Elektronik Tamirinden Anlayan Mürid
-
Beyler elimde bir wifi ap var. yere düştükten sonra çalışmaz oldu. adaptörü sağlam çalışan başka aynı cihazla denendi. cihazı kulagıma tuttugumda çok ince bir ses geliyor gibi.
tamir olurmu çöpmü olmuştur.
fotoğrafın orjinal boyutlusu: linki http://i.hizliresim.com/VLML4y.jpg

-
Soketlerin bağlantı noktasında lehimler çatlamış olabilir. Bir tazelemek gerekebilir.
Onun haricinde entegrelerin altındaki lehimler de soğuk lehim olmuş olabilir. Cihaz sıcakken düşerse olabilir, sıcak hava tabancasıyla ısıtıp soğutmak çözüm getirebilir.
Başka çözümü zor.
-
Cihaz poe oZaman ethernet girişinin oraları havyayla bi turlayım. Bi parca vardir sarsinti ve darbeye duyarlı onu bilsek çözeriz aslında
-
Lehim kurtarmaz ise kondansatör veya transistör degismen geerecek ama bunlar sana 30-40 el emegi alırsa tamirci 50-60 liraya patlıcak o aletin satıcılara geldigi fiyat 40tl :)
Roark tarafından 19/Ağu/15 20:39 tarihinde düzenlenmiştir -
Maddox bunu yazdı
Lehim kurtarmaz ise kondansatör veya transistör degismen geerecek ama bunlar sana 30-40 el emegi alırsa tamirci 50-60 liraya patlıcak o aletin satıcılara geldigi fiyat 40tl :)
devredeki elemanların ölçümünü bilsem kendim yapmaya çalışırım. dediğin gibi bi tamirciye götürsem 40 50 ister. sadece direçleri ve kondansatörleri okumayı biliyorum. transistörleri unuttum.
-
Orda zaten senin imkanlarında ölçebileceğin 3-5 eleman var.
@Kaan müridin dediği gibi güç bağlantısı olan soketin bi lehimini tazele. Sonra adaptörü cihaza takarak lehimli olan yere voltaj geliyor mu kontrol et. Kolay gelsin.