Elle Url Girişini Engelleme?
-
Elle url girişini engellemek istiyorum
aslında yapmak istedigim bir asp sayfasının sadece iframe ile açılması adres cubuguna elle url girisi yaptıgında yonlendirme fln olmasını istiyorum
bunu nasıl yapabilirim? -
popup olarak açtırabilirsin hocam javascriptle iptal edersin barları.
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam ben bunu yaptırmak istiyorum ornegin player.asp diye bir dosyam var ansayfadan bir linke tıklandgında player.asp?id=44 sayfasına gider ve içerigi gosteriyor
oysaki kullanıcı player.asp sayfasına direk girebiliyor bunu engeleyemezmiyiz sadece iframe olarak aç.ılsın -
Edit: flood cepten giriyorum
-
for php if ($id=="") { header("Location:hata.php"); } aynı mantikla asp için de yaparsın
-
WildWamqire bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------hocam ben bunu yaptırmak istiyorum ornegin player.asp diye bir dosyam var ansayfadan bir linke tıklandgında player.asp?id=44 sayfasına gider ve içerigi gosteriyor
oysaki kullanıcı player.asp sayfasına direk girebiliyor bunu engeleyemezmiyiz sadece iframe olarak aç.ılsın
-----------------------------hocam ajax'la player.asp'ye post atıp gelen verileri ekrana yazdırırsın player.asp'ye de bir kontrol koyarsın post methodu ile gelinmemişse hiçbişey göstermez.
-
en son sayfadan referrer istersin yahut iframeye verdiğin name i denetleyebilirsin eğer name tıklanan linkten farklıysa yönlendirir yahut kapatma kodunu eklersin
referrer olmaz zaten yeni sayfa ama name kısmı mantıklı geliyor nasıl olur onu bilmiyorum -
kesin bir yolu yok hocam postta atsan refererlada kontrol yapsan açmak isteyen herşekilde açar
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------kesin bir yolu yok hocam postta atsan refererlada kontrol yapsan açmak isteyen herşekilde açar
ya elbet açılır ama 3. kullanıcıya karşı koruma olur kaldı ki sayfanın kendini referrer koruması ve javascript koduyla isim atayıp bu ikili korumayla aşılması epey zor olur. -
okula gidiyorum son 3 dersim var gelince ilgilenecem teşekürler fikirleriniz için