatta garanti olsun diye farklı soyisimden birine aldırmıştım ben. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paramyok
    paramyok's avatar
    Erkek

ne yazık ki kapitalizmin kötü olduğu zamanın içerisinde kademe olarak en aşağılardayız, yukarı çıkanlar cebimizdekileri de alıp üzerimize basıp çıkıyor.

param yok
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    the_ilkay
    the_ilkay's avatar
    Erkek
    Mali27 bunu yazdı

Yeni sistemde ne tüketirsen tüket 3 katı gelecek faturan benimde öyle oldu. Tek çözüm yolu ise kapanış verip başkası üzerinden yeni abonelik alman. Formaliteden bir kira sözleşmesi tapu fotokopisi dask işini görür. Aynı haneden olmayacak hatta garanti olsun diye farklı soyisimden birine aldırmıştım ben. 

benzer bi senaryo benim de aklıma geldi ama tesisat numarası aynı olduğu için olmaz gibi şeyler okumuştum.
    evde aşırı elektrik tüketen eşyaları bulmam lazım. şimdiye kadar herşey aynıydı gün gün yükseldi tüketim miktarı. farketmeden bozulan vs tüketmesi gerekenden fazla güç tüketen bir alet olabilir mi?

Kimi zaman sevmektir dünya...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali27
    Mali27's avatar
    Erkek
    the_ilkay bunu yazdı
    Mali27 bunu yazdı

benzer bi senaryo benim de aklıma geldi ama tesisat numarası aynı olduğu için olmaz gibi şeyler okumuştum.
    evde aşırı elektrik tüketen eşyaları bulmam lazım. şimdiye kadar herşey aynıydı gün gün yükseldi tüketim miktarı. farketmeden bozulan vs tüketmesi gerekenden fazla güç tüketen bir alet olabilir mi?

Fark etmez kiracı evden çıkınca yerine gelen kiracıya sayacı değiştirip vermiyorlar aynı tesisat numarası üzerinden devam ediyor. Bir nevi ben çıktım başka kiracı geldi gibi oluyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Hocam evde nasıl cihazlar var ki çok yüksek yada size geçiriyorlar 

çamaşır makinası 2 günde 1 mutlaka

bulaşık makinası 2 günde 1 mutlaka 

tv günlük 17.00 dan 23.00 a devamlı

630 lt buzdolabı 

7 çekmece derin dondurucu devamlı 

aydınlatma dersen o biçim ledler avizeler fln 

robot süpürge hergün 

fırın haftada 2 kez mutlaka 

mikrodalga nerdeyse günlük çalışıyor

bunların sonucunda günlük ortalama tüketim 6 kW 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

535kw yi sadece klima mı harcamış ? o ekranda ki gösterge sadece klimanın mı ? öyleyse 52 gün boyunca kullanmamış gibide görülüyor. Bana yüksek gibi geldi o.

Ekim ya da Kasım ayında destekli mesken abone tarfinenin yıllık tüketimi 5000kWh den 4000 kWh ye çekildi. Bu ada aylık ortalama 412kWh den 333kWhe düştü demek. Bu hesapla geçen sene gibi kullansanda sınırlarda gibisin.

https://www.aa.com.tr/tr/enerjiterminali/elektrik/12-soruda-elektrik-tarifesinde-yeni-limit/52592

Kira değilde müstakil bir evde olsa güneş pannelleriyle elektrik işini çözülebilir miydi düşünmedim değil ya da rüzgar ile. Yani evin tüm elektriğini karşılamaz ama bu sınırın altında kalması için yeterli olur muydu acaba? sistemi harcayacağın para,bakım masrafları vs vs. ile tasarruf edeceğin miktarı hesaplayıp karşılıyor mu karşılamıyor mu diye hesap kitap yapmak lazım. Kesin onunda kullanılmaması için evrakı vergisi zartı zortuda vardır. Taş koymuşlardır. Neyse :| kira olunca bu yazdığımında bir anlamı olmuyor.

Aslında sınırda bir kullanım oluyor hesaplamayla. Tüketim miktarını ne kadar aşmışsın ki ? Neye göre ortalama alıyorlar ? Son SS deki 2026 yılında 4 ayda 1.322kWh tüketim varsa 330kWh demek. Bu değerde sınırlarda. Hesaplama bu şekilde yapılıyorsa tasarrufla yıl sonu diyemezdim ama 4 5 ay daha götürebilirdin belki. Bilmediğim başka bir hesaplaması var sanırım.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

3 den aşağı fatura gelmiyor , boğaz içi hergün sözleşme yenilemek için arıyor  , sözleşmede taahütün de indirim varmı diyorum  yok diyorlar daha ne halt yemeye taahüt sözleşmesi yapmaya çalışıyorlar 

onekine?
Toplam Hit: 398 Toplam Mesaj: 9
elektrik elektrik