folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Elimdeki Bu İmac E Ne Yapmalıyım? Genel Sohbet

Elimdeki Bu İmac E Ne Yapmalıyım? Genel Sohbet

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Merhabalar, 3 sene önce ekran alacağıma biraz daha kolayım eski bi imac alayım hem ekran olarak kullanırım hemde 2. bilgisayar dedim. Tabi ozamanlar daha m1 işlemciler yeni çıktığı için bu slim imacler felan hepsi biraz daha iyiydi piyasası. Neyse aylardır ilanda olan bi imac gözüme çarptı, fiyatı bi %30 düşüktü ama en iyi yanı en ful konfigirasyondaydı. Gittim, suratsız domuz gibi bi çocuk(23-25), neyse kontrollerini yaptım sonra birden aklıma geldi dedim ekran yanığı varmı çocuk anlamadı ghosting i anlattım evet 5-6 saat felan çalışınca oluyor dedi. Ben ekranın sağ altında küçük bi çatlak var diyefiyatının düşük olduğunu sanıyordum ama ekran yanık olmasada ghosting varmış. Basiretim bağlandı aldım. 

Şimdi bununla işim bitti, zaten 1.5 sene bilgisayarı çalıştırmak nasip olmadı bi ev problemi yaşdık taşındık  streçledim kayınpederlerin evinde durdu. Geçtiğimiz yıl aldım şuan aktif olarak kullanıyorum. 

Konu ise şu, ben bunu çok beğendim ama buralardan gitme durumum var gibi ve böyle ürünler pat diye elden çıkmıyor. 2 ay sonra satılığa koymayı planlıyorum yaza kadar satılsın diye, aklımda da bir fikir var ama daha iyi fikri olan var mı diye foruma sormak istedim.

2012 a1419 27 inch imac. Döneminin en yüksek konfigirasyonu en üst model i7 işlemci 680m de değil 680mX ekran kartı, 32gb ram 128gb apple balade ssd + 4tb intel server ssd var içinde. 

Şimdi ben bunu bi kaç yere sordum ekran değiştiriyeyimde hem çatlak gider hem de ekran ghosting var demem dedim ama ekranlar 11-15 civarı kendin çıkma 5 e felan bulabilrirsin anakart ağrızalı dediler, kimisi sakın değiştirme zaten 2019 hariç hepsinin ekranında kronik sorun dediler. Bu haliyle 15-18 eder ama almıyoruz dediler artık sadece m işlemcili alıyolarmış yada ölü fiyata satarsan alıyolarmış.

Aklıma şöyle birşey geldi adamlar da onayladı hatta birisi direk söyledi sağolsun, içindeki 4tb ssd zaten 600 dolar dedim onu çıkart içine bitane 1tb ssd tak dedi. Ben de ekran çatlak deyince kenarda ise sorun olmaz ama uzman birisinin yapması lazım dedi.

Şimdi merak ettiğim 3 konu var.

1. Bu ssd yıl olarak eski ama çok az kullanılmış, sağlık durumu iyi çıkıyor toplam okunan veri 28tb yazılan 30tb. Kalan ömür yüzdesi %99.78, intel d3-s4510. Bunu çıkartsam yıllarca kullanılır mı hdd gibi 10 yıldan sonra metal yorgunluğu olmaz değil mi?.

2. 128gb blade ssd ye de gözüm takıldı, ben bunu içinde bıraksam da bırakmasamda fiyatı aynı zaten sata3 bunlar bitane 1tb ssd takacağım bunu da hızlı usb gibi kullanırım dedim bunun sağlık durumu da iyi sadece sistem bunda kurulu olduğu için daha fazla yıpranmış ama skoru GOOD çıkıyor. sorum ise şu yapay zeka bunu kullanamazsın bunu apple kendine kimliklemiş usb olarak kullanılmaz felan dedi ama forumlarda bulamadım millet konnektörle kullanıyormuş sanırım tam anlayamadım. bu konuda bilgisi olan var mı?

3. ekranı nı değiştireyim mi satmadan? Şimdi ben buna 2tb windows 2 tb macos ventura kurdum, tabi venturaya yükseltince firedislplay de geldi, m2 macbook airimde ekranı genişlet dedim mi kablosuz bi şekilde şırak hemen büyüyor ya da üste kaydırıyorum hemen tepede, arkada programım çalışıyor ben önde macbook airimin 2. ekranı olarak makale okuyorum, canım sıkıldıkça windows kısmına girip dota atıyorum bir de windows a bağımlı bitane design exper diye bi program var onu kullanıyorum. Yani hiç satasım da yokken bide 10 bine felan vermek de istmeiyorum bunu, böyle çıkma bulabilecek tanıdığı olan var mı? değiştireyim mi anca uğraştığımla mı kalırım?

Bu arada night shift açık olunca kesinlikle bir ghosting olmuyor sabah 10 dan akşam 6 ya kadar ekran koruyucusu bile çalışmasa word ekranı duruyor yine de kalmıyor ama night shift ve gece modunu kapatırsam muhakkak yarıms satte bir ekran koruyucusunu çalıştırmam gerekiyor. Bir de gariptir ghosting olursa dotaya giriyorum 5 dakka sonra geçiyor 

Böyle bir sohbet etmek istedim arkadaşlar uzun zamandır aklımı kurcalıyordu belki teknoloji konuşmak isteyen olur diye foruma yazayım dedim. 

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bukrani sokup takmak dunyanin en kolay isi .Ev ortamin da alet edevat varsa $150'a bi ekran alip takmak kullanmak en dogrusu gibi geldi bana.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Bukrani sokup takmak dunyanin en kolay isi .Ev ortamin da alet edevat varsa $150'a bi ekran alip takmak kullanmak en dogrusu gibi geldi bana.

nerden bulabilirim hocam yurtdışından gelirmiki gümrük felan sıkıntı olmaz mı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Antikky bunu yazdı

abi bir gelenlede gelir, son dk ogrenmesem hemen bugun yarin gelecek var koyardim valizine arkadasin ama sik sik gidip gelenler oluyor forumdan sanirim yardimci olurlar.

normal kargo ilede gelir tabiki ama istanbulda ic piyasada mali kaca satiyorlar ona gore bir hesap yapalim?

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Antikky bunu yazdı

abi bir gelenlede gelir, son dk ogrenmesem hemen bugun yarin gelecek var koyardim valizine arkadasin ama sik sik gidip gelenler oluyor forumdan sanirim yardimci olurlar.

normal kargo ilede gelir tabiki ama istanbulda ic piyasada mali kaca satiyorlar ona gore bir hesap yapalim?

anakart yada ekran kartı ağrızası sık oluyormuş bir kaç 2011 model var hatta 3000-6500 arası, ama uymuyor bana 2012-2013 lazım, bunlardan muhakkak düşer birini al bin liraya takarız ya da kendin takabilirsin diyorlar geri kalan bilgisayar yine benim, direk ekran istersen garantili 0 lar 15-19 çıkmalar 11-15 arası takma dahil, hocam 27 inch o valizle cenazesi gelir ekranın muhtemelen, gümbdü çat pat atıyorlar havalimanında 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Antikky bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Antikky bunu yazdı

anakart yada ekran kartı ağrızası sık oluyormuş bir kaç 2011 model var hatta 3000-6500 arası, ama uymuyor bana 2012-2013 lazım, bunlardan muhakkak düşer birini al bin liraya takarız ya da kendin takabilirsin diyorlar geri kalan bilgisayar yine benim, direk ekran istersen garantili 0 lar 15-19 çıkmalar 11-15 arası takma dahil, hocam 27 inch o valizle cenazesi gelir ekranın muhtemelen, gümbdü çat pat atıyorlar havalimanında 

Ya bu pc parçaları o kadar da nazik şeyler değil ki hocam. Kaldı ki devrelerine elektrik vermemişsin yıllarca. Raf ürünü gibi durmuş. Yani sorun çıkarırsa ona o gün bakarsın. Belki tamir ettirir devam edersin yani. Şu anlattığına göre 2 3 sene kullansan Allah bereket versin.

Bu arada ekranı güzel paket yaparlarsa gelir bence içine güzel havalı naylon vs konur bişi olmaz. Ghosting i de atlatabiliyorum demişsin ayrıca aciliyeti yoksa onu da boşver ?

La 5 aydır bir el Dota atamadım nasıl canım çekti şimdi okuyunca..  :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

yok yok aciliyeti yok hatta şuan ekran gelse bile yılbaşından önce takma riskine girmem hala bi proje yetiştiriyorum, öyle bir sormak istedim foruma belki farklı bi fikir çıkar diye 

ama ekranı değiştirsem de kullanma gibi bi niyetim yok sadece satarken rahat satmak için değiştiricem, yoksa mac studio almak istiyorum m1 max felan, amerikadan gelenbirinden istiycem inşallah 750 dolara satıyorlar

erebos tarafından 12/Kas/25 13:45 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 856 Toplam Mesaj: 7
sohbet imac sohbet