folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Elektrikli Araç İçin Ev Tipi Şarj Cihazı Tavsiyesi

Elektrikli Araç İçin Ev Tipi Şarj Cihazı Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abka
    abka's avatar
    Erkek

Selamlar,

Enişteme bir tane opel corsa elektrikli satın aldık. Ev tipi 7kw şarj cihazı bakıyoruz. 
    Kullanıp da memnun kaldığınız halen kullandığınız cihazlar varsa tavsiyede bulunabilir misiniz?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Hocam ben NRGKick aldm. Alma sebebim de, anladığım kadarıyla güvenliği diğer aletlerden daha fazla olmasıydı.

Memnunum şu anda.

Birde sen eğer duvarda ki soketten direk şarj etmek istiyorsan 7kw alamazsın duvardan. Trifaze soket takıp 2 fazı doldurman gerekiyor 7kw için. Ben elektrikten çok iyi anlamam ama öğrendiğim şey bu oldu.

Birde sigorta kutusuna 32 amper sigorta felan koydurt, elektriği direk ordan al, güvenilir bişey yap. duvar prizinden alırsan kablo kesiti felan düşükse sigortan felan atmazsa yanar evin.

Şunu demek istiyorum, şarj aletini aldım güvenli bir şekilde kullanırım artık, şarj aletim 11kw destekliyor bende her taktığım yerden 7kw alırım 10kw alırım gibi bir dünya yok 

Yorumlarım çok amelece, meseleden anlayan birisi seni daha iyi aydınlatır.

Ben de tesisat çektirdim. Sipariş verdiğim ve kullanılan malzemel listesini aşağıda paylaşıyorum belki işine yarar;

Castaway tarafından 27/Haz/25 17:20 tarihinde düzenlenmiştir

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

https://powerelektronik.com/arac-sarj-cihazlari

2 yıldır bu arkadaşlardan aldığım duvar tipi 22kW cihazı kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Elektrik için gerekli tesisat vs her şeyi ücrete mukabil bunlar yaptılar. Yani hem elektrikçiyle, hem de bunlarla ayrı ayrı muhatap olmadım. Komple ne gerekiyorsa siz yapın dedim, sağolsunlar temiz bir şekilde hallettiler işlerini. Ben memnun kaldım. İstersen kendileriyle görüş, sana hangi ürün uygunsa yardımcı olurlar.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Güzel konu. takip.

tabi lan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoQaN
    GoQaN's avatar
    Erkek

Tesla Mobile Charger + Mavi adaptör 7kW için alınabilecek en uygun ve kaliteli seçim olacaktır. Fiyatı yaklaşık 9k civarı olması lazım.

Ancak teknik olarak 7 kW bile normal şartlarda günlük kullanım için yüksek bir güç ve ihtiyaç olmaz. Bunun yerine direk mobile connector ile saatte 3kW şarj etmek en doğru karar olacaktır. Kısaca örneğin akşam saat 20:00 de işten gelen biri sadece mobile connector ile sabah 08:00 e kadar (12 saat) 36kW şarj eder. Bu da kaba taslak 200km menzil bataryanın neredeyse %75 i demek. Yanlış bilmiyorsam Mokka nın net batarya kapasitesi 46kW.

Edit: Sipariş için Tesla araç sahibi olmak gerekiyor. Tesla sahibi olan biri uygulama üzerinden sipariş verebilir.

GoQaN tarafından 27/Haz/25 20:05 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

https://amzn.eu/d/bmn51Ui

5 kişiye aldırdım memnunuz.

Normal şehir elektriğinden (Monofaz )(220V)alabileceğin maksimum güç 7.4kwh dır.

Sigorta / kaçak akım/ faz koruman olmalı ve  40A e çıkarmanız lazım. En önemli kısım topraklamanın iyi olması lazım 

Kablo kalınlıklarına dikkat et ısınmaya başlarsa akımı cihazdan yada Bluetooth üzerinden kısabilirsiniz.

Ioniq 5 ve Tesla Juniper sahibiyim

real_agabey tarafından 27/Haz/25 23:13 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 819 Toplam Mesaj: 6
elektrikli araç