folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektrikciler Elektrik Topraklaması İçin Tavsiyeler

Elektrikciler Elektrik Topraklaması İçin Tavsiyeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

böyle bir proje buldum bununla ancak bazı şeyleri anlayamadım ayrıca teklif istemişler

topraklama ölçüm bacası nedir? nette araştırdıgım kadarıyla birşey bulamadım net olarak bende konuyu buraya acmakta buldum

sanırım dogalgaz kazanının nötürize etmek amaclı bir topraklama sistemi

bununla ilgili bir çalışma yapan gören veya bilgisi olan var mı

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

hacı burda gördüğüm anladığım kadarıyla    toprağı kaz levha göm diyo   levhaya  şu ttr kablo belirtilen kesitten bağla dio  kabloyu sonra bi panoya götür panonun içinde şu bakır profillerden oluşan klemes bağlantı noktasından takmanı göstermiş sanırım  o klemens dende kullanılan cıhazlara belirtilen kesitteki kablodan bağlamanı göstermiş sanırım

ben leva yerine çukur kazar balyozla kalın bakır çubuğu çakıyodum   sonra dediğim gibi elektrik panosundaki  bakır klemens çubuguna baglıyodum

onekine?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

levha göm diyorda ayrıyetten bakır cubuklardan bahsetmiş pano ile ilgili sorun yok fakat tel cit in 4 kenarından örgü teliyle baglamış bakır örgü şeride örgü şeridini bakır kazıklara oraya kadar tamam fakat topraklama ölçüm bacası neymiş hala ordayım

galvanizi nerde kullanmış sanırım tel citlerde bulunması lazım tahminimce

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Topraklamanın yeterli olup olmadığını ölçmek için bir yer bırakmış sanırım wheston köprüsün kurmak içindir...

Topraklama ölçümü, yöntemi, strandardı diye arat gogıl amcaya

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

senden çevre topraklaması istemişler 50mm örgü bakır yerine fi8 kullanmalısın mimari proje mevcut ise baca tipi orada belirtilir fi8 i bakır elektrotlerla(sombakır kazıklarla) irtibatlandırmalısın irtibatlandırırken bakır klemens kullanmalı irtibat bölgelerini zift ile izole etmelisin.

not: +95mm temel topraklama hattı istenmiş bununla ilgili özel bir şartname yok ise  (mahallistesi yada teknik özel şartname) gavaniz şerit ile temel topraklaması yapılıp bakır elektrot uçlarına filiz çıkman gerekir.    birde dış koruma telini topraklaman gerekmekte  50mm nyy kablo  ile hem bakır elektrotlara hemde dış koruma teline irtibatlamalısın.

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bana şebekeden gelen gerilimin sigortaya bağlanış çizimi lazım

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

vukuat bunu yazdı:
    -----------------------------

senden çevre topraklaması istemişler 50mm örgü bakır yerine fi8 kullanmalısın mimari proje mevcut ise baca tipi orada belirtilir fi8 i bakır elektrotlerla(sombakır kazıklarla) irtibatlandırmalısın irtibatlandırırken bakır klemens kullanmalı irtibat bölgelerini zift ile izole etmelisin.

not: +95mm temel topraklama hattı istenmiş bununla ilgili özel bir şartname yok ise  (mahallistesi yada teknik özel şartname) gavaniz şerit ile temel topraklaması yapılıp bakır elektrot uçlarına filiz çıkman gerekir.    birde dış koruma telini topraklaman gerekmekte  50mm nyy kablo  ile hem bakır elektrotlara hemde dış koruma teline irtibatlamalısın.

-----------------------------

fi8 örgülü kablo degil sanırım fakat projede örgülü bakır diyor temel topraklaması mevcut

son topraklama kazıgı her iki ucuna ne baglayacaz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Temel topraklama projesine benziyor.

Ölçüm bacası topraklama değerini ölçmek için kullanılır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

bu mahalalelerde gördüğümüz doğalgaz absınç düşürme istasyolanarının bir projesine benziyor..

Dediğin gibi ölçüm bacası da topraklamanın yeterli olup olmadığını konttrol etmek için kulalnılan tesisatın kablo demetleri vardır, meger cihazını bağlamak içindir... yönetmeliğine göre tabi ilk teslimde ve peryodik aralıklarla ölçüm yapılması şarttır..

İmalat, montaj yöntemi nasıldır nedir bilmiyorum...

kontrol lkalemine bir bak daha deteylı ve doğru bilgi alırsın.. 

http://www.kontrolkalemi.com/ 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

örgülü bakır dedigi 95mm nya çıplak kablo. bayındırlıga ve bir çok özel kuruluşa yaptım fi8 kullandım ve çevre topraklamasında fi8 daha uygundur temel topraklamasından çıktıgın filizleri 20 cm den kesip şu anda yapacagın çevre topraklamasına 50mm nya kablo ile irtibatlıyacaksın dört köşeye som bakır elektrot çakmanı ve bunlarıda çevre topraklamasına irtibatlamanı istiyor artı olarak 3 köşesindende tel örgüye irtibatlamanı istiyorlar.

yunusozturk.com
Toplam Hit: 1730 Toplam Mesaj: 10