Elektrik Kesintisi Ve Buzluk
-
Bir mürid konuyu açmamı istedi, elektrikler kesilmiş ve buzlukta et doluymuş, ne kadar süre bozulmadan idare eder diye soruyor?
Ayrıca konu biraz acil, arkadaşın telefonunun şarjı da bitmek üzere o yüzden konuyu ben açıyorum.
-
12 saat durur tahminim
-
o sakat konu et yani donmuş et çözüldükten sonra kullanılmak zorunda(tavuk eti)
zehirlenme yapar die biliyorum.
-
bi şey olmaz bu ülkede ne etler yenildi ..
-
hocam et konusunda dikkatli olun.. donu çözülmüş eti pişirmek lazım, tekrar dondurmak demek büyük bela demek. o yüzden arkadaşların ya bir komşuya versinler buzluğa koymaları için ya soğuk bir yere koysunlar ya da bi an önce pişirsinler..
-
Ben bedasi aradigimda 5.30 ile 22.30 arasinda acilir dediler , oyuzden pek takmadim buzluktaki eti ama simdi yarin ogleden once acilmaz diyolar. O yuzden gotüm tutustu yani, 14 saattir elektirik yok o etlerin buzu cozuldumu bilmiyorun, kapagi acmiyor gidebildigi kadar gitsin diye. Simdi ben yarin sabah 9 gibi buzu cozulmemis ise baska biyere aktaracagim egerki buzu cozuldu ise etin durumuna gore ne yapmam gerekiyor. Zamaninda grupca kamp yapacagimiz icin cok fazla et alinmisti ama kamp iptal oldugu icin etler buzlukta kaldi.
niRvana_GG tarafından 18/Tem/14 04:03 tarihinde düzenlenmiştir -
niRvana_GG bunu yazdı
Ben bedasi aradigimda 5.30 ile 22.30 arasinda acilir dediler , oyuzden pek takmadim buzluktaki eti ama simdi yarin ogleden once acilmaz diyolar. O yuzden gotüm tutustu yani, 14 saattir elektirik yok o etlerin buzu cozuldumu bilmiyorun, kapagi acmiyor gidebildigi kadar gitsin diye. Simdi ben yarin sabah 9 gibi buzu cozulmemis ise baska biyere aktaracagim egerki buzu cozuldu ise etin durumuna gore ne yapmam gerekiyor. Zamaninda grupca kamp yapacagimiz icin cok fazla et alinmisti ama kamp iptal oldugu icin etler buzlukta kaldi, yani etlerin fiyati buzdolabindan daha pahali olabilir :D dedigim gibi etlerin durumuna gore ne yapayim ?
hocam eğer donu çözüldüyse tekrar dondurman sıkıntı.. bozulur et (arkadaş söylemiş hani bende annemden öyle biliyorum) o cepte yani, bence arastırman gereken eti pişirip nasıl saklayabileceğin şu aşamada onu bi araştır derim ne biliyim bu kavurmalar falan satılıyo donmuş öyle bişeyler yapman gerekebilir çok diyosun uğraştırıcı bi iş ama kurcan artık bi kazan pişirmeye başlıycan yarın :D
-
Tehlikesi nedir bilmem, o şekilde çok yedim bişey olmadı ama sakın buna güvenmeyin bana olmaz ama size olmayacağı belli değil.
Saklamak için kıyma yaptırıp pastırma sucuk şeklinde saklayabilirsin,
yada direk tuzlu kavurma yapıp tekrar buzluğa atabilirsin,
Ben yerinizde olsam bi bakkaldan hazır buz alırdım, atardım buzluğa, eridikçe yenilerdim.
-
unbalanced bunu yazdı
hocam et konusunda dikkatli olun.. donu çözülmüş eti pişirmek lazım, tekrar dondurmak demek büyük bela demek. o yüzden arkadaşların ya bir komşuya versinler buzluğa koymaları için ya soğuk bir yere koysunlar ya da bi an önce pişirsinler..
Komşuda elektirk kesin var yani. :)