Eleman Arayan Var Mı ?
-
beyler işyerine eleman arıyan varmı yalnız yaz boyunca çalışcam ondan sonra büyük ihtimal üniversiteye gidicem ?
-
konuyu baltalamak olmasın da ikinci bi eleman olursa ben de varım. istanbul öncelikli heryere gelirim.
-
Ben işveren olsam sizi neye göre işe alacağım. Ne iş yaptığınız ortada yok.
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------
aslında konuyu baltalamak tam da bu oluyor :D olmasın diyince olmuyor mu? :)
-----------------------------Konuyu açan arkadaşımın işi farklıdır, benim işim farklıdır. Ve ya aynı düzeyde iki insansak (ki her insanın farklı olmasından dolayı bu pek mümkün değil) O'na öncelik tanınır. Konunun baltalanması ise "ben senden daha iyiyim, bu işe ben gireceğim" tarzı bir yaklaşımdır. Ve her işe ihtiyacı olan ayrı konu açarsa burasının ne hale geleceğini tahmin edebiliriz :)
zeybekustasi bunu yazdı:
Ben işveren olsam sizi neye göre işe alacağım. Ne iş yaptığınız ortada yok.
-----------------------------Gazeteci olmayacak bir gazetecilik öğrencisiyim. Üniversiteyi kendini geliştirmek için okuyan, liseyi bitirene kadar bilgisayar mühendisliği hayali kurmuş, son anda yaşadığı saçma sapan şeylerden sonra hayatında değişikliğe gitmiş, zaman öldüren ve hala 6 yaşında kullandığı bilgisayarını özleyen... Ama boş.
7 yıldır gitar çalarım (elektro, klasik), orta seviye bateri ve giriş seviyesi bas gitar çalarım. Fotoğraf çekerim, yazı yazarım. Film izlerim, senaryolar yazarım. Kafamın içinde klipler çekerim. Kitap okur, gözlerimi kapatır filmleştirirm. Ve yapmaya çalıştığım en iyi şey yaşamaktır belki de tüm bunlar yüzünden.
Açık söylüyorum, ben işveren olsam benim gibi birini işe almazdım. Çünkü bilginin öğretildiği çağdan çıktık. Bilginin paylaşıldığı ve eliyle uzanıldığında yarım yamalak alınan çağdayız. Pişme işi yok artık. Artık işveren "dışarıda birçok bilgi var, öğren gel" diyor resmen. Ve en son becerebileceğim şey de kendimi pazarlamak. Oysa ben kendimi geliştirmek için o ortamı tatmalıyım. Şimdiye kadar bilgisayar konusunda hep geliştirmeye çalıştım kendimi. HTML öğrendim, CSS öğrendim az çok, PHP'ye ASP'ye heves ettim fakat olmuyor. Ya ben yetenekli değilim bu konularda ya da dediğim gibi kendi kendine öğrenilmiyor bazı şeyler... Aslında öğrenmenin bir yolunu bulsam adım gibi eminim başaracağımdan fakat olmuyor. Sonuç olarak "her şeyden bir gıdım insanı" oluyorsunuz.
Okuduğun alana yönel diyecek olursanız, bu konuyu çoktan atladım. Ortada bir haksızlık ya da örneğin bıçaklanan biri varken seyirci kalıp ta fotoğraflayamıyorum malesef. Olmayacak demeyelim, belki o da olur da, zor.
Ben şimdi hayatınızda küfrettiğiniz "boş adam" dan başka birşey olmuyorum. Öğrenciyim ve yazımı İstanbul'da kendimi geliştirebileceğim, üstüne maaş alabileceğim bir yer aramak ve bulamamakla geçireceğim. Sonuç olarak şanslıysam bir "veri giriş" işi bulacağım ve hayatımın en güzel dönemi, donanım şanslarımın olduğu yaklaşık 2 ayım öylesine para kazanmakla geçecek.
