Elektronikciler Bakabilir Mi ?
-
5Volt çıkıştan maximum 2.2 volt la çalışan 2 adet kırmızı led ve maximum 3.7volt la çalışan 2 adet beyaz led çalıştırmam lazım, bunlar için arkadaş bi devre hazırladı, sizce doğrumudur, iş görür mü ?, Çıkış gücü ayarlanabilir 3-20 volt, kırmızıları seri bağlayıp 4volt şekilde çalıştırıyorum fakat 3.7 v ile çalışan beyazları çalıştıramıyorum, beyazlar en az 2.7 de çalışıyor, o yüzden küçük devre olması lazım.

-
seri de paralel de yapabilirsin ama tavsiyem paralel yapman yönünde.. bunların devre hesaplamaları var.. üstüne düşen gerilim akım v.s. hesaplanıyor. isis simulatöründe göstermiş zaten.. direnç değerleriyle oynayabilirsin..
devreyi yapmadan önce bi tane bread board üzerine kur hocam, fazla bir maliyeti yok zaten.. bi kaç çeşit de direnç alarak dene.. eğer çalıştırabilirsen devresini yaparsın plakete ..
-
hocam beyazların önüne led bağlamışsın niyeyse, onnlarıda paralel bağlasana r1 ve r3 ten sonra
-
Ben bunu helikoptere bağlayacağım gece uçuşunda kuyruk ve burun fark etmek için, örnek devre şeması iş görürse dirençleri birbirine lehimleyip basitçe halledeceğim, küçük bir devrenin ağırlığından hiçbirşey olmaz ama ben yinede en az ağırlıkla kurtarmak istiyorum, farklı farklı direnç alıp deneye deneye çözeyim o zaman bu işi.
-
Ledleri kağıt üzerinde ben koydum, hepsi paralel bağlı şemaya göre.