Elektronik İşi Yapmak İçin Bilgi
-
Hocam mesela kendi çapımızda ufak bir dükkan açacak ve elektronik satacak olsak bu işin toptancısını nereden bulabiliriz?(Kastım büyük markalardır:Sony,Samsung,Nec,Philips vs.)
Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
-
distriitörlerini bulup, onlarla görüşeceksin hocam. hatta tek bi marka alırsan mesela sony, bildiğim kadarıyla gelir dükkanı donatır, sana senet sepet yapar sen sattıkça parayı ödersin.
-
hocam sony gibi firmalar belli bir satış taahhüdü ister altından kalkamazsın, sen ana bayiden alırsın, arena penta index gibi, satış kotan çok iyi hale gelirse bunların sana satış fiyatı düşer, kendi kârını yüzde 30 a kadar kısar ve bu aynı şekilde 2 sene devam ederse sony gibi firmalar sana doğrudan gelir, yani yılda 1500 adet tv satıyorsan sonyden doğrudan bayilik alabilirsin, rekabet zordur, yer kirası vergisi işçisi yıpratırıcıdır, senetle satış zordur, kartla satın almayı da herkes istemez biraz dişli olman gerekir, mahalle içlerinde böyle bir dükkan asla tutma, ana caddeleri tercih et ve semtin başka semtlerle komşu olsun, aradan dere geçmesin, yanında devasa bir garaj, devlete ait bölge olmasın, ne kadar fazla yabancı geçerse o kadar iyidir. nakliye için de en ufaklarından bir dizel kamyonetin olacak, bunun için de k belgesi src belgesi falan gerekecek...
-
Hocam sağolun gerçekten yararlı bilgiler verdiniz.Arastırıyorum herhangi birşey bulursam bu başlık altında paylaşacağım.Benim gibi bu işi yapmayı düşünenler faydalanır.