Artık ne iş yaptığım ortada ve konuyu açan arkadaş kesinlikle birinci tercihiniz olmalıdır :)
-
Fotoğraf çekerim, kısa film çekerim, Kurgu yaparım. After effects az çok yarım yamalak kullanabilirim.
varsa ihtiyacı olan boştayım. konuyu baltaladım galiba bende :S
-
erken kalkmayı sevmem,fazla ağır işe gelemem,dolgun bir ücret beklerim,akşam da erken çıkarım,haftada 1-2 gün maaşlı izin fena olmaz,sadece yaz dönemi için düşünüyorum,ama bugün varım yarın yokum kafama eserse çıkarım,elimden pek bir iş gelmez bu xss rtt ptt C+ C- falan pek bilmem,üniversiteye hazırlanıyorum bi de,yabancı dil desen eh hani ı go ,you go, we go , öğle yemeklerini de burger king'den yerim (bu konuda hassasım), iş arıyoruz işte bizde bakalım :)
-
yemillie bunu yazdı:
erken kalkmayı sevmem,fazla ağır işe gelemem,dolgun bir ücret beklerim,akşam da erken çıkarım,haftada 1-2 gün maaşlı izin fena olmaz,sadece yaz dönemi için düşünüyorum,ama bugün varım yarın yokum kafama eserse çıkarım,elimden pek bir iş gelmez bu xss rtt ptt C+ C- falan pek bilmem,üniversiteye hazırlanıyorum bi de,yabancı dil desen eh hani ı go ,you go, we go , öğle yemeklerini de burger king'den yerim (bu konuda hassasım), iş arıyoruz işte bizde bakalım :)
-----------------------------Müthiş yardımın için teşekkürler hocam :)
-
her iş yaparım abi :)
-
yemillie bunu yazdı:
-----------------------------erken kalkmayı sevmem,fazla ağır işe gelemem,dolgun bir ücret beklerim,akşam da erken çıkarım,haftada 1-2 gün maaşlı izin fena olmaz,sadece yaz dönemi için düşünüyorum,ama bugün varım yarın yokum kafama eserse çıkarım,elimden pek bir iş gelmez bu xss rtt ptt C+ C- falan pek bilmem,üniversiteye hazırlanıyorum bi de,yabancı dil desen eh hani ı go ,you go, we go , öğle yemeklerini de burger king'den yerim (bu konuda hassasım), iş arıyoruz işte bizde bakalım :)
-----------------------------Kadıköy'de bir gün tuvalete gitmek zorunda kalmıştım.Kapının arkasında "Kendime sahibe arıyorum.İlegilenenler 0534..." diye yazıyordu.
Yarım saat gülmüştüm: ).Şimdi bu adam varken sana kim iş verir: )
-
HuwelAsK bunu yazdı:
-----------------------------yemillie bunu yazdı:
-----------------------------erken kalkmayı sevmem,fazla ağır işe gelemem,dolgun bir ücret beklerim,akşam da erken çıkarım,haftada 1-2 gün maaşlı izin fena olmaz,sadece yaz dönemi için düşünüyorum,ama bugün varım yarın yokum kafama eserse çıkarım,elimden pek bir iş gelmez bu xss rtt ptt C+ C- falan pek bilmem,üniversiteye hazırlanıyorum bi de,yabancı dil desen eh hani ı go ,you go, we go , öğle yemeklerini de burger king'den yerim (bu konuda hassasım), iş arıyoruz işte bizde bakalım :)
-----------------------------Kadıköy'de bir gün tuvalete gitmek zorunda kalmıştım.Kapının arkasında "Kendime sahibe arıyorum.İlegilenenler 0534..." diye yazıyordu.
Yarım saat gülmüştüm: ).Şimdi bu adam varken sana kim iş verir: )
Bak mesela bi genel müdür , iş bırakır tatile gider bakarım yerine.ama odam da klima olmalı, bi de sekreter istiyorum,sekreterin yaş aralığı 18-20 arasında olucak,evli falan olmaması gerekiyor ( bi arkadaşa lazım, helal süt emmiş olması gerekmiyor ). benim gibi adam kolay yetişmiyo hem bu memlekette :V