

Elektronik İmza İçin Nereyi Tavsiye Edersiniz?
-
Daha önce e-tugradan aldım, teknik destek güzel fakat siteyi pek kullanışlı bulmadım.
Başka neresini tavsiye edersiniz?
-
E-imza alındıktan sonra, firmanın sitesi ile pek işim olmuyor...
KamuSM kamu hariç elektronik imza veriyor mu bilmiyorum, bir de orayı deneyin.
Zaten Türkiye de elektronik imza veren 3 - 5 tane firma var..
Icığını cıcığını kurcalayacam diye sonunda ülkemizde elektronik imza alacak firma bulamayacaksınız :)
-
Selamlar,
Merak ettiğim bir konu var. E-imzayı evraklar da kullanabiliyor muyuz. Bizim bakanlığa bağlı bir laboratuvarımız var. Türkiyenin her yerinden numune geliyor deneyi yapılıyor ve deney sonuç föyleri bu insanlara gönderiliyor.
Göndermeye gerek kalmadan e-imza ile elektronik olarak imzalıyıp gönderebiliyormuyuz? Geçerliliği var mı?
Geçerliliği varsa eğer föyleri tamamen kendi sistemimiz üstünden müşteriye ulaştırabiliriz diye düşündüm ama doğru mu bu?
-
ExpirE bunu yazdı
......
Hukuki olarak elektronik imzanın geçerliliği vardır. Elektronik imza, ıslak imza ile aynı işlevi görmektedir.
Sizin laboratuvar sonuçlarını elektronik olarak ulaştırma imkanınız var ise bence tabiiki elektronik imzayı kullanabilirsiniz.
Ancak gerek bakanlığa, gerekse müşterilerinize ulaştırdığınız laboratuvar sonuçlarının elektronik imzalarının sorgulanabilmesi gerekiyor.
Örneğin siz bir dokümanı imzaladınız, bunu müşteri aldı, müşteri bu imzaları gerçekmidir değil midir, evrağın bilgileri değiştirilmiş midir değiştirilmemiş midir şeklinde sorgulayabilmesi gerekiyor.
Böyle bir sistemi nasıl kurarsınız bilemem.
Bir de, elektronik imza ile bağlantılı Kayıtlı Posta Adresi (KEP) denilen bir uygulama var, bu uygulamanın detayını daha bilmiyorum.
-
KamuSM bireysel olarak çalışıyor mu bilmiyorum, ama biz Adalet Bakanlığı çalışanları olarak KamuSM kullanıyoruz, 6 yıldır herhangi bir sorun yaşamadım, bireysel çalışıyorsa tavsiye ederim
-
Türkkep abi bu konuda biçilmiş kaftan
-
http://www.turktrust.com.tr/tr/
Avukatlara buradan veriyorlar. En azından bize buradan verdiler. Palma+java ikilisi varsa tak fişi bitir işi modundayız.
-
Hocam Türkkep kullanıyorum Alaaddin dongle kullanıyorlar, TPE başvurularına kadar kullanıyorum. Sıkıntısız.
-
Kamu sertifikasyon merkezinin elektronik imzası iyi. Biz onu kullanıyoruz memnunum ben.
-
Hepsi aynı hacım. Zaten 3-4 tane var.
-
Elektronik İmza Nasıl Alınır ve Kullanılır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları tarafından sunulmaktadır. Güvenli elektronik imza Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) ile sağlanabileceğinden başvuru yapılacak yerler BTK’nın internet sitesinde yer almaktadır.
Ayrıca e-Devlet’te verilen bilgilere göre elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir.
Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazır demektir. e-Devlet Kapısı’na e-imza ile nasıl giriş yapılacağı da şurada detaylarıyla anlatılmaktadır. Buradan elektronik imza hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz.