Elektrik Kesintisi Var. Yardım
-
Mürid arkadaşlar selam
31/10/2010 pazar akşamı saat 17:00 dan itibaren yoğun elektrik kesintisi oluyor ve kesintinin süresi çok arttı dün gece yine kesildi çıldırıcam.. gündüz gitmez akşam 5/6 oldumu tak kesilir ve saat gece yarılarına kadar gelmez rahatça banyo yapıp nette takılamıyorum bu sorunu nasıl hal edebilirim
şimdi tedaşı esefle kına ve şikayet etmemi dersiniz yoksa dilekçeni yaz ve şikayet etmi dersiniz. Akıl verin.
Not : dilekçe falan yazarsam nereye göndericem.
-
seni takmazlar sabahtan aksama Kadar siz neden kesiyorsunuz desen tamam bey efndi der telefonu kapattıktan Sonra Sana Saydırır Şaka Bır Yana gecen gunde 15 defa kesıldı 10 Gel gıt Nerdeyse Hersey Bozuluyordu?
-
hocam tamam kesilsin ona diyeceğim yok ama kesildikten sonra artık gelmiyor buna bir önlem almak gerekiyor bunu acaba nereye şikayet edebilirim elektrik odaları falan yokmu. :D
-
ELEKTRİK PİYASASI MÜŞTERİ HİZMETLER YÖNETMELİĞİ
Hizmet Kalitesi ve Kesintisiz Hizmet Sağlanması
Hizmet kalitesi
MADDE 11 — (1) Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, ilgili mevzuat uyarınca bölgesinde bulunan tüm müşterilere eşit taraflar arasında ayrım gözetmeksizin yeterli, kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sunacak şekilde hizmet verir.
(2) Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişi, lisansı kapsamında faaliyet gösterdiği bir dağıtım bölgesi içerisinde bulunan tüm müşterilere, perakende satış sözleşmesi kapsamında eşit taraflar arasında ayrım gözetmeksizin aynı kalitede hizmet verir.
Elektrik kesintileri
MADDE 12 — (1) Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 51 inci maddesinde tanımlanan mücbir sebepler veya lisansında yer alan özel mücbir sebepler ya da programlı kesintiler dışında dağıtım sistemini, kendisinden hizmet alanlara kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sağlayacak durumda tutmakla yükümlüdür.
(2) Müşteriler, programlı kesintiler hakkında dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından, kesintiden en az kırksekiz saat önce yazılı, işitsel veya görsel basın yayın kuruluşları aracılığıyla bilgilendirilir.
ELEKTRİK PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİ
Mücbir sebeplerMADDE 51-[1] (1) Bir olayın mücbir sebep hali sayılabilmesi için; olaydan etkilenen tarafın gerekli özen ve dikkati göstermiş ve tüm önlemleri almış olmasına karşın önlenemeyecek, kaçınılamayacak veya giderilemeyecek olması ve bu durumun etkilenen tarafın ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini engellemesi gerekir.
...(5) İlgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerin ertelenmesi veya kaldırılması kararının verilebilmesi için, tüzel kişinin mücbir sebebin başlama tarihini, mahiyetini, ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerine olan etkilerini ve mümkün olması halinde etkilerin tahmini giderilme süresini içeren başvurusunu, mücbir sebebin başlama tarihinden itibaren otuz gün içerisinde Kuruma yazılı olarak bildirmesi gereklidir.
--------------------
Yönetmelikler böyle diyor. Mücbir sebeplerden dolayı ancak kesinti olabilir ve mücbir sebebinin Kuruma bildirmek zorunda. Kuruma (EPDK) şikayet edebilirsin, mücbir sebepleri yoksa birşeyler olabilir.
-
Elektrik kesintileri
MADDE 12 — (1) Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 51 inci maddesinde tanımlanan mücbir sebepler veya lisansında yer alan özel mücbir sebepler ya da programlı kesintiler dışında dağıtım sistemini, kendisinden hizmet alanlara kaliteli ve sürekli elektrik enerjisi sağlayacak durumda tutmakla yükümlüdür.
(2) Müşteriler, programlı kesintiler hakkında dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından, kesintiden en az kırksekiz saat önce yazılı, işitsel veya görsel basın yayın kuruluşları aracılığıyla bilgilendirilir.
-----
dostum öncelikle tşkler ilgin için şimdi burada basın tarafından 48 saat içerisinde bilgilendirme yapması lazım diyor yha tövbe öyle birşey yok. yazıdan şunu çıkardım ben haklıyım ve şikayet hakkım var haksızmııyım
-
Planlı kesintilerde önceden haber vermesi lazım.
Ellerinde olmayan (mücbir) sebeplerle kesinti olursa yapacak birşey yok. Fakat buradaki önemli nokta kesinti olmaması için gerekli önlemleri almış olmaları ve buna rağmen kesinti olması ki ben tüm gerekli önlemleri aldıklarını hiç sanmıyorum.
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Planlı kesintilerde önceden haber vermesi lazım.
Ellerinde olmayan (mücbir) sebeplerle kesinti olursa yapacak birşey yok. Fakat buradaki önemli nokta kesinti olmaması için gerekli önlemleri almış olmaları ve buna rağmen kesinti olması ki ben tüm gerekli önlemleri aldıklarını hiç sanmıyorum.
-----------------------------hocam önlem yok yhaf :D bizim bir personel arkadaşta apartman halkı gittik tedaşı bastık adamlar vallaha bir daha olmayacak demişler dedi hala sorun devam ediyor adamlar korkmuyorda nasıl birşey dir anlamadım sana zahmet bana mail atıp şikayet edebileceğim ( epdk ) de bulamadım linki versende mail atıp şikayet etsem.
-
Devlet dairesinde maile cevap döneceklerini sanmıyorum. Şu adrese dilekçe yada faks gönderebilirsiniz:
http://www.epdk.gov.tr/iletisim/adres.htm
Umarım bir sonuç alırsın.
-
MaviEkran bunu yazdı:
Devlet dairesinde maile cevap döneceklerini sanmıyorum. Şu adrese dilekçe yada faks gönderebilirsiniz:
-----------------------------tamam hocam eyv bir şekilde haberleri olsunda tşk ederim eyv
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------tamam hocam eyv bir şekilde haberleri olsunda tşk ederim eyv