En Az Güç Kaybı İle Kaldıraç Nasıl Olur
-
3 farklı model düşündüm.
sizde aklınıza gelen en doğru olanı söleyebilirsiniz.
proje kabaca şu.
"elimizde bir kare şeklinde kapak var. bu alttaki şeye tuturulmuş durumda.
kare'nin köşelerine girecek "kancamsı" şeyler bu kapağı 4 köşeden yukarı doğru çekecek.
Her kenara 4 er tane toplamda bu kapağı yukarı çeken 16 nokta olacak ( rakamları atıyorum )
ancak kaldırıcı gücü uygulayacak olan şeylerin o araya nası girerse en iyi sonuç alacağını çözemedim.
ben tek taraflı çizdim ama bunu o kare'nin her köşesine ugulanan bir güç gibi düşünün lütfen.

-
Olayı tam olarak anlamadım ki ben. Çizimdeki siyah nokta kare kapak dediğin kapak mı hocam? Yoksa içi beyaz olan mı kapak olan?
Ekleme: Yalnız hangi şekilde yaparsan yap kullandığın malzeme oldukça önem taşır. Üstteki siyahlığın kapak olduğunu ve onu havada sabit tutmak istediğini varsayarak kullandığın malzeme yapısı, vermek istediğin eğim şeklini verme şeklin (kaynak, ısıl işlem vs) olayları komple değiştirir.
1049 tarafından 06/Eyl/13 01:56 tarihinde düzenlenmiştir -
işte tork moment :D 90 derece :D f.d falan filan :D bence 3. yani :D
-
Kapak orada doğru düzgün çizemedim ama kavanoz üzerinden daha düzgün anlatabilrim.
Şimdi kavanozu mengeneye koydum alltan bir şey onu sıkıca tutuyor..
Üsttende bir güç kapağı yukarı doğru çekiyor..şimdi bu uçların.. hangisinin en doğru olduğunu söleyebilirsiniz sanırım=))
Birde metal .. kaliteli kırılmayacak kolay kolay bükülmeyecek bir şey olacak çünkü o metalin kalınlığı en azından uç noktada maksimum 2-3mm olabilir.
-
Bence farketmez şekilleri, on altı taneye de gerek yok 3 tane yeterli olur diyorum.
-
3. seçenek en az güç kaybını sağladığını düşünüyorum
bir de
||................ |>>>>> burası gücün uygulandığı yerse eger?onunla yandaki taşıyıcı arasında bir bağlantı kurma şansın varmı daha iyi bir taşıyıcı olur.
| |
|...................
-
tutum bunu yazdı
Bence farketmez şekilleri, on altı taneye de gerek yok 3 tane yeterli olur diyorum.
Kuvvetli farklı noktalardan kullarak kapağın tek noktasında eğilme vs olmaması için hoca.
-
cok ilginc bir soru degil ama, yorumlari merakla bekleyecegim,
bana kalirsa:
1) guc nedir tam olarak bilmiyorsun.
2) cekicinin izdusum uzunlugu degismedigi surece uygulanan kuvvet hepsinde ayni olur ama cekicilerin yuk altindaki davranislari ayni olmaz.
3) nedenini suan aciklayamayacagim ancak, 1.sekildeki cekici, yapilacak olan isin guvenligi acisindan daha iyi bir secim olur gibi geliyor bana.
not: sanirim mevvzuyu yanlis anlamisim yada hic anlamamisim, artislik yapiyorum.
VisualBoy tarafından 06/Eyl/13 12:35 tarihinde düzenlenmiştir