Elektronikçi Müridler Bi Ricam Olacak
-
En başta şunu belirteyim gene böyle ya elektroniğe yönel ya programlamaya gibi konuyla daşşak geçecekseniz hemen konuyu terkedin!..
Arkadaşlar hayata geçirilecek bir mini sumo robot projesine ihtiyacım var yazın boş durmamak adına sağlam bişeler yapmak istiyorum sakın aklınıza aha elektronikçi olacak diye bişe getirmeyin olmayacam sadece bi projeye can verip ortaya bişeler koymak hoşuma gidiyor şimdiden tşekkürler
NOT : Sandman Sen Hariç Sen Elektronikçi Değilsin Sen En Başta İnsan Değilsin Sen Holyone gibi Rene Gibi Ayrı Bir Canlı Türüsün :D Kanıtıda Aşşağıda
İlgi ve Uzmanlık Alanları
c/c++/c#
linux(LPI202)
windows2003(MCSE+S+M)
CCNA+CCDA ve yakında CCNP
php
java
J2EE
python
ruby
rubyonrails
Qt-GTK
telekominikasyon robotik ve bilimum elektronik -
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/diger/sumo_robot.pdf
internette çok kaynak var. araştırabilirsin
-
Birdaha bu konularda geyik yapan olursa, geyik mesajıyla birlikte bu mesajımı desteğe mail atarak gönderin 2 şer gün uyaralım hocam arkadaşı...
Bu arada bir daha bir proje başlatıp yarım bırakıp başka bir proje için konu acarsan hocam, diğer arkadaşlar bu mesajımla birlikte o konunun linkini gönderirse seni 4 er gün uyaralım, problem çözülmüş olur...
Sumo robotunun fotografını tahribata koymadan yeni bi mesaj atma hocam...
-
Hocam bu kaçıncı robot projen :)
Robottan önce kademe kademe atlamalısın diye düşünüyorum. Birden robot yapabileceğini sanmıyorum.
Robotu kısım kısım parçalarının denemelerini yapıp en sonunda birleştirmen daha mantıklı geliyor bana.
Bu tarz birşeyler yapmadım. Kendi firmamız için basit bir robot kolu yapmıştım :p
Bir bütün değil parça parça yapıp en son birleştirince daha basit oluyor işlem bilgin olsun.
Edit;
Robotta nasıl oluyor bilgim yok :p
Kolunu kurduğum için bir fikir vereyim dedim :p
-
ben de bi ara heveslendiydim. dailymotion a girip homemade robot falan yazıp bi bak incele. ordakileri yapmaya çalış.
şayet 5 10 tanesinde başarılı sonuç al olayı kavra ki daha güzel işler becer diye düşünüyorum.
+ o zamanlar uğraşırken bu ufak tefeklerin programlanması baya kolay gibiiydi. hazır gelenler bile vardı ya da ufak tefek değişiklik yaparak rahatca kullanabiliyodun.
-
http://d1205.hizliresim.com/x/r/6l923.gif
Resimdeki devreyi yapabilirsin. Sesin geldiği yere göre ilerleyen bir robot. 2 adet mikrofon ve transistörlerden oluşuyor. Mikfrofonlardan yükseltilen ses işareti ile motorlar sürülüyor, motorların hızlarına göre de yön belirleniyor. Ucuza mal edip kolayca kurup çalıştırabileceğin bir devre. Temel oluşturması açısından faydalı olur diye düşünüyorum..
-
bu işlerle ilk defa uğraşacaksan ilk olarak
ışığa duyarlı robot yapmanı tavsiye ederim.
yine tübitak'ın bilim-teknik sitesinde vardı.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/40/isik_izleyen_robot.pdf
bu projeden başlayabilirsin. Çok basit. 2008 de yapmıştım bi arkadaşa.
Eğer beğenirsen ilgin artarsa sumoya öyle geçmeni tavsiye ederim.
Sumo biraz daha komplike çünkü, bunun malzemelerini her yerde bulabilirsin. devreside, yapımı da basit.
-
bence robot yerine picle yapacak projelere yönel hacı pic ile yüzlerce yapılacak proje var ve sen bu işe giriştinmi maddi olarakta iyiyse durumun malzemelerle çok güzel işler yapabilirsin hatta bunları sergileyebilirsin.
-
işlemcin sağlamsa a5/3 ü kır. cep telefonları algoritmalarını çöz yeni algoritmalarat üretip sat..bu seni daha çok geliştirir robottan kat kat fazlasıyla...ha illa robot diyosan su altı robotları üzerine bişeyler yap..ilerde iş görür
-
cicosz bunu yazdı:
-----------------------------işlemcin sağlamsa a5/3 ü kır. cep telefonları algoritmalarını çöz yeni algoritmalarat üretip sat..bu seni daha çok geliştirir robottan kat kat fazlasıyla...ha illa robot diyosan su altı robotları üzerine bişeyler yap..ilerde iş görür
-----------------------------
aynen katılıyorum....su altı robotu yap derim bende..