folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektronikçi Arkadaşlar Led Hakkında Yardım Lütfen

Elektronikçi Arkadaşlar Led Hakkında Yardım Lütfen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Erkek
    merhaba arkadaşlar akustik gitarımın klavyesinin üzerindeki beyaz yuvarlaklara led taktırmak istiyorum yalnız gitarım elektro akustik olmadığı için bir güç kaynağı olmayacak..buna bir çözüm yolu var mıdır acaba?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bu işlem sadece elektronikçileri değil aynı zamanda gitarın yapısından anlayan arkadaşları da ilgilendirir çünkü gitarın klavyesi çok hassastır. Zamanla sap üzerinde atma diye tabir edilen eğilip bükülmeler olabilir. Eğer sapı kesip biçersen eminim bunun olma olasılığı daha da artacaktır. Gitarına çok fazla önem veriyorsan hiç oynama derim.

Bu işi bence önce bir müzik aleti yapım ustalarına götür. Luthier olarak da tabir edilen bu ustalar, gitar gibi enstrumanların her türlü teknik bilgilerini bilirler. Kesim-biçim işleri için onlara danışman bence mantıklı olur. Ayrıca işin elektronik kısmını da küçük led ler bularak halledebilirsin. SMD Led'ler kullanılabilir bu iş için (kendileri çok küçüktür , bazı anakartlarda bu tip ledler bulunur). Ya da başka türden ışık yayan led ler ya da lambalar olabilir. Bunları elektronik bilgisi fazla olan arkadaşlar burada söylerler.

Fakat tekrarlamakta yarar var, ince bir iş gerektirir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yagiztektas
    yagiztektas's avatar
    Erkek
    Hocam öncelikle bu güzel açıklamanız için çok teşekkür ederim..gitarıma çok önem veriyorum yeni aldım..dediklerinizden yola çıkarak yaptırmamaya karar verdim olabilecek aksilikler yüzünden hem gitarımdan hem de cebimdeki üç kuruş paradan olmak istemiyorum..ve de mantıklı düşününce bir akustik gitara yakışmayacağına karar verdim..ilginize tekrar teşekkür ederim =)
Toplam Hit: 856 Toplam Mesaj: 3