En İyi Ücretsiz Kontrol Paneli (Sunucu-Host)?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Webmin - Virtualmin ve Kloxo arasında kaldım. Webmin'i daha önce basit düzeyde kullanmıştım, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
    Kloxo'ya baktığımdaysa daha kullanışlı (basit) geliyor ama webhostingtalk'ta kloxo'nun güvenlikle ilgili sıkıntıları olduğu yazılmış. Yalzı 2009 tarihli, kimsede karşı çıkmamış. Belki şimdi sorunu yoktur ama insan işkilleniyor işte. :)

Eğer ikisindede tecrübeye sahipseniz hangisini tavsiye edersiniz? 
    Ücretsiz olduğu sürece farklı seçenekleri de tavsiye ederseniz sevinirim.

Temel düzeyde *nix bilgimin olduğunu söyleyeyim.
    Yıllık 15 dolara bir vps aldım (128 MB OpenVZ, CentOS 5, 15 GB harddisk, 500 GB bw) -> buyvm.net
    Alan adlarımdan ikisini bu sistemde kullanacağım. Biri host sahiibi olacak, diğeri müşteri.
    Amaç: Bir hosting sitesinde olması gereken çoğu şeyi denemeye çalışacağım.

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Burayı ben alayım bu konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var. Özellikle debian üzerinde.. Hocam ayrıca aldığın yıllık vps nin 500 GB BW si var demişsin bu yıllık BW mi yoksa aylık mı?

DrKill tarafından 04/Nis/13 18:57 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Burayı ben alayım bu konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var. Özellikle debian üzerinde.. Hocam ayrıca aldığın yıllık vps nin 500 GB BW si var demişsin bu yıllık BW mi yoksa aylık mı?

Aylık.

Askere gitmeden önce yer yer ucuz vps arardım, yıllık 1 dolara amazon vps bulmuştum. Sanal kart kullansamda sınırlı kullanım seçenekleri beni sıkıntıya sokuyordu. En son sistemi hayvani bir boyuta getirerek saçma sapan işler yaptım, gelen faturayı sanal kartımdan çekemeyince bir müddet sonra hesabımı kapattılar. -> girmedim e-postada öyle yazıyordu.

Milletin genelde övdüğü buyvm vardı, yalnız ne zaman stoklarına baksam hiç boş makinaları olmuyordu.
    Sonunda sitelerindeki bilgileri okumak gibi süper bir fikir belirdi. :)

telekom bunu yazdı

Az önce lowendbox'taki yorumlara bakarak buyvm'den yıllık 15 dolara bir Vps aldım (centos 5, 128 MB ram), VPN ve aklımdaki 1-2 proje için deneyeceğim. Henüz sistemi test etme imkanım olmadı. 

Adamlar işlerini iyi yaptıkları için stokları çabuk bitiyor. Takip etmek için http://doesbuyvmhavestock.com/
    Bu da sunucu durumları: http://buyvmstatus.com/
    Ana site: www.buyvm.com

Stoklar pasifik zaman dilimine göre sabah 6 ile 13 te tazeleniyor. Bizim saat onlardan 10 saat ileride. Yani onları sabah 6 dediği saat, bizde 16 oluyor.
    Stokların güncellenmesi ile ilgili bilgi: http://wiki.buyvm.net/index.php/Stock

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

sadelik istiyorsanız Zpanelcpyi