folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Emlak Ücretinin Bankaya Yatırılması

Emlak Ücretinin Bankaya Yatırılması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Arkadaşla yasaya göre ne kdar kira ödeniyorsa bankaya yatırılıyordu ? Bilen varsa söyleyebilir mi ? Birde kanun maddesini söyleyebilir mi ?

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Geçen yıl konutlarda 500TL nin üstü bankaya olmalı diye biliyorum.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/02/20110204-1.htm

burda bi yerlerde olması gerek.

der die das
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

500 lira ve üstünü bankaya yatırman gerek.. Daha düşükse yatırmana gerek yok.. (kira için konuşuyorum)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Kanına göre banka havalesi ile yatırman gerekiyor hacı abi.

Kontrattaki kira ücretini banka veya resmi bir yolla ulaştırman lazım ev sahibine, aksi taktirde sorun çıkar maliye tarafında.

Hem bankadan yatırmak hem kiracı açısından hem de ev sahibi açısından son derece güvenli bir yoldur. 

En azından ev sahibi almadım, kiracı da verdim yalan söylüyor vs. diyemez.

Böyle bir durumda devlet, resmi bir evrak talep eder, kiracı'dan kirayı ödediğine dair.

Stopaj vs. de kira kontratında yazan fiyattan gelir. Hea kontrata düşük olarak kira gösterip bir miktarını da elden verebilirsin.

Ama banka havalesi şart.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

parayı bankadar yatırmak en dığrusu ilerde dğacak sorunlarda ispat bakımından en doğru yol .

ev sahibi isen kira kaç para olursa olsun evin , dükkanın raiç bedelinin % 5 inden az gelir vergisi ödeyemezsin (bunu neden yazdım bilmiom)

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

500 tl ve üstü bankaya yatmak zorunda.

ilgili kanun maddesi:

29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı resmi gazetede yayınlanan 268 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğine istinaden gayrimenkullerin kiralanması yoluyla yapılan ödemelerin ve tahsilâtların banka, benzeri finans kurumları veya Posta Müdürlüğü (PTT) tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi (belgelendirilmesi) zorunluluğu getirilmiştir. Bilindiği üzere söz konusu düzenleme 01/11/2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılmıştır.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    bugrahan45 bunu yazdı

500 tl ve üstü bankaya yatmak zorunda.

ilgili kanun maddesi:

29/07/2008 tarih ve 26951 sayılı resmi gazetede yayınlanan 268 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğine istinaden gayrimenkullerin kiralanması yoluyla yapılan ödemelerin ve tahsilâtların banka, benzeri finans kurumları veya Posta Müdürlüğü (PTT) tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi (belgelendirilmesi) zorunluluğu getirilmiştir. Bilindiği üzere söz konusu düzenleme 01/11/2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılmıştır.

üstad peki 500 tl ibaresi nerede ? Yani belli bir rakam teleffuz ediliyor mu resmi olarak?

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
Toplam Hit: 680 Toplam Mesaj: 8