Elektrikten Anlayanlar Bir Bakabilir Mi
-
elimizde 3 tane dinamo(elektirk motoru) olsun bunalrın hepsinin ucuna birer dişli çark takalım yani artık motorlar bunalrı döndüryor sorna içlerinden 1 motoru alalım ve x yönüne doğru döndürelim ardından diğer 2 motoru birbirne değmeyecek şekilde 1. motora ters bağlayalım yani 2. ve 3. motorlarda -x yönüne doğru dönsünler bu şekilde 1. motor a kadar enerji harcarsa 2. ve 3. motorda a kadar enerji üretmez mi yani bu sistemle a kadar enerji harcarsak 2a kadar enerji üretmiriz ayacip karlı iş değil mi olur mu olmaz mı anlamayanlar için üzgünüm daha rahat anlatma şekli bulamadım ...
-
motor boştayken döndüğünden daha fazla akım çeker diğer 3 ünüde döndüre bilmek için. + bide bunun sürtünme ve ısı enerjisi olarak kaybı var. yani anlıyacağın+ ısının nesne direnç ten dolayı daha çok akım çeker enerji harcar.
1 motoru döndürmek için X enerji harcarken
3 motoru döndürmek için 4x enerji harcıyabilirsin o yöntemle.
NOT: enerji yoktan var olmaz.
-
NOT'a cevap vereyim önce peki şöyle düşün bir bobinden 25000 bişi geçsin (akımdı galiba neyse adı aklıma gelmedi) sonra bu bobinin içine bir bobin (aynı sayıda sarılmış ) o zmanada bunda 25000 lik olacak sonra o bobininde içine bir atane koyun ondanda 25 bin enerji işte yoktan var oldu harcanan 25 bin üretilen 50 bin
NOT:bu sistem zaten kullanıyor sadece içteki bobinlerin sarım sayısı düşük
-
asiminnesli bence bırak bu işleri sen :)
-
bak nasıl olu o iş biliyormusun yerçekimi atmosfer olmayan bir ortam yarat uzay hiç bir sürtünme olmayacak orada sonsuz mıknatıslanma yaratarak bitmeyen enerji kaynağı yaratabilirsin ancak :D diğer türlü kafa yorma olacak olsa yaparlardı :D
-
eger uzayda yasıyo olsaydık yer cekimi olmasaydı ve surtunme ısı olmasaydı senin bu solediğin yapılabilirdi ancak dunyada bu solediğin imkansız kardesim ha uzayda olsaydın sıfır surtunme sıfır ısıyla o solediğin yapılırdı :) uyduların kullandıkları gibi bikere motoru cevir sonsuza kadar donsun :D yani anlıyacagın kafanı bosa yorma istediğin kadar bobin sar yinede o enerjiyi uretemessin yani sole dusun
20 litre suyun var 10 litrelik iki kabın var surekli devirdahim yapıosun bu su hareket ederken surekli su buharı olusup havaya karısacak ve belirli bi sure sonra 18 litre suyun kalacak yani elindeki enerji bi yerden sonra yok olacak :) bilmiorum anlatabildimmi??
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
eger uzayda yasıyo olsaydık yer cekimi olmasaydı ve surtunme ısı olmasaydı senin bu solediğin yapılabilirdi ancak dunyada bu solediğin imkansız kardesim ha uzayda olsaydın sıfır surtunme sıfır ısıyla o solediğin yapılırdı :) uyduların kullandıkları gibi bikere motoru cevir sonsuza kadar donsun :D yani anlıyacagın kafanı bosa yorma istediğin kadar bobin sar yinede o enerjiyi uretemessin yani sole dusun
20 litre suyun var 10 litrelik iki kabın var surekli devirdahim yapıosun bu su hareket ederken surekli su buharı olusup havaya karısacak ve belirli bi sure sonra 18 litre suyun kalacak yani elindeki enerji bi yerden sonra yok olacak :) bilmiorum anlatabildimmi??
-----------------------------anladım teşekkürler anlatım için ;
ben bunu bir proje için sormuştum peki şu şekilde şöyleyeyim o zaman motorda a kadar enerji harcasam a+a/4(veya 2) kadar bile üretmez miyim yani daima zararda mı
proje için kısa bilgilendirme :
zaten bütün dünya ülkelerinde kaybolan bir enerjiyi kullanarak yapıcam bu enerji zaten gözden çıkarılmış ama kayıp çok yükske kurduğum proje ile belki 50 günlük kayıp enerji yi geri getirebilirim ama belki :)
-
3 verip 2 alıcaksın bunun karsılıgı bu yani. bende dusundum bu projeyi cok onceden ama ben bunu bi bisiklet uzerine oturtarak zamanı artırma amacında maliyeti daha buyuge cıkyo :D ve aksine enerji uretmek yerine kayıp yaratıo yani bisiklet motora 1 saat enerji saglarken 53 dk ya dusuo kazanc yok kayıp var
dip not: ayrıca fiziğim cok iyi değildir tam bi hesapda neler cıkarırsın bilemiyorum...
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------
3 verip 2 alıcaksın bunun karsılıgı bu yani. bende dusundum bu projeyi cok onceden ama ben bunu bi bisiklet uzerine oturtarak zamanı artırma amacında maliyeti daha buyuge cıkyo :D ve aksine enerji uretmek yerine kayıp yaratıo yani bisiklet motora 1 saat enerji saglarken 53 dk ya dusuo kazanc yok kayıp var
-----------------------------hocam eğer 3 verip 2 alırsam oo oo zaten bu projenin enerjisi zaten yok oluyor zaten elde 0 kalıyor ben bunu yaprsan artık elde 2 olur o zaman da harika olur diyorum :d
-
ya benim sana solediğim 3/2 kaba taslak bi kayıp olesine orneklendirme tabiki okadar buyuk kayıplar yasamıyacaksın ama ilerleyen zamanlarda olacakdr sonucda senin bu enerjiyi biyerde depolaman lazım kablolaman var vs vs benim bi ara calıstıgım yerde deneme yanılma yontemini kullanmıstık denemiştik ve yanılmıstık bence sende bi deneme yanılma yasamalısın :D sonuclarını yaz bende merak ettim :D