Elektronik Bir Düzenekten Gelen Sinyalin İstatistikini Tutmak [Basit, İstek]
-
Arkadaşlar, aklımda bir düzenek örneği var:
mesela 10 tane düğme, bu düğmeler bilgisayara bağlı, düğmeye basılınca sinyal gönderecek, bilgisayarda bu sinyallari sayacak, aylık toplam cıkarak mesela. Yardım edecek varmı bu konuda ? -
pic kullanarak kolayca yaparsın
PIC sayac devresi yapar ,onuda seri port ile bilgisayara bağlarsın olur biter
-
HoLyZone bunu yazdı:
-----------------------------pic kullanarak kolayca yaparsın
-----------------------------
İşin yazılım kısmını her türlü yaparımda elektronik bilgim yok, zaten öğrenme amaçlı bir proje buda, Daha derin anlatırsan çok hoş olur... -
ricine git o anlar
-
VBDream bunu yazdı:
HoLyZone bunu yazdı:
-----------------------------pic kullanarak kolayca yaparsın
İşin yazılım kısmını her türlü yaparımda elektronik bilgim yok, zaten öğrenme amaçlı bir proje buda, Daha derin anlatırsan çok hoş olur...
-----------------------------tamam bana pm den yaz kaynak döküman araç gereç vereyim dostum
-
küçük bir sayıcı devreyle gerçekleyebilirsin isteğini. sadece aylık toplam için bilgisayar gerekli.
yapamazsanız bana da mesaj atabilirsin. devre kolay.
-
hop ben geldim :)
arkadaşım tam olarak ne istediğini yaz yardımcı olmaya çalışım....
-
10 tane elemanın her birinde bir düğme olacak, yaptıkları iş kadar düğmeye basacaklar, bu düğme kablosuz olarak devreye bilgi akışı sağlayacak ama kesinlikle, belki bluetooth. Bilgisayar ortamında oluşturulacak bir veritabanına da elemanlar düğmeye bastıkça, basma sırasına göre bilgi gidecek, günlük ne kadar iş yapıldığı hesaplanacak.
Yazılım ve veritabanı tamam da elektronik olayını bilmiyorum, pratik olarak nasıl yapılabilir? Örneğin "pic" yazılmış ama anlamını bile bilmiyorum, kullanımı nasıl olur? Ya da seri bağlantı nasıl yapılabilir? Bunlar gibi ufak sorular bile bilgi alanım içerisinde değil...
-
holyzone senin bölüm ne hocam