folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektronik Olayına Girdim (Comunicacion Serial PIC-PC)

Elektronik Olayına Girdim (Comunicacion Serial PIC-PC)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar. Elimde bi tane Potansiyel farkı ölçüp karakter ekranından okuduğum bir alet var. şimdi bu aletten okuduğum değerleri;

1)pc ye aktarmak

2)aktarılan değerleri çeşitli formüllerde kullanıp hesaplama yaptırmak

3)bunları kaydetmek

istiyorum. İnternetten çeşitli araştırmalar yaptım. Bu yapmaya çalıştığım şeye Comunicacion serial PIC-PC diyorlar 

çeşitli vidyolar izliyorıum. Elektronik bilgim yok denecek kadar az. Ama öğrenirim zeki adamım. örnek bi vidyo koydum.

Diğer merak ettiğim şeyse. yukarıdaki üç şeyi hallettim diyelim. Arayüzlü bir program hazırlarken bu aletten gelen verileri pc de nasıl hesaplatıcam ben?

https://www.youtube.com/watch?v=Jpf5Ap1rR6E

Umarım birileri yardım eder. bilen birileri olsun diye dua ediyorum.

EDİT:Scada arayüz oluşturma ile sanırım program hazırlayabiliyormuşum

ExpirE tarafından 25/Haz/15 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Hocam biraz kasabilir,

Bana sorarsan elektronik tarafına hiç bulaşma, arduino al rahatına bak.

Elektronik tarafını da ille de yapacam diyorsan pic'in tipine göre değişir. eğer 18f2550 ya da 18f4550 gibi birşeyse usb'den direkt olarak bağlayabilirsin,

16f877a veya 16f628a gibi birşey varsa araya max232 gibi entegre, kondansatör vs atman gerekir ki kolay olmaz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

hocam hazır çalışan devreyi pc ye bağlayıp veri aktarımı yapmak istiyorum sadece pc ye aktarıp okuttuktan sonra gerisi bana kalıyor.

bu çok zor mu? nereden başlamalıyım

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Seri port kullanacaksan Pic e gerek yok hocam, verilerin nasıl bilmiyorum ama seri şekilde göndermen gerekiyor. Bilgisayar tarafında da seri portu sürekli dinleyeceksin verileri alacaksın.. Ama Pic ile yapman işini kolaylaştırır.

merakın varsa Serdar çiçek in bir kitabı var Pic 16f877 olması Lazım, orada seri iletişim mevcut kolayca yapabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

teşekkürler hocam bakayım hemen

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek

arduino.cc Türkiyede heryerde bulursun.

İş kurma işi biraz uzun sürdü. ben askere gitmicem demedim ki lan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Theholiqan
    Theholiqan's avatar
    Erkek

PIC sanıldığı kadar abartılacak ve korktucu bir sistem değil ÖCÜ sanmayın yani :D Arduino da içindeki temel kütüphaneler kodlanmamış olsa 17 mhz lik dandik bir ATMEL mikrodenetleyicisi ile bu işe başladı. Pek bir fark aramamak gerek

Senin konuna gelirsek @ExpirE kardeşim;

Yapmak istediğin seri port USB mi RS232 mi? Bu tüm alt yapıyı başından sonuna etkiler. RS232 başlangıç için daha basittir genelde. Bu porttan bilgisayarda da sahipsen basit bir şekilde bu işe başlayabilirsin. UART desteği olan bir pic alman gerekecek amacına bağlı olarak pin sayısı ve ROM boyutlarına göre 5-15 tl civarındaki picler işini görecektir. PIC16F628 basit işler için kullanımı kolay, PIC 16F877 daha çok pine sahip ve ROM boyutu daha büyüktür. USB için 18f serisi tercih edilir desteklediği için.

MAX232 ile de voltaj dengesini sağlayabilirsin çünkü PIC ile PC nin çalışma voltajları aynı değil.

Bize çağ dışı diyorlar Doğrudur; Çağlar açtık, çağlar kapattık Çağlar bizden geri!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı

Elimde bi tane Potansiyel farkı ölçüp karakter ekranından okuduğum bir alet var. şimdi bu aletten okuduğum değerleri;

Bilgisayara veri aktarmayı halledersin. Asıl sorunu büyük ihtimalle aletten veri okumakta yaşayacaksın. Aletin data çıkışı var mı? Varsa hangi formatta data çıkışı veriyor? Bu soruları yanıtlaman lazım.

Toplam Hit: 1077 Toplam Mesaj: 8
comunicacion serial pic-pc