folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Elektrikli Isıtıcının İçindeki Tel Yandı

Elektrikli Isıtıcının İçindeki Tel Yandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Durduk yere kibritin yanması gibi parlayıp yandı. Cam tüpün içinde siyahlığı görebiliyorum. Şimdi benim anladığım bu elektrikli ısıtıcılar eski armut tipi sarı ampüllerin mantığında çalışıyor. İçinde tungstenden yapılma tel var o teli elektrikle kızdırıp ısı üretiyor. Bu telin siyah yanan kısmını koparıp atsam tekrar çalışır mı ? Yoksa direk telin kendisini mi alsam ? YouTube'tan baktım içini açıp kolayca değişiyor.

https://urun.n11.com/yedek-parca/ufo-rezistansi-ufo-teli-infrared-isitici-teli-tum-modeller-P455820018

mkyb tarafından 09/Şub/22 21:10 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

elindeki ürünün çıkış gücüne uygun bir rezistans teli bulmalısın doğru bir şekilde değişim yapaiblirsen çalışacaktır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SwateR
    SwateR's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Geçen gün durduk yere kibritin yanması gibi parlayıp yandı. Cam tüpün içinde siyahlığı görebiliyorum. Şimdi benim anladığım bu elektrikli ısıtıcılar eski armut tipi sarı ampüllerin mantığında çalışıyor. İçinde tungstende yapılma tel var o teli elektrikle kızdırıp ısı üretiyor. Bu telin siyah yanan kısmını koparıp atsam tekrar çalışır mı ? Yoksa direk telin kendisini mi alsam ? YouTube'tan baktım içini açıp kolayca değişiyor.

https://urun.n11.com/yedek-parca/ufo-rezistansi-ufo-teli-infrared-isitici-teli-tum-modeller-P455820018

İşyerindeki bir ısıtıcıyı bu şekilde yaptık ve çalıştı. Ancak bir müddet idare etti. 3-5 ay sonra yine koptu. Bu sefer tel çok gergin olduğu için tekrar ekleyemedik ve yenisini aldık.

Teli kısalttıkça direnç miktarı düştüğü için akım artacak fazla ısınıcak ve yine kopacaktır diye tahmin ediyorum. Al gitsin yenisini. Sök tak sök tak uğraşmaya değmez.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

o tel ısındıkça özelliğini de yitiriyor o kopan yere yakın olan yerde zımba teli gibi olmuştur he daha ortalara doğru sağlam yerlerden bağlarsın yine ısınırsın ama tel azaldığı için ısınma da azalır tüketim de azalır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek

Biz elektirikciye vermistik degistirdi tellerini. Degistikten sonra daha güçlü yanmaya basladi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhorror
    blackhorror's avatar
    Erkek

Hocam hiç uğraşma aynısı bizim evdeki ısıtıcı içinde oldu 40 50 liraya almıştım zamandında içindeki teli 

salla gitsin ölecez zaten :D
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Elektirikçiler de daha ucuza alirsin. Değiştirmesi kolaydir.

Birbirine bağlasan bağlanti yeri estetik durmuyacak. Bozulduğu saaten şuana kadar çaliştirmamişsan isiticinin fiyati kadar tasaruf sağlamişsindir. :)

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hemen lazımsa kopan yerden tekrar bağlantı yap anında çalışır. Yama yapılan kısımdan birmiktar performans kaybı olur ama çalışır. bir müddet sonra gene kopar. sadece içindeki teli değişerek kullanabilirsin.

Ünideyken 2.5 yıl yama yapa yapa kullandım en son artık çöpe atmıştık tel kopa kopa yarı boyuna gelmişti.

ucunu bağlarken dikkat et yalıtım olarak şekilde bağla bi yere değmesin 2 kere de elektrik çarpmıştı :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

özelliğini kaybetmiştir o tel başkan.

ben zamanında çok birleştirdim haftalar sonra kopuyor yine.

aynı watt olanından alıp taktığında süper oluyor. 

daha yüksek wattlı olanı alırsan elektrikli ısıtıcının kabloları ısınma yapar sonuçta kablo kalınlığını ona göre ayarlıyorlar.. daha düşük watlı olanı alırsan birşey olmaz ama ısıtması az olur.

gelen tel cam borudan çok  kısa gelecek. telin ucuna ip bağlayıp borunun içinden karşıya geçirmek için kullan.

sakın borunun boyuna denk getirmek için teli esnetme. sadece bir yeri bağladıktan sonra diğer taraftan iple çekip orayıda bağla.

tel içinde gergin dursun. değilse ömrü kısalabilir.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 1055 Toplam Mesaj: 9
elektrikli ısıtıcı