Elektrik Kesintisi
-
Arkadaşlar siktiğiminin b.evlerinde 3 dk'da bir elektrik kesiliyor, az önce'de kesildi bedas'ı takip etmeme rağmen tabi kesinti bilgisi yok ne arıza ne programlıda.
bu amk kesintileri yüzünden 1 TB'lik hdd'mi kaybettim kötürüme çıktı, HolyOne'ın tavsiyesi ile 1 hdd aldım şimdi yine kesinti oldu buda gidecek diye tırsıyorum ne yapim amk ilka reg mi alayım abi bunun için?
Bilgisayarla ilgili diye buraya açtım yanlışsa taşınsın ne olur silinmesin. -
hocam aküsü bitmiş en dandik olanından bir güç kaynağı bul bilgisayarcılardan
birtanede ucuza araba aküsü al suyunu koy şarj ettir iyi kötü ayağa kaldır
daha sonra bu dandik güç kaynağına bağla araba aküsünü hem cihazın çalışmaya devam eder hemde seni 6 saat götürür
5 sene önce taşındımız yerdede sürekli kesiliyordu yeni yerleşim yeri olduğu için birçok şeyim arızalanmıştı
ben çok memnundum sigortasını iptal edip direk bağlamıştım ağır şeyler çalıştırsın diye
bi ara mikrodalga fırnı bağladım yeşil bir duman çıktı gitti alet :)
not: bunların 12 volt ve 6 volt ile çalışanları var 12 volt olanlardan bulman lazım araba aksü 12 volt olduğu için
edit aklıma birkaç şey daha geldi:
watı yüksek olan kamyonet aküleri var onlar felaket dayanıklı olur tek sorun elektrik geldiğinde geç şarj eder güç kaynağı aküleri
2 tane watı yüksek olan kamyonet aküsünü paralel bağlantı ile bağlarsan bilgisayarı 12 saat ten fazla çalıştırır
birde üstüne telefonu modemi varsa yazıcını filan sorunsuz çalıştırır yeterki güç kaynağın sağlıklı olsun
zalimadam tarafından 04/Şub/14 01:47 tarihinde düzenlenmiştir