folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Elektronik İmza Kullanan Var Mı?

Elektronik İmza Kullanan Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Meraktan elektronik imza paketi aldım.  (Etuğra) Turkiye.gov.tr de bir iki gereksiz yere daha girebiliyorum.

Onun dışında word dokumanları falan imzalayabiliyorum.

Fakat thunderbirde kuramadım.

daha önce kurcalayan var mı?

Starcos Smart card hakkında daha detaylı bilgiler veren uygulamalar yada CDden çıkanlar dışında faydalı uygulamalar var mı?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

Şeyhim hazır konusu açılmışken bende sorayım. Senedi bilgisayara aktarsam elektronik imza attırsam ıslak imzanın yerini tutuyo mu?

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MiqRoP bunu yazdı

Şeyhim hazır konusu açılmışken bende sorayım. Senedi bilgisayara aktarsam elektronik imza attırsam ıslak imzanın yerini tutuyo mu?

Senedi kabul eden kurum elektronik imzayı kabul ediyorsa geçerli olur. Elektronik imza daha o kadar yaygın bir durum değil ne yazıkki..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam evet elektronik imzayı certification authorityden aliyorsun. Islak imzalı bir başvuru formunu gönderiyorsun onlar da sana smartkart ve usb okuyucuyu kimliğine bakıp elden veriyorlar.

Dolayısıyla artık dijital imzan ıslak imza yerine geçiyor.

Aynı zamanda dijital imza ile turkiye.gov.tr de milli kutuphane kartı başvrurusu, kendinle ilgili savcilik dosyalarini okuma gibi paneller de açılıyor.

Arkadaşımın etuğra bayii var ordan aldım 200 tl 3 yıllık.

Kurcalıyorum şimdi kullanımını iyice anladım sayılır.

Bu arada Online destek şeysinden merkeze sordum thunderbirdden nasıl kullanacam diye. adam dürüstçe bilmiyorum ilk defa böyle bir soru geldi dedi. Şaşırdım gerçi en çok kullanılan 3 mail programından biridir. ama becerdim thunderbird ile de kullanıyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

1-2 haftaya geçer elimize diye tahmin ediyoruz bizde, kurcalarım dicemde zaten sen o zamana cevapsız soru bırakmazsın aklında heralde :)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

yok çözdüm ben standart bir certificateden farkı yok sadece public key cihaza gömülü, ilgili programlar da kart üreticisinin sağladığı bir dll deki fonksiyonları çağırarak kullanıyorlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bizim kurumda 4-5 yıldır kullanılıyor ama ben pek kullanmıyorum :)

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 12041 Toplam Mesaj: 7