Emlak Gayri Menluk Yatırım Ortalıgı
-
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı televizyonlar sureklı reklamını yapıyor bi tür borsa... sizce karımı olur yoksa zararımı olur?
-
h2run bunu yazdı:
-----------------------------
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı televizyonlar sureklı reklamını yapıyor bi tür borsa... sizce karımı olur yoksa zararımı olur?
-----------------------------Emlak konut gyo hisselerinin bir kısmını İMKB ye kote ediyor yani halka çıyor borsada işlem görmeye başlıyacak şu anda talep toplama var benim bildiğim 2 Aralık ta işlem görmeye başlıyacak..
EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
1953 yılında kurulan Ankara İmar Ltd. Şti. ile Türkiye İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti.(TİMLO) 1987 yılında birleşmiş ve Türkiye Emlak Bankası A.Ş.bağlı Ortaklığı İnşaat ve İmar A.Ş. adını almıştır.26.12.1990 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Emlak Bankası A.Ş. bağlı Ortaklığı İnşaat ve İmar A.Ş.ile iştiraki Emlak Yapı A.Ş’ nin kapatılarak birleştirilmesi suretiyle Emlak Konut A.Ş . oluşturulmuştur.Emlak Konut A.Ş. 29.07.2002 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’ye dönüşmüştür.Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. adını almıştır.
Emlak Konut GYO A.Ş. kuruluşundan bugüne kadar,Türkiye’nin bir çok yerinde konut ve ticari ünitelerden oluşan projeler (İstanbul’da Ataköy ve Sarıkonaklar,Ankara’da Or-an ve Elvankent projeleri ve diğerleri )üretmiş,bununla birlikte birçok büyük projede mühendislik, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri vermiştir.
Emlak Konut GYO A.Ş. 04.08.1999 tarih ve 99/T-29 sayılı Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı ve 29.12.1999 tarih ve 23921 S.Resmi Gazete’de yayınlanan Konut Edindirme Yardım Hesapları’nın (KEY) tasfiyesine dair 588 S. KHK’nin 1.Maddesi’nin uygulanmasını teminen,Türkiye Emlak Bankası A.Ş.ile Emlak GYO A.Ş. arasında düzenlenen protokol ile mülkiyeti Türkiye Emlak Bankası A.Ş.’ye ait gayrimenkullerin aynı sermaye olarak devredilmesiyle Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşme sürecine girmiştir.
4603 S.Yasa’nın Yürürlüğe girmesi ve ana teşebbüs Türkiye Emlak Bankası A.Ş’nin yeniden Genel yapılandırılması çerçevesinde Emlak Konut GYO A.Ş’nin Ana Sözleşmesi 19.03.2001 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda tadil olunarak Özel Hukuk Hükümleri ‘ne tabi kılınmıştır.Emlak Konut GYO A.Ş’nin kuruluş sermayesi 1990 yılında 370 milyardı. Emlak Konut, bugün itibariyle Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’dır.
İştiraki bulunduğu TOKİ’nin önümüzdeki dönem için 500 bin konut hedefi doğrultusunda proje çalışmalarına hız veren Emlak Konut da 50 bin konuta ulaşmayı planlamaktadır.Geliştirdiği ve geliştireceği konut projelerinin belirli bir mimari konsepte ve yaşam standardına sahip olması,sınıfının kalite standartlarını bir adım öteye taşıyabilmesi ve finansal olarak ulaşılabilir olması Emlak Konut’un temel kriterleri arasında yer almaktadır.
