Embed Kodu Girilmemiş Swf Dosyası İle Xml Den Türkçe Karakter Çekme ( Sorun )
-
merhaba arkadaşlar elimde flash bir script var vs verileri xml den çekiyor
fakat fla dosyasında textboxlara embed karakter girişi yapılmamış
bu yüzden xml de olan türkçe karakterleri çekmiyor
aslında ü ve ş yi çekiyor ( nasıl çekiyor anlamadım ) fakat geri kalanları çekmiyor
şimdi fla dosyası olmadan başka bi yola bu karakterleri çekmenin bi yolu yokmudur ??
-
malesef bildigim kadariyla fla dosyasi olmadan bu isi yapamazsin ama eger ogrenirsen bende denemek isterim.
-
ayhun bunu yazdı:
-----------------------------malesef bildigim kadariyla fla dosyasi olmadan bu isi yapamazsin ama eger ogrenirsen bende denemek isterim.
-----------------------------wallaha bi şekilde bulacaz yolunu böyle olmuyo :)
-
ayrıca girilmiş style.css dosyası ile Arial Unicode MS fontu ayarlanırsa embed kodu girilmemiş bile olsa türkçe karakter çekilebiliyor. bilginize..
sorun halledildi böylece
-
yemin ediyorum en sıkıntılı iş. Yazı tipi ne biliyomusun? eğer Arial verdana falan TR desteği varsa embedsiz bir iki numarada deneriz xmlden. yoksa .fla lazım. embed siz numara da şu, xml'in ilk satırı şu yap:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9" standalone="yes"?>
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------yemin ediyorum en sıkıntılı iş. Yazı tipi ne biliyomusun? eğer Arial verdana falan TR desteği varsa embedsiz bir iki numarada deneriz xmlden. yoksa .fla lazım. embed siz numara da şu, xml'in ilk satırı şu yap:
-----------------------------cık oda işe yaramıyor
nasıl oldu bilmiyorum Arial Unicode MS işe yaradı bi anda
ama sorun şu ki bununda style.css dosyasından dahi font büyüklüğüyle oynayamıyosun :|
defult neyse öyle kalıyor