Emlak Ücretinin Bankaya Yatırılması
-
Arkadaşla yasaya göre ne kdar kira ödeniyorsa bankaya yatırılıyordu ? Bilen varsa söyleyebilir mi ? Birde kanun maddesini söyleyebilir mi ?
-
Geçen yıl konutlarda 500TL nin üstü bankaya olmalı diye biliyorum.
-
-
500 lira ve üstünü bankaya yatırman gerek.. Daha düşükse yatırmana gerek yok.. (kira için konuşuyorum)
-
Kanına göre banka havalesi ile yatırman gerekiyor hacı abi.
Kontrattaki kira ücretini banka veya resmi bir yolla ulaştırman lazım ev sahibine, aksi taktirde sorun çıkar maliye tarafında.
Hem bankadan yatırmak hem kiracı açısından hem de ev sahibi açısından son derece güvenli bir yoldur.
En azından ev sahibi almadım, kiracı da verdim yalan söylüyor vs. diyemez.
Böyle bir durumda devlet, resmi bir evrak talep eder, kiracı'dan kirayı ödediğine dair.
Stopaj vs. de kira kontratında yazan fiyattan gelir. Hea kontrata düşük olarak kira gösterip bir miktarını da elden verebilirsin.
Ama banka havalesi şart.
-
parayı bankadar yatırmak en dığrusu ilerde dğacak sorunlarda ispat bakımından en doğru yol .
ev sahibi isen kira kaç para olursa olsun evin , dükkanın raiç bedelinin % 5 inden az gelir vergisi ödeyemezsin (bunu neden yazdım bilmiom)
-
500 tl ve üstü bankaya yatmak zorunda.
ilgili kanun maddesi:
29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı resmi gazetede yayınlanan 268 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğine istinaden gayrimenkullerin kiralanması yoluyla yapılan ödemelerin ve tahsilâtların banka, benzeri finans kurumları veya Posta Müdürlüğü (PTT) tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi (belgelendirilmesi) zorunluluğu getirilmiştir. Bilindiği üzere söz konusu düzenleme
01/11/2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılmıştır. -
bugrahan45 bunu yazdı
500 tl ve üstü bankaya yatmak zorunda.
ilgili kanun maddesi:
29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı resmi gazetede yayınlanan 268 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğine istinaden gayrimenkullerin kiralanması yoluyla yapılan ödemelerin ve tahsilâtların banka, benzeri finans kurumları veya Posta Müdürlüğü (PTT) tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi (belgelendirilmesi) zorunluluğu getirilmiştir. Bilindiği üzere söz konusu düzenleme
01/11/2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılmıştır. üstad peki 500 tl ibaresi nerede ? Yani belli bir rakam teleffuz ediliyor mu resmi olarak?