Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Mezunu İçin İş Tavsiyeleri
-
Dostlar merhaba;
Kardeşim kadar yakın bir dostum bu yaz mezun oldu,Anadolu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden,daha mezun olalı 1 ay olmasına rağmen,dostumu stresli gördüm,iş bulmanın zorluğundan yakınıyor..
İş bulma sitelerine CV bırakmış ancak genelinde her şirket ya Askerliğin tamamlanmış olmasını ya da en az 3 yıl tecrübe diyor..
Bu arkadaşım öğrenciyken de baya aktifti, G-Formula ekibinde yer aldı IEEE başkanlığı yaptı,iyi bir iş bulabileceğine inanıyorum ancak konuya vakıf olmadığımdan da pek tavsiyede bulunamadım..
Bu bölümün mezunu veya öğrencisi olan sizler ne tavsiye edersiniz bu dostum için?
-
Elektrik-Elektronigin hangi dalından mezun?Yani hangi konu üzerine dersler almış oda önemli ve ne yapmak istiyor bu iş sitelere Cv bırakmakla olmuyor malesef pratik deneyimi ne kadar?
-
öncelikle şunu düşün herkes tecrübeli eleman arıyor ?!
öncelikle arkesliği yapana kadar bir işte çalışsın(kendi alanı olan elektronikle ilgi) yoksa
yoksa affedersin ama götü kalkıp ben mühendislik okudum ben 3000$ la işe başlayacam derse aç kalır valla ne yalan söyleyeyim
bizim inglizce hocasının arkadaşı(orta okulda) boğaziçi kimyadan mezun önce bir yerde aylık 400$ işe giriyor 5-6 yılsonra maaşı 3000$ üzerinde bilmem anlatabildimmi
ama aç kalırsa bana bok atma :S
-
Sandman,Anadolu Üniversitesinin müfredatını bilmiyorum,ancak 5 sene okudu,ingilizceydi dersleri..Bir ara PIC programlamayla çok uğraştığını biliyorum,bir de tecrübe olarak Stajlarını Demirdökümde (Bozüyük Fabrikası,şimdi Vailant satın aldı) ve Güvenlik Ekipmanlarıyla ilgili bir işyerinde yaptı..Bahsettiğim gibi G-Formula Arabasının yapımında çalıştı falan,msnde olsa daha detaylı sorucam kendisine
-
anadolu üniversitesi iyidir.ama abi şimdi micro işlemciden tut otomasyona kadar baya şey çıkartırım sana.Birde ne yapmak istiyor oda önemli iş çok ama iyi adama.
-
yurt dışı düşünüyorsa şirketler var onlara başvursun daha kolay iş bulur elektirik şirketleri var yurt dışına iş yapan
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle şunu düşün herkes tecrübeli eleman arıyor ?!
öncelikle arkesliği yapana kadar bir işte çalışsın(kendi alanı olan elektronikle ilgi) yoksa
yoksa affedersin ama götü kalkıp ben mühendislik okudum ben 3000$ la işe başlayacam derse aç kalır valla ne yalan söyleyeyim
bizim inglizce hocasının arkadaşı(orta okulda) boğaziçi kimyadan mezun önce bir yerde aylık 400$ işe giriyor 5-6 yılsonra maaşı 3000$ üzerinde bilmem anlatabildimmi
ama aç kalırsa bana bok atma :S
-----------------------------
aynen wert in dedikleri sadece elektrk elektronk deil her bölüm için geçerli kaç tane adam tanıorum hemen okulu bitirince yüksekten uçmaya başlıolar tecrübe her yerde iş bulur :) -
askeri ücret + lojmanla çalışırım diyorsan elektrik dağıtım şirketleri eleman zorluğu çekiyo :)
-
Konunun gelişimi pek bi ilginç oldu,Ankara'da sadece 2 saatlik bir işim vardı elçilikte.Güvenpark'ta Laptopu açtım,bi wireless'dan bağlandım,msne girdim ve bi arkadaş iletisine "Acele Elektrik-Elektronik Mühendisi Aranıyor" yazmış..Bu arkadaşla,benim arkadaşı tanıştırdım,benim arkadaş çarşamba günü diplomayı aldı,perşembe günü iş buldu..Teta.com.tr şirketin websitesi,1100 ytl maaş + ev kirası sigorta yemek...
Allah her mezun müride böyle şans versin : )