Emlakçı Mürid Varmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

ev alırken emlakçı ile komisyon nasıl pazarlık edilir. para,  alınacak ev için uc ucuna yetiyorsa emlakçı parası nasıl ödenir. emlak işlerinden anlayan mürid varsa çok sevinirim. sanırım ev sahibi ile buluşturup ev fiyatı için pazarlık yaptırıyorlar. o aşamadan sonra emlakçı ödemesi nasıl oluyor.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek

Hocam emlaktan emlağa göre değişiyor diye biliyorum. Bazen fiyatın içine dahil oluyor bazen de ekstradan ödeme olarak.

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saposcol
    saposcol's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam istanbul için konuşmak gerekirse, emlakçılar satıcıdan çok alıcıdan komisyon alıyorlar.  %3 komisyon alıyorlar, paran yoksa baştan söyle, şu kadar verebilirim diye pazarlık yap. Tok olduklarından genellikle kabul etmeyebilirler.

Sen mümkün mertebe sözleşme imzalama ve he de geç. İlk başta küçük bi kapora verirsin, sonra satış sonrası az biraz daha ver, verecem deyip oyalayabilirsin..

Bunu şundan dolayı söylüyorum; evimin yakınında sürekli gördüğüm bir evi almak istedim. Parada genel olarak indirim yaptırtmadı ve toplam adamı alım satım dahil 1 saat görmedim. Ama aldığı para benden 10 bin lira..

Şimdi bu adam ne yaptı arkadaş ? Bir çok insanın bir yılda eşşek gibi çalışıp aldığı parayı, sırf o evin satım sorumluluğu bu lavukta diye benden aldı. Sırf bu para için ekstra kredi çekmek zorunda kaldım : )

Kısacası, sözleşme yapma çok cüzi bir paraya olayı kapat.

Hakedeni hayatıma sokarım, haketmeyenin hayatına sokarım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek

Emlak komisyon bedelleri satılık işlemlerinde alicidan %3 satıcıdan %3 tür. Ama genelde satıcı emlakçı ya para vermez. Hal böyle olunca emlakçı alicidan koparabildigini almak ister. Çoğu emlakci müşteri kaybetmemek adina tam olarak %3 parasini almaz. Böyle durumlarda en iyisi emlakciya aglamak. Param eve anca yetiyo, sizin de emeginiz var biliyorum ama sizde bi yardimda bulunursaniz cok memnun olurum vs. Kiminin parasi, kiminin duasi vb laflar söyle. Bu arada bu dediklerim bireysel emlakci dukkanlari icin gecerli. Remax vb şirketler icin degil. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

anlaşılan %3 üzerinden pazarlık yapacagız. peki 200.000 tl lik bir ev için 2000 tl kabul ederlermiki. yani ikibin verirsem ancak evi alabilirm. 5-6 bin lira emlakçıya verecek dururm yok. ozaman ev alma diyen olabilir ancak bende olurunu soruyorum varmıdır bi adabı diye. anlaşılan pazarlığın ucu açık.  emlekçının insiyatifine kalmış bir durum zaten parayı alıp toz olacak :)

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Evet aranan kan geldi :D Emlakcıyım kardeşim :)) kardeşim öncelikle hangi şehirdesin o önemli ve hangi firma? Benim çalıştığım gibi normal bir emlak ofisi ise işimiz kolay ama remax realty world gibi yerlerse %3+Kdv kitliyorlar hocam.Örnek vermek gerekirse normal bir emlakcı ise bunu ilk başta söyle uygun dille param yok bu kadar vereblirim de.Peşin mi taksitlemi ? satış sözleşmesine kesinlikle imza atma (peşinse) direk tapuya gidelim demek senin için daha sağlıklı.Çünkü sözleşme gereği %3 + kdv yazar adam kıllık yapar çakallık yaparsa 2 liraya tav olmaz o sözleşmedeki tüm parayı ister.Oda 200.000 TL için 6.000 TL + 1080TL ( Kdv) = 7.080 Tl sana kaçar hocam...Sen ne kadar işi bilirsen o kadar yardımcı olur sana.Bak ben istersen özelden numaramı atarım kardeşim sen bana ulaş işin ucu açık tüm kapılarını anlatırım emlakcının elini kolunu bağlarım :D Bunlar çakallık değil yapılabilecek çakallıkların yolunu kapatmak şeklinde düşün.

