Elektronik Devre Tasarım Programı Tavsiyeleriniz?
-
Hocalar simulasyon yapabileceğim güzel bir elektronik programı arıyorum.
Proteusdan çok memnunum fakat version 8 ve sonrası çok çöküyor yada dandik bir crack buldum bilmiyorum. (kullanan varsa aynı problem varmı söyleyebilirmi? )
Altium çok iyi diyorlar fakat simulatoru yok diyorlar adam gibi.
Eagle var ne amaca hizmet ettiğini anlayamadım visio gibi bişey sanki.
Siz ne öneriorsunuz?
-
Hocam altium cidden iyidir. Büyük firmalar kullanım oranı düşüktür fakat bahsettiğin gibi simulasyonu yok. Öğrenmek için video ve kaynak çoktur. hatta kendi sitesinde bile vardı sanırım.
Eagle pcb ve şematik çizim için kullanılan basit bir programdır kullanması ve öğrenmesi kolaydır fakat ben pek beğenmiyorum. Orcad pspice kullanabilirsin ama sanırım öğrenmesi biraz sıkıntılı denemedim hiç.
-
http://www.diptrace.com/tr/ iyidir
-
zalimadam bunu yazdı
http://www.diptrace.com/tr/ iyidir
"forum.donanimhaber.com/m_58317604/tm.htm"
oku hele...
-
orcad
-
yıllar yıllar önce workbench kullanıyordum :) multisim firmasının, yeni versiyonları çıkmıştır muhtemelen bir bak
bir de protel 99 vardı, o da geliştirilmiş olmalı, en son konuştuğum bi hintli eleman avr için tasarım çiziyordu orda..
-
ilk defa senden duydum proteus 8 çöktüğünü Proteus 8 Professional kullanıyoruz bugune kadar hiç sıkıntı çıkarmadı similasyonda pic tasarımlarımızı test ediyoruz yazılım sorunlu olsa pisliğ bize yapar yani :)
dediğin gibi belki crack de sorun vardır başka yazılım arama bide onun ayarlarını bulmayla eğitimiydi vakit kaybediceksin proteus candır :) -
hocam niye proteus8 ?
Alt versiyonlardan yana bi sıkıntın yoksa, işimi görür dersen ben 7.7 sp2 kullanıyorum bi sorun yok.
benim de işimi görür diyosan 7.7'nin kırekini eve gidince göndereyim. Bu arada tam gün mü, yarım gün mü çalışacaz bugün???
-
hacı alt versiyon yüklerse başkasından edindiği projeleri alt versiyonda kaydetmesini istemek zorunda kalır yoksa açamaz
-
Pspice
-
Şeyhim,
veya Multisim
pspice öğretirim istersen ama tırt o biraz, sana hitap etmeyebilir :P