Elektronik Aletten Bilgisayara Veri Aktarımı
-
hocalar elektronik bir aletten bilgisayara nasıl veri aktarırım. potansiyel fark ölçen bir alet küçük lcd ekranında okunan veriyi belli aralıklarla bilgisayara aktarsın istiyorum bunu nasıl halelderiz
-
usb port tan (çevirici yardımıyla usb to ttl) seri protokolle yapabilirsin
-
plc ile aktarabiliriz tam olarak ne yapmak istedigini yazarsan ona göre kullanacagın ürünü yazarız.
-
@vukuat, hocam ne plc si bi plc ne kadar :)
@expire, hocam lcd nin data uçları var onları kullanarak, paralel port varsa bilgisayarında direk verebilrisin ve sonra h378 (paralel portun standart ref kodu) i okutabilirsin. yoksa da bu paralel bilgiyi seri bilgiye dönüştürüp seri porta çevirebilirsin.
edit: veriler lcd ye paralel olarak gelse de

buradaki dataları sürekli olarak okuyacaksın hocam, ona göre ilgili veriyi alırsın.ama bu akış sürekli olacak..
unbalanced tarafından 31/Ağu/13 17:47 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi cihaz eski olduğu için muhtemelen paralel lcd kullanıyorlar. o halde bahsettiğim do-d7 data pinlerini kullanabiliriz.
her karakterin bir kodu var. mesela
00110000 kodu bize 0 ı verir
00110001 bize 1 i verir
gibi..
bu data pinlerinden de bu şekilde veriler gelecek. paralel portun hatırladığım kadarıyla 25 tane pin i mevcut. paralel portun data pinlerinin 8 tane input pinini kullanacaksın. bu pinlere lcd deki d0-d7 yi bağlayacaksın.
sonra düşük intervaller ile bu gelen verileri okutturacaksın sürekli. bunun için hazır yazılımlar da kullanabilirsin (parallel port reader diye aratabilirsin) ya da kendin yapabilirsin bi tane (ki özel bi şey istiyorsan senin yapman gerekecek), gelen verileri okuyacaksın ve ona göre ekrana yazdıracaksın. mesela gelen veri
00110000 ise ekrana 0 yazdıracksın..
sıkıntı şu olacak, aynı d0-d7 üzerinden komutlar da gelecek. sağa kaydır, ekranı temizle, imleç yak söndür v.s. gibi. bunları ayırt etmen gerekecek.. iş biraz karışık görünse de bi kaç tanesini yapabildikten sonra gerisi gelecektir
edit:

http://logix4u.net/parallel-port/15-a-tutorial-on-parallel-port-interfacing
sen sadece donanım kısmını hallet, veriler paralel porta gelsin, gerisi yazılım işi kolaydır. öyle yada böyle çözülür..
unbalanced tarafından 31/Ağu/13 18:00 tarihinde düzenlenmiştir -
okuyoum hocam teşekkür ettim
-
okuyoum hocam teşekkür ettim