Gayrimenkul sektöründeki değişiklikleri ve talebi yakından takip ederek ,modern ve çağdaş projeler üretmeye devam eden Emlak Konut bugün itibariyle yaklaşık 35.000 konuttan oluşan projelerini hayata geçirmiş bulunmaktadır.İstanbul’da My Town Ispartakule,My Towerland ,Ispartakule, Avrupa Konutları TEM, İdealistkent, Körfezkent 1 ve Körfezkent 2, Novus Residence, Misstanbul, Spradon Quartz, Tulip Turkuaz , Bizim Evler 2 ve Bizim Evler 3, Varyap Meridian, İzmit’de Körfezkent, Silivri’de Selimpaşa Emlak Konutları ,İzmir’de Soyak Mavişehir, Emlak Konut Pelikan Sitesi ,Emlak Konut Mavişehir Evleri, Tekirdağ’da Dreamcity Çerkezköy ve Lüleburgaz’da Burgazkent, Tekirdağ’da Ergene Vadisi, Çerkezköy’de Yıldızkent, İstanbul’da Uphill Court Ataşehir, Ağaoğlu My World, Kentplus
Mimarsinan, Ataşehir Residence ,Kentplus Ataşehir Emlak Konut’un projeleri arasında yer almaktadır.
Sektöründe öncü ve ilklere imza atan bir kuruluş olarak Emlak Konut GYO A.Ş.,Türkiye’de inşaat sektöründe ilk defa tünel kalıp sistemini ve prefabrik prekast sistemini geliştirip uygulayan ,ilk hazır beton imalatı ve satışını yapan firmadır. -
Yarın Son günmüş sanırım .. inebilirde cikabilirde. ne düşünüyorsun sence alınmalımı bı mıktar yoksa alınmamalımı ?
-
h2run bunu yazdı:
-----------------------------Yarın Son günmüş sanırım .. inebilirde cikabilirde. ne düşünüyorsun sence alınmalımı bı mıktar yoksa alınmamalımı ?
-----------------------------Bu endekst de Imkb den hisse mi almak hele ki bir de yeni halka arzdan bence çok riskli.Ha hisse sağlammış çıkarmış orasını bilemem ben sana ne al derim ne de alma kelin ilacı olsa kendi kafasına sürermiş dostum . :(
-
Şirket halka arz ettiği zaman bedelli verir onunda bi karı olmaz aksine zararın olur fakat elindeki lot sayısı 2 katına çıkar ondan sonra yapıcağın iş ise çıkması için sadece beklemektir.
-
Şu ana kadar takip ettiğim halka arzlardan sadece ihlasın kağıtları gitti geçen günkü katmercileir bile denizyatirim milletin özlliklede ky nin eline bıraktı 6.00 lardan 5.64 lere gelindi
-
Desene bu bi tür kumar cıkarda ınebilirde.. beklemek sevmedım bırsey acıkcası .. ama suan herkez bundan alıyormus bankada kuyruk felan oluyormus ne kadar dogru orasıda bılınmez.
-
h2run bunu yazdı:
-----------------------------Desene bu bi tür kumar cıkarda ınebilirde.. beklemek sevmedım bırsey acıkcası .. ama suan herkez bundan alıyormus bankada kuyruk felan oluyormus ne kadar dogru orasıda bılınmez.
-----------------------------hocam daha önce hiç hisse alıp sattın mı eğer böyle bişey tecrübe etmediysen hiç bulaşma derim ben şahsen...
-
ayrıca öle 10 - 15 bin tl ile girilmez girmişken en az 100 bin le giriceksin ki kazandınmı kazanasın
-
HiyarliBaba bunu yazdı:
-----------------------------
ayrıca öle 10 - 15 bin tl ile girilmez girmişken en az 100 bin le giriceksin ki kazandınmı kazanasın
-----------------------------A.q yerinde 100.00 liram olsa ne ya..k yemeğe gireyim borsaya ... Ama gözümün önünde broker müşterisi ile telefonda konuşuyordu adam 750 milyarlık işlem yapmış ve 1.5 milyar komisyon ödemiş onu çok buluyordu.Bankanın binde 2 olan komisyonunu binde 1 e düşürtmeye çalışıyordu aklımla kalmadım biz yardıra yardıra 500 -600 kazanmaya çalışıyoz adamlar neredeyse bizim ana sermaya kadar komisyon parası ödüyor tek işlemde...