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Evet aranan kan geldi :D Emlakcıyım kardeşim :)) kardeşim öncelikle hangi şehirdesin o önemli ve hangi firma? Benim çalıştığım gibi normal bir emlak ofisi ise işimiz kolay ama remax realty world gibi yerlerse %3+Kdv kitliyorlar hocam.Örnek vermek gerekirse normal bir emlakcı ise bunu ilk başta söyle uygun dille param yok bu kadar vereblirim de.Peşin mi taksitlemi ? satış sözleşmesine kesinlikle imza atma (peşinse) direk tapuya gidelim demek senin için daha sağlıklı.Çünkü sözleşme gereği %3 + kdv yazar adam kıllık yapar çakallık yaparsa 2 liraya tav olmaz o sözleşmedeki tüm parayı ister.Oda 200.000 TL için 6.000 TL + 1080TL ( Kdv) = 7.080 Tl sana kaçar hocam...Sen ne kadar işi bilirsen o kadar yardımcı olur sana.Bak ben istersen özelden numaramı atarım kardeşim sen bana ulaş işin ucu açık tüm kapılarını anlatırım emlakcının elini kolunu bağlarım :D Bunlar çakallık değil yapılabilecek çakallıkların yolunu kapatmak şeklinde düşün.

Hocam anlayan bir adama danışmak iyi oldu. bende 2 lira kırpacaz diye çakallık yapmayı sevmem aynen dediğin gibi işin işleyişini bilip oluru kadar ödemeye çalışmak.  zaten bütçemde el vermiyor. Yer Antalya normal emlakçı yani söylediğin remax gibi firmalardan değil. pm gönderiyorum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    ANZAK
    ANZAK's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

ev alırken emlakçı ile komisyon nasıl pazarlık edilir. para,  alınacak ev için uc ucuna yetiyorsa emlakçı parası nasıl ödenir. emlak işlerinden anlayan mürid varsa çok sevinirim. sanırım ev sahibi ile buluşturup ev fiyatı için pazarlık yaptırıyorlar. o aşamadan sonra emlakçı ödemesi nasıl oluyor.

Genelde insanlar emlakçının sadece sizin zannettiginiz pazarlıktan sonra emlakçı parası aldığını zanneder ama emlakçılar genelde dairenin değerine 10-20 bin TL arası üzeri fiyat söylerler bunuda kendileri alırlar müteahhit kendi fiyatını aldığı surece ses çıkarmaz yanı milletin kanini emerler nerden biliyorum derseniz babam Muteahhit o söylemişti bir kerede gözümle şahit olmuslugum var

Amatör forever
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    ANZAK bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

Genelde insanlar emlakçının sadece sizin zannettiginiz pazarlıktan sonra emlakçı parası aldığını zanneder ama emlakçılar genelde dairenin değerine 10-20 bin TL arası üzeri fiyat söylerler bunuda kendileri alırlar müteahhit kendi fiyatını aldığı surece ses çıkarmaz yanı milletin kanini emerler nerden biliyorum derseniz babam Muteahhit o söylemişti bir kerede gözümle şahit olmuslugum var

Kan emme konusunda malzemeden çalan,yalıtım yaptım diye resim çeker çektikten sonra yalıtım malzemesini kaldıran,demirden çalar,bilmem kaçıncı sınıf malzeme kullanır,m2'sini 700 tl ye mal ettiği toplamda 70.000 80.000 tl ye mal ettiği daireyi 200 250 bine satar vs vs.Bir kaç tane emlakcı o şekilde yaptığı için GENELLEME yaparak kan emen emlakcı profili çizmen hiç hoş değil.Nitekin ben o saydığım şeyleri de baban için söylesem hiç hoş olmayacağı gibi.Biz işimiz gereği bir çok müteahitler ile çalışırız.İçlerinde öyle yapanı da var böyle yapanıda.Mesele öyle olmak mı böyle olmak mı karar senin

Antalya'da Emlakçı parçası :)
Toplam Hit: 721 Toplam Mesaj: 9
emlakçı payı emlakçı komisyonu