folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Elinden Telefonu Bırakamayan Ama Telefondan Da Uzak Durmak İsteyenler İçin: Nophone

Elinden Telefonu Bırakamayan Ama Telefondan Da Uzak Durmak İsteyenler İçin: Nophone

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mobil telefonların yayılmasıyla birlikte hastalıklarda arttı dendiğinde akıllara baz istasyonun kanserle ilişkisi gelse de kastım hastalıkların yayılması değil yeni hastalıkların belirmesi. 2003′te tıp literatürüne giren ama hemen herkesin zaman zaman başına gelen telefonun titrediğini veya çaldığını zannetme durumu olan “Phantom vibration syndrome” yeni nesil hastalıklardan sadece biri.

Akıllı telefonla birlikte daha da artan telefona bakma alışkanlığı farklı işlere ve girişimlere ilham oluyor. Buna en iyi örnekse tek amacı akıllı telefona ulaşmadan en fazla özelliğinin kullandırılabilmesi olan akıllı saatler. Akıllı telefondan tamamen kurtulmak isteyen ama onsuz da kendini güvende hissedemeyenler için ilginç bir ürünü TechCrunch paylaştı: noPhone

Telefon boyutlarında plastik cisim diyebileceğimiz noPhone’un web sitesindeki ciddiyetse dikkat çekici; özelliklerinde ince, hafif ve kablosuz tasarımdan bahseden noPhone güncelleme gerekmediğini ve su geçirmez olduğunu belirtiyor Ürünün fiyatı konusuyla herhangi bir açıklama yapılmazken üründen öte dikkat çekilen bir nokta var.

Yer bulmadan, bankacılık işlemlerine kadar çeşitli işlemleri kullandığımız telefondan ayrı kalabilecek miyiz? Ayrı kaldığında hastalık belirtileri gösterecek ne kadar kişi var? Sabah uyandığında ilk yapılan eylemin telefona bakmak olduğunu düşündüğümüzde bu alanda ilerleyen günlerde psikolojik destek alacak kişi sayısının hızla artacağı aşikar.

3 boyutlu yazıcıyla üretilmiş görünen noPhone’un web sitesini incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.nophone.eu/

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Telefona bakma plastiğine bak.

Diyor yani öyle mi

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

cidden telefon çaldı zannediyorum , whatsapp'tan mesaj geldi zannediyorum , facebook'tan mesaj geldi diye oyunu bile kapatıp baktığım oluyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

haydaaa :D

birde uğraşmışlar site yapmışlar .

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

Q: Does it have a camera? 

A: No 

Q: Is it Bluetooth compatible? 

Q: Does it make calls? 

Q: Is it toilet bowl resistant? 

A: Yes

:D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Not
    Not's avatar
    Erkek

Aşırı bağımlılık aldı yürüyor ve çaresizlik boyutuna ulaştı...Hepimiz yavaş yavaş telefonsuz yapamayacak durumlara geliyoruz ve psikolojik olarak yeni kavramlar türüyor.

Birinci vazifen,Türk istiklalini,Türk Cumhuriyetini,ilelebet,muhafaza ve müdafa etmektir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

Cep telefonlari ilk cikip yayginlastiginda derdikki muazzam bir icat ki o zamanlar 628 -888 akabinde 5110-3210  derdik bir kusak sonra bunlarin varligi ile dogacak muptelasi olacak hatta bir kac kusak sonra bu icadin allahin yarattigi verdigi bir nimet diyede dayatilabilir...

Nihayet oyle oldu bizden onceki ile bizim kusak bu tarz aliskanliklara karsi daha bi kendini kontrol edebiliyor.

Mesela 3 ay hicbirsekilde telefon kullanmadigim oluyor bazan 1 sene internet kullanmadigim oluyor bazen tr ye daha giris yapmamis bir telefon yada tablet kullaniyorum sosyal medyayi herkesin kullandigi derece kadar kullaniyorum. Ama aman aman olmazsa ne yaparim diye bagimli olmuyorum.

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    angels_demos bunu yazdı

Q: Does it have a camera? 

Q: Is it Bluetooth compatible? 

Q: Does it make calls? 

Q: Is it toilet bowl resistant? 

A: Yes

:D

:))))

bende okurken şöyle birşey aklıma geldi dk başı telefona bakanlar için ,    sadece çaldığında açılan kılıf icat etseler dedim.

ama ben aramak istersemde nasıl olacak?   hep benmi düşüneceğim onuda siz söyleyin :)

futurist tarafından 22/Ağu/14 14:17 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 1086 Toplam Mesaj: 8