En İyi Eğitim Sitesi (Kullananlar Dan Yorumlar?)
-
-
O yaş grubu için bu tür eğitimler pek yarar sağlamıyor, onun yerine ihtiyaç duyulan konularda online ders aldırman daha mantıklı.
-
Dostum selamlar,
İki sene kızlar için morpa kampüsü kullandık, iyiydi. Bu yıl sadece youtube üzerinden konu bazlı eğitim videoları izleyerek ilerliyoruz.
Morpa kampüs kullanmama sebebimiz ise, derslerin yoğunluğundan çocuklar buna da ayrıca bakmak istemiyor. O yüzden bu sene almadım.
-
Hepsi para tuzağı, istersen youtube üzerinden çok güzel kanallar bulabilirsin. Muhtemelen çocuğum için bir faydam olsun fedakarlık yapayım ve bunu kolay yoldan halleyim istiyorsun ama gerçekten gerek yok. Onun yerine çocuğa çok zorlanıyorsa matematikte özel ders aldırabilirsin gücün yettiğince.
Rekabet gereği baya kendini geliştiriyor youtube hocaları. Matematikte soru çözüm videoları izlesin. Diğer derslerde de konuyu dinlesin arkasına soru çözsün. en güzeli budur. Hepsinden önemlisi o yaştaki çocuk her gün en az 1 saat dışarda oynasın. Bu hem zihinsel gelişimi hem de sosyal beceriler kazanması için önemli, ruh sağlığı için ise vazgeçilmez bir kriter.
kuytul tarafından 06/Mar/25 10:26 tarihinde düzenlenmiştir -
serkan abi sen bildiğin amca olmuşsun boyun kadar çocuk var :)
-
tonguçta 4 sene çalıştım, erken yaş ve orta seviye için ideal, eğlendirerek öğrenme kavramını güzel yapıyorlar.
Ama ilerisi için daha ciddi ve zorluk derecesi yüksek kaynaklara yönelebilirsiniz. -
kuytul bunu yazdı
Hepsi para tuzağı, istersen youtube üzerinden çok güzel kanallar bulabilirsin. Muhtemelen çocuğum için bir faydam olsun fedakarlık yapayım ve bunu kolay yoldan halleyim istiyorsun ama gerçekten gerek yok. Onun yerine çocuğa çok zorlanıyorsa matematikte özel ders aldırabilirsin gücün yettiğince.
Rekabet gereği baya kendini geliştiriyor youtube hocaları. Matematikte soru çözüm videoları izlesin. Diğer derslerde de konuyu dinlesin arkasına soru çözsün. en güzeli budur. Hepsinden önemlisi o yaştaki çocuk her gün en az 1 saat dışarda oynasın. Bu hem zihinsel gelişimi hem de sosyal beceriler kazanması için önemli, ruh sağlığı için ise vazgeçilmez bir kriter.
Katılıyorum, ek olarak söylemek istediğim bir husus var yaşı daha ufak ama yeğene araştırmayı nasıl yapacağını "kendi kendine öğrenmeyi, kendi kendine nasıl öğrenebileceğini öğret" güzel bir şekilde aşılarsan olayı kavrarsa gerisini o halleder internette zilyon tane kaynak var sonuçta örneğin bi eğitim seti alcan eğitimci belki onun anlayabileceği şekilde anlatamıyor, hitabeti dikkat dağıtıcı vs. olabilir tek eğitim setine bağımlı kalmadan internetin sınırsız kaynağını keşfettiğinde en güzel öğrenebileceği kanalları kendi bulur yürür gider diye düşünüyorum
-
Eğitim para tuzağıdır. İnsanların geleceği biliyormuş gibi çocuklarınıza basma kalıp eğitim vererek zamanlarını harcamasına engel olun.
Çocuğu okula göndermenin artık çocuğu kuran kursuna yazdırmaktan bir farkı kalmadı bana göre. İkisi de ebeveynin ideolojisine göre seçimler. Sadece bir zümreye mensup olması için yapılan seçim yani. Dersleri geçsin yeter.
Öğrenmek isteyen chatgpt ile öğrenir bu saatten sonra herşeyi. Herkesin bildiği şeyi öğrenmenin zaten kimseye faydası yoktu.
LLM ler ortaya çıktıktan sonra okulda alacağınız eğitimin hiç kimseye faydası yok.
Para harciycaksan yurtdışına geziye falan götür. ChatGPT pro al.
HolyOne tarafından 07/Mar/25 08:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Yıllar boyunca eğitimhaneden çok yararlanmıştım.
-
HolyOne bunu yazdı
Eğitim para tuzağıdır. İnsanların geleceği biliyormuş gibi çocuklarınıza basma kalıp eğitim vererek zamanlarını harcamasına engel olun.
Çocuğu okula göndermenin artık çocuğu kuran kursuna yazdırmaktan bir farkı kalmadı bana göre. İkisi de ebeveynin ideolojisine göre seçimler. Sadece bir zümreye mensup olması için yapılan seçim yani. Dersleri geçsin yeter.
Öğrenmek isteyen chatgpt ile öğrenir bu saatten sonra herşeyi. Herkesin bildiği şeyi öğrenmenin zaten kimseye faydası yoktu.
LLM ler ortaya çıktıktan sonra okulda alacağınız eğitimin hiç kimseye faydası yok.
Para harciycaksan yurtdışına geziye falan götür. ChatGPT pro al.
Katılıyorum. Bence bir çocuğa verilebilecek en iyi eğitim, ona potansiyeli göstermektir. Çocukların beyni o kadar yanıyor ki bir video vardı. İyi bir puan almış lise öğrencisi 1. tercihe hacettepe bilgisayar mühendisliği 2. tercihe diş hekimliği yazmış.
Hacettepe bilgisayar gelince hüngür hüngür ağlayıp anasını babasını suçluyordu sizin yüzünüzden diye sanki evladı ölmüş gibi ağlıyordu..
Ulan düşünüyorum, bir insan neden diş hekimi olmak için bu kadar götünü yırtar... Para içinse bilemem ama bence o çocuk ortaokuldan beridir kafasına koymuş diş hekimi olacam diye kendini kapatmış ders çalışmış.. Hayatta ne var ne yok dünyada ne oluyor bi haber..
Çocuğa önce ingilizce öğreteceksin aga anadili gibi konuşacak.. Yurt dışını göstereceksin götürüp getireceksin, imkanın yoksa yurt içini göstereceksin gezdireceksin bi memleketi..
Dergilere abone olacaksın hem yerel hem ulusal teknoloji, bilim, sanat dergileri gelecek her ay eve.. çocuk onları karıştıracak.. sonra bakacaksın bu çocuk neye eğilim gösteriyor ona göre hedef odaklı eğitime yönlendireceksin..
Lise terk arkadaşım var çocuk sinemaya yatkın.. Şuan büyük filmlerin tanıtımlarını yapıyor. kanada ya gidecek ordaki şirketle anlaştı. para basıyor aynı zamanda.. kimse üni diploması sormuyor yeteneğine bakıyor.
elin çocuğuna ve ele akıl vermek kolaydır ama Eğitim sistemi bok olduğundan çabalar boşa gidebilir. yol yakınken çocuğa daha etkili bir eğitim verilebilir. yaşam tarzıyla alakalı..
Ben sinema bölümünü istiyordum oradan ekmek yiyemezsin diye babam beni 3 sene dersaneye gönderdi matematik öğretmeye çalıştılar. diyorum ki olmuyo aga içimden gelmiyo öatematikle uğraşmak. ben tarih okuyorum sinemaya ilgiliyim. bunlar beni polis yapmya falan çalışıyorlardı.