Elektronik Ogrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Hep bir meragim vsrdi ama hic ogrenme firsatim olmadi. Evdeki bulasik makinesi arizakanip 1 role 3 kondansatoru degistirip calismasibi saglasiktan sonra bu duygularim daha da artti. Varmidir ucretsiz kursu fikan yada nasil ogrenilir mekanik bakimci oldugum dan is icin de isime yarar

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kitapla öğrenmek zor olur hocam, yani düşünüyorum da ben, elimize direnç alıp avometre ile ölçmeden, bir devre kurup akım/gerilim ölçmeden bunları kitaptan okuyarak öğrenmek çok soyut geliyor .. yani yazılım gibi bir şey değil bu..

o yüzden elektronik kursuna giderek öğrenebileceğini düşünüyorum.. bu iş teoriden çok pratiğe dayalıdır.. tabi işin hesap kitap tarafı var ama ilk başlarda seni çok ilgilendiren şeyler değil..

bir de elektronik ayrı bir dünya hocam..bir sürü kola ayrılmış.. amacın tamir yapmaksa, neyin tamirini yapacaksan o ustanın yanında çalışman gerek.. gerçi ustaların çoğunun teknik bilgisi yok gördüğüm kadarıyla, ezbere iş yapıyor.. bir tv tamircisi mesela teorik bilmez ama şu sorun var diyince tv nin şu katı bozulmuştur ya da atıyorum bilmem ne çıkış entegresi yanmıştır diyip nokta atışı yapıyor..

amacın donanım geliştirmekse ki benim için en zevkli konu budur, bunun için hem temel elektronik bilmen gerek (liselerdeki temel elektronik kitapları işe yarar) hem lojik (çok kullanmayabilirsin ama hüseyin ekiz in kitabı iyidir ) hem de elektronik yazılım (mikrodenetleyiciler için, pic 16f877 için serdar çiçek in kitabı güzel..)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Megep modüllerinden başlayabilirsiniz. Sonrasında yönelmek istediğiniz alana (sayısal elektronik, güç elektroniği vs.) geçiş yaparsınız.

Kesinlikle akım ve gerilim ile ilgili yasaları, devre elemanlarının görevlerini, devre çözümlemelerini öğrenmeden ikinci aşamaya geçmeyin. Önce AC değil DC'ye bakın.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

Mekanikci olduğunuda düşünürsek benim tavsiyem bir robot projesine başlaman. Proje ilerledikçe ister istemez temel bilgileri edineceksin. Çizgi izleyen robot ile başlarsın, mekaniği ve elektroniği en kolay olanı budur. Sonra daha gelişmiş robotlar yaparsın. İnternette tonla bilgi  var bu konuda. Benim tavsiyem arduino tabanlı bir robot tasarlaman.  Hazır modülleri birleştirerek çok kolay şekilde çalıştırabilirsin robotu. Zaten hangi modüllerin gerektiğini bulmak, modülleri doğru birleştirebilmek için araştırman gerekecek. Bu sayede işin temel kısmını kavrayabilirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

eline komponetleri almadan, ölçü aletini kullanmadan, hazırlanmış devreyi çözmeden öğrenilmesi bayağı güç.

tonlarca okumadan sonra ne zaman böyle bir işe girdim o zaman haa bu burdan geliyor, şu olursa buraya, bu olursa buraya hata burada demeye başlamdım.

boş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

Cok uzmanca olmadan elime bir kart alinca bu burada boyle olmus demekki bu isi yapiyor dilan demek istiyorum gecenlerde bulasik makinesi bozuktu isitma yapmihordu aldim baktim rezistans saglam demekki dedim kartta bir role 3 kondansator degistirdim calisiyor mesela boyle seyleri ezbere degil anlayarak yapmak isterim olcu aletini de kullanabilmek siparis verdim olcu aletini de bakalim ogrenebilecekmiyim

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Bilale anlatir gibi bir kaynak varsa benim de cok isime yarar.

vatandaşa kafam girsin!..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

temel elektrik elektronik diye kitapyurdundan bir arat hocam yukarda arkadaşın dediği gibi megep modüllerinden  de başlayabilirsin + elektronik uygulama kitabı bulabilirsen onlardaki deneyleri yapıp sonuçları gözlemle toplamda "kitaplar dahil" 50 tl gibi bir masrafın  olur daha ilerletmek istersen 
    endüstriyel kontrol ve arıza onarım kitap/ders ini öğren daha sonra pic basic pro, veya plc öğrenebilirsin...  belki meslek liselerindeki hocalarla konuşursanız sizi derslere alabilirler...

akmarky tarafından 07/Ağu/14 12:44 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1005 Toplam Mesaj: 8