Elektronikçiler Buna Bir Çözüm Öneriniz Var Mı
-
Merhaba arkadaşlar elimde birtane mp3 çalar var ( buyrun aynısının linki burda)
Enson 2 yıl önce kullandım ve çalışır şekilde bırakmıştım ama şimdi kullanmak için pil taktım ekranına ışığı geliyor markası ekranda görünüyor ama bir türlü orayı geçmiyor.
PC ye takıyorum ready yazısı çıkıyor ama ilerlemiyor orada kalıyor.
Bilgisayar tanıyor ama bilgisayarımda görünmüyor Disk yönetiminde görünüyor fakat boyut, dosya sistemi felan yazmıyor
Ben killdisk programının windows versiyonu ile formatlamak istedim fakat olmadı, dos versiyonunu denedim o mp3 çaları hiç görmedi bile.
Sormak istediğim şimdi bu alet çalışır şekilde bıraktığım halde şuan neden böyle yapar?
Benim buna yapabileceğim/yaptırabileceğim yazalımsal/donanımsal birşey varmı?
devre elemanları üzerinden resetleme felan varmı bunlarda?
cihazı açtım iç devresine ait bir kaç resim koyuyorum böyle bir sorun yaşayıp çözüm bulan yada şunu deneyebilirsin diyebileceğiniz önerilerinizi bekliyorum teşekkürler
-
edit
-
hocam bunu yapmasinin sebebi frimware'in out date olmasi olabilir. frimware guncellemesi yapabilirsen duzelme sansi var. bazi mp3 playerler icin kendi frimware update programlari var, programi yukluyosun mp3 u takiyosun ve cihazi flashlayip frimwarei yukluyor. sonra da calisir hale geliyor. benim sony bir mp3 playerim vardi aynen sendeki gibi takilip kaliyodu. frimwarei update edince duzeldi.
2. bir ihtimal rom gitmis olabilir. bunda da yapilabilecek pek birsey yok.
-
Sorun büyük ihtimalle arkadaşın dediği gibi yazılımsal olmalı..
-
Dj_DooM3 bunu yazdı
hocam bunu yapmasinin sebebi frimware'in out date olmasi olabilir. frimware guncellemesi yapabilirsen duzelme sansi var. bazi mp3 playerler icin kendi frimware update programlari var, programi yukluyosun mp3 u takiyosun ve cihazi flashlayip frimwarei yukluyor. sonra da calisir hale geliyor. benim sony bir mp3 playerim vardi aynen sendeki gibi takilip kaliyodu. frimwarei update edince duzeldi.
abds bunu yazdıSorun büyük ihtimalle arkadaşın dediği gibi yazılımsal olmalı..
sağolun hocam önerileriniz için. yazılımsal olabileceğini bende düşündüm netten araştırdım frimware güncellemesi ile ilgili o kadar yabancı site baktım ama hiçbir döküman bulamadım. türk sitelerde zaten yok.
bu mp3 çalar için öyle yazılımını / yazılım güncelleyen programı bulmak için yardımcı olabilirmisiniz ?
-
eyuperol bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdı
sağolun hocam önerileriniz için. yazılımsal olabileceğini bende düşündüm netten araştırdım frimware güncellemesi ile ilgili o kadar yabancı site baktım ama hiçbir döküman bulamadım. türk sitelerde zaten yok.
bu mp3 çalar için öyle yazılımını / yazılım güncelleyen programı bulmak için yardımcı olabilirmisiniz ?
bana tam olarak modeli yaz mp3 playerin. resimde thomson oalrak gordum ve arama soncularinda dedigin gibi donup da frimware upgrade edenlerin duzelmis. bana tam modelini yaz sana nasil upgrade edecegini anlatirim.
-
Dj_DooM3 bunu yazdıeyuperol bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdı
bana tam olarak modeli yaz mp3 playerin. resimde thomson oalrak gordum ve arama soncularinda dedigin gibi donup da frimware upgrade edenlerin duzelmis. bana tam modelini yaz sana nasil upgrade edecegini anlatirim.
konunun başında verdiğim link teki mp3 player benim ki ile aynı orada yazıyor modeli de linki yine vereyim
Dj_DooM3 bunu yazdıeyuperol bunu yazdıDj_DooM3 bunu yazdıhocam bunu yapmasinin sebebi frimware'in out date olmasi olabilir. frimware guncellemesi yapabilirsen duzelme sansi var. bazi mp3 playerler icin kendi frimware update programlari var, programi yukluyosun mp3 u takiyosun ve cihazi flashlayip frimwarei yukluyor. sonra da calisir hale geliyor. benim sony bir mp3 playerim vardi aynen sendeki gibi takilip kaliyodu. frimwarei update edince duzeldi.
konunun başında verdiğim linkte benim mp3 player in aynısı. linki tekrar vereyim
http://www.amazon.fr/THOMSON-PDP65G1K-Baladeur-MP3-Go/dp/B000FNO062
THOMSON LYRA PDP65G1K
-
hocam driveri buradan indirebilirsin. bunu bilgisayar kurduktan sonra takmay bir dene belki frimware upgrade secenegi cikar.
http://nathandrivers.com/letter_LY.htm
onun disinda Thomson LYRA = RCA Lyra ayni cihazlarmis. yani donanimlari ayni ama gorunusleri farkli olabilir. bir link daha verecegim ona da bir bak. thomson artik RCA olarak cikartiyor urunlerini.
yani, ornek olarak "thomson Lyra PDP2556" modelinin aynisi "RCA RD1076". senin modelin de RCA da neye denk geldigini bulabilirsek tam oalrak frimware i indirebiliriz.
ben bu oldugunu dusunuorum, cihazin heryerini kontro let bakalim baska numara bulacakmisin?
http://www.rcaaudiovideo.com/downloads/
bir dene bakalim.
-
Dj_DooM3 bunu yazdı
hocam driveri buradan indirebilirsin. bunu bilgisayar kurduktan sonra takmay bir dene belki frimware upgrade secenegi cikar.
http://nathandrivers.com/letter_LY.htm
onun disinda Thomson LYRA = RCA Lyra ayni cihazlarmis. yani donanimlari ayni ama gorunusleri farkli olabilir. bir link daha verecegim ona da bir bak. thomson artik RCA olarak cikartiyor urunlerini.
yani, ornek olarak "thomson Lyra PDP2556" modelinin aynisi "RCA RD1076". senin modelin de RCA da neye denk geldigini bulabilirsek tam oalrak frimware i indirebiliriz.
ben bu oldugunu dusunuorum, cihazin heryerini kontro let bakalim baska numara bulacakmisin?
http://www.rcaaudiovideo.com/downloads/
bir dene bakalim.
bunlarlardan birşey deneyeceğim bozuluncaya kadar yolu var :?
neyse şöyle birşey buldum http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=13858
burada rca th1010 yazıyor ama ( http://www.rcaaudiovideo.com/downloads/ ) bu sitede o numaralı yazılım yok
bunu başka bir yerden mi bulmak gerekiyor? bulursak ta onun uygunluğunu deneyerek göreceğiz
birde pil yatağının orada PDP65G1K FW3113789 PC:A yazıyor ama bunun alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü aratınca birşey çıkmıyor google de