Elektronik İmza Kullanan Var Mı?
-
Meraktan elektronik imza paketi aldım. (Etuğra) Turkiye.gov.tr de bir iki gereksiz yere daha girebiliyorum.
Onun dışında word dokumanları falan imzalayabiliyorum.
Fakat thunderbirde kuramadım.
daha önce kurcalayan var mı?
Starcos Smart card hakkında daha detaylı bilgiler veren uygulamalar yada CDden çıkanlar dışında faydalı uygulamalar var mı?
-
Şeyhim hazır konusu açılmışken bende sorayım. Senedi bilgisayara aktarsam elektronik imza attırsam ıslak imzanın yerini tutuyo mu?
-
MiqRoP bunu yazdı
Şeyhim hazır konusu açılmışken bende sorayım. Senedi bilgisayara aktarsam elektronik imza attırsam ıslak imzanın yerini tutuyo mu?
Senedi kabul eden kurum elektronik imzayı kabul ediyorsa geçerli olur. Elektronik imza daha o kadar yaygın bir durum değil ne yazıkki..
-
Hocam evet elektronik imzayı certification authorityden aliyorsun. Islak imzalı bir başvuru formunu gönderiyorsun onlar da sana smartkart ve usb okuyucuyu kimliğine bakıp elden veriyorlar.
Dolayısıyla artık dijital imzan ıslak imza yerine geçiyor.
Aynı zamanda dijital imza ile turkiye.gov.tr de milli kutuphane kartı başvrurusu, kendinle ilgili savcilik dosyalarini okuma gibi paneller de açılıyor.
Arkadaşımın etuğra bayii var ordan aldım 200 tl 3 yıllık.
Kurcalıyorum şimdi kullanımını iyice anladım sayılır.
Bu arada Online destek şeysinden merkeze sordum thunderbirdden nasıl kullanacam diye. adam dürüstçe bilmiyorum ilk defa böyle bir soru geldi dedi. Şaşırdım gerçi en çok kullanılan 3 mail programından biridir. ama becerdim thunderbird ile de kullanıyorum.
-
1-2 haftaya geçer elimize diye tahmin ediyoruz bizde, kurcalarım dicemde zaten sen o zamana cevapsız soru bırakmazsın aklında heralde :)
-
yok çözdüm ben standart bir certificateden farkı yok sadece public key cihaza gömülü, ilgili programlar da kart üreticisinin sağladığı bir dll deki fonksiyonları çağırarak kullanıyorlar.
-
bizim kurumda 4-5 yıldır kullanılıyor ama ben pek kullanmıyorum :)