Elektronikten Ve Elektrikli Bisikletten Anlayanlar
-
arkadaşlar cep telefonu şarjı için elektrikli bisiklete çakmaklık takmak istiyorum nasıl yapabilirim bir fikriniz var mıdır ?
-
yardımcı olacak kimse yokmu UP!
-
akülerin kaç volt?
çakmaklığa ihtiyacın kalmayabilir.
-
hocam toplamda 1200 watt ama bilmiyorum kaç volt mondial e-mon classic
-
Çakmağa ne gerek var farlara gelen voltaj amper değerlerini ölç duruma göre transformatör müdür nedif onlardan kullanarak ayarlarsın. Hatta usb çıkışı yap direk :)
lakin bana sorarsan ki bana sorma , yapma hiç öyle bişey. Akü enerjisi azaldıkça voltaj&er hep düşecektir. Telefona zarar verebilir
-
aman hoca telefon 5s :D bişi falan olur sokarım ozaman motora ondan pahalı alet :D
-
12V x 12Ah x 4
-
elektrikli pisikletin aküsü kaç volt , kaç amper ?
çıkarayım bi liste 10 tl yi geçmez , kendin alır , kurar , kullanırsın.
-
12 voltluk akü olsa 100 watta ısınsa çakmaklık 12*7 :96 watt işini görür. 7 amperlik akü şart. 12 volt ama çakmaklığın sigortası kaç ampere kadar dayanıyor bakmak lazım
-
standart s5 çıkışı 5v 2a olabilir. şarj aletinin üzerinde yazar hocam. akünün çıkışına bölücü devreyle halledebilirsin. akım olarak 2a yı çok geçmemen lazım. devre çıkışı max 2.2a versin sorun olmaz. zaten şarj aletleri sürekli 2a vermiyor.2a dediğimiz şarj aletinin pik değeri. 2a ile şarj edersen 1 saatte doluyorsa şarj aletin 1a çekerken 1.5-2 saatte dolar olay bu yani. düşük akımlarda %10 esneme payı da koyabilirsin. akü çıkışı sürekli sabit olamayacağı için sen devreni üst limiti 2 den biraz fazla olacak şekilde ayarlayabilrsin.