folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektrikten Anlayan Müritlere Bir Soru

Elektrikten Anlayan Müritlere Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek

Yukarıdaki resimde gösterilen alet 24 saatte, belirlediğiniz aralıklarla, 5er dakikalık birimlerle elektrik vermekte. Bu aletin bana verdiği 5 dakikalık sürenin 5 saniyeden az bir kısmını kullanarak motora bağlı kasnağın 180 derece dönmesi gerekiyor. Elektrik geldiğinde rölenin bobini çekip devreyi açıyorum sonra kasnağa bağlı anahtar 180 derece döndükten sonra devreyi kapatıyor ama kapanan devreye elektrik geldiği için yeniden açılıyor. Pek anlatamadım ama devrenin 2. beş dakikalık süre başladığında açılması lazım anlayan varsa bi yardımcı olsun lütfen.

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

mekanik olarak yapmak mümkün mü bilmiyorum ama pic ile çok basit bir iki adımda yapabilirsin bunu :s

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlatypuS
    PlatypuS's avatar
    Erkek

imkanlar çok kısıtlı olmadı bir süre sonra hazırını alıcam bunaldım iyice

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

pic şart değil, zamanlayıcı devrlerine bak, palse aldıktan sonra kondansatör değerine göre zamanlayıcı olarka çalışıyorlar, mesela schmitt trigger olarak aratabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

öncelikle  bir hatayi düzeltmek lazim. resimdeki cihaz haftalik ayar yapar ve zaman araliği 5 dakika değil 1 saat 45 dakikadir. Günlük yalapanida vardir ve ondada aralik 5 dakika değil 15 dakikadir.

senin ihtiyacini sağdece  elektronik tipler  çözer. bunun gibi mekaniklerle olmaz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek

555 Timer

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

bu zaman saati sana zaman rolesi lazım 24 saatlik zaman diliminde istedigin dakikada istediğin saniyede role çeker bırakır entes'in modellerine bir bak 

yunusozturk.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

şuna bir bak hocam http://www.legrand.com.tr/tr/scripts/tr/publigen/content/templates/previewMultiPhoto.asp?P=416&L=EN

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Istanbuldaysan karakoyde kolaylıkla alabilirsin istediğin şeyi. PIC ile son derece basit fakat hazır bir kit alırsan daha rahat edersin ucuza oyle devreler satiolar

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 1067 Toplam Mesaj: 9