Elektrikli Isıtıcının İçindeki Tel Yandı
-
Durduk yere kibritin yanması gibi parlayıp yandı. Cam tüpün içinde siyahlığı görebiliyorum. Şimdi benim anladığım bu elektrikli ısıtıcılar eski armut tipi sarı ampüllerin mantığında çalışıyor. İçinde tungstenden yapılma tel var o teli elektrikle kızdırıp ısı üretiyor. Bu telin siyah yanan kısmını koparıp atsam tekrar çalışır mı ? Yoksa direk telin kendisini mi alsam ? YouTube'tan baktım içini açıp kolayca değişiyor.
mkyb tarafından 09/Şub/22 21:10 tarihinde düzenlenmiştir -
elindeki ürünün çıkış gücüne uygun bir rezistans teli bulmalısın doğru bir şekilde değişim yapaiblirsen çalışacaktır.
-
mkyb bunu yazdı
Geçen gün durduk yere kibritin yanması gibi parlayıp yandı. Cam tüpün içinde siyahlığı görebiliyorum. Şimdi benim anladığım bu elektrikli ısıtıcılar eski armut tipi sarı ampüllerin mantığında çalışıyor. İçinde tungstende yapılma tel var o teli elektrikle kızdırıp ısı üretiyor. Bu telin siyah yanan kısmını koparıp atsam tekrar çalışır mı ? Yoksa direk telin kendisini mi alsam ? YouTube'tan baktım içini açıp kolayca değişiyor.
İşyerindeki bir ısıtıcıyı bu şekilde yaptık ve çalıştı. Ancak bir müddet idare etti. 3-5 ay sonra yine koptu. Bu sefer tel çok gergin olduğu için tekrar ekleyemedik ve yenisini aldık.
Teli kısalttıkça direnç miktarı düştüğü için akım artacak fazla ısınıcak ve yine kopacaktır diye tahmin ediyorum. Al gitsin yenisini. Sök tak sök tak uğraşmaya değmez.
-
o tel ısındıkça özelliğini de yitiriyor o kopan yere yakın olan yerde zımba teli gibi olmuştur he daha ortalara doğru sağlam yerlerden bağlarsın yine ısınırsın ama tel azaldığı için ısınma da azalır tüketim de azalır
-
Biz elektirikciye vermistik degistirdi tellerini. Degistikten sonra daha güçlü yanmaya basladi.
-
Hocam hiç uğraşma aynısı bizim evdeki ısıtıcı içinde oldu 40 50 liraya almıştım zamandında içindeki teli
-
Elektirikçiler de daha ucuza alirsin. Değiştirmesi kolaydir.
Birbirine bağlasan bağlanti yeri estetik durmuyacak. Bozulduğu saaten şuana kadar çaliştirmamişsan isiticinin fiyati kadar tasaruf sağlamişsindir. :)
-
hemen lazımsa kopan yerden tekrar bağlantı yap anında çalışır. Yama yapılan kısımdan birmiktar performans kaybı olur ama çalışır. bir müddet sonra gene kopar. sadece içindeki teli değişerek kullanabilirsin.
Ünideyken 2.5 yıl yama yapa yapa kullandım en son artık çöpe atmıştık tel kopa kopa yarı boyuna gelmişti.
ucunu bağlarken dikkat et yalıtım olarak şekilde bağla bi yere değmesin 2 kere de elektrik çarpmıştı :)
-
özelliğini kaybetmiştir o tel başkan.
ben zamanında çok birleştirdim haftalar sonra kopuyor yine.
aynı watt olanından alıp taktığında süper oluyor.
daha yüksek wattlı olanı alırsan elektrikli ısıtıcının kabloları ısınma yapar sonuçta kablo kalınlığını ona göre ayarlıyorlar.. daha düşük watlı olanı alırsan birşey olmaz ama ısıtması az olur.
gelen tel cam borudan çok kısa gelecek. telin ucuna ip bağlayıp borunun içinden karşıya geçirmek için kullan.
sakın borunun boyuna denk getirmek için teli esnetme. sadece bir yeri bağladıktan sonra diğer taraftan iple çekip orayıda bağla.
tel içinde gergin dursun. değilse ömrü kısalabilir.