folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Emanet Power Supply Arıyorum (Anakart Problemi İçerir)

Emanet Power Supply Arıyorum (Anakart Problemi İçerir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Hacılar anakartım bilgisayarı kapat komutuyla beraber kendini korumaya alarak kilitleniyor. Sorunun anakarttan mı yoksa psudan mı kaynaklandığını anlayabilmem için başka bir çalışan psuya ihtiyacım var.

Çevremdeki bilgisayarcılar gelişmemiş bir yer olduğundan dolayı 550w+ güç kaynağına sahip değiller. Merdiven altı bilgisayarcı hepsi. Sıfır satarız diye diretiyorlar. Sorun anakarttaysa boşuna sıfır psu almak istemiyorum, ikinci elleri de 100 liradan başlıyor maddi durumum yok.

Elinde boşta yatan veya 1 haftalığına test için verebilecek 550w veya üzeri psuya sahip olanlar var mı? Komple donanımla test etmek zorunda olduğum için 550w aşağısı kurtarmıyor malesef.

Sorunun tam olarak ne olduğunu merak edenler veya diğer donanımları sök tak diyecekler için ayrıntı geçeyim;

- Anakartın modeli Asus Maximus V Formula (2. Asus problemim koyayım onların yapacağı anakartlara) 

- Tüm donanımları çıkarıp uzay montajla sadece anakartı test etsem dahil kapat komutu verilince anakart kendini kilitliyor.

- Elektriği kessem bile 3 4 saat beklemeden anakart koruma modunda kalıyor.

- Geri açmayı başarabildiğimde her türlü benchmark ve testten sorunsuz şekilde geçiyor.

- Bios güncelleme, bios reflash, bios sıfırlama gibi tüm yöntemleri denedim. Belirli bir süre geçmeden asla koruma modundan çıkmıyor.

- Koruma modundan çıktığında normal şekilde başlatıp kapatırken elektriği anında kestiğimde  koruma moduna girmiyor "kapat" komutu verilince koruma moduna geçiyor sadece.

Tüm bunlar neticesinde önce psudan şüphelendim çünkü kapat komutu verilince psu da standby moda geçiyor o an verdiği voltaj düşük veya yanlış geldiğinden dolayı anakartı koruma moduna sokuyor olabilir düşüncesindeyim.

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

psu'dan olabileceğine pek ihtimal veremedim okuyunca.

sürekli anakart ile haberleşen bir donanım değil.

green + gnd yapıyosun , açılıyor. green + gnd yapıyosun kapanıyor.

yani sen bilgisayara kapat dediğinde o dur sistemi kapatuyomuş az akımı düşüreyim demiyor.

son hamlede tetikliyor güçü kesiyor. işletim sisteme hiç ihtimal vermedin sanırım hocam.

hardware kısmından önce software bi bakmanı öneririm. selamlar

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Kullanırken hiç BSOD aldın mı?  Sorun yazılımsal da olabilir donanımsal da.

Anakartda sorun olacağını sanmıyorum genelde gaming için üretilen kartlar özel voltaj korumalı ve bir çok parça çifter çifter koyulmuş oluyor. Biri sorun çıkardığında diğeri devreye giriyor. Psu sorunu olsa genel bir sorun olurdu sadece kapatırken olmazdı diye düşünüyorum. Açıkcası bilemedim görmek lazım hastayı:D

RaAmLis tarafından 05/Şub/15 18:05 tarihinde düzenlenmiştir

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Hacılar işletim sistemiyle alakalı bir sorun değil çünkü örneğin uzay montajda anakartı tek başına (işlemcisiz) test ederken biosta önce anakartın kapanmasını gerektirecek bir işlem yaptırıp kapattırdığımda yine koruma moduna giriyor. 

Birbirleriyle iletişimde olmasalar bile psunun standby modu var (erp/eup denilen nane) o moda girdiği an anakart kendini kilitliyor bu nedenle önce psu diye düşündüm.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Buldum emanet psu düşündüğüm gibi sorun psudanmış. Komik olan da bozuk dediğim psu başka makinada çalışabiliyor. Çıkamadım işin içinden anlayamadım mantığını başka psu benim anakartı açıyor, benim psu başka anakartı açıyor. İlginç.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Tamam sorun yoksa değişin karşılıklı olsun bitsin :) Ama psu watt değerleri aynı mı muhtemelen fark vardır arada. 

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

benimki 650w bulup denediğim 550w donanımın hepsine yeterli gelmeyeceği için yeniden 650w veya 750w alıcam artık yalnız fiyatlar çok pis pahallılaşmış ikinci el alıp idare etmeyi düşünüyorum elimdekinin de 7 sene garantisi varmış garantiden değişim istemeyi düşünüyorum.

Toplam Hit: 4931 Toplam Mesaj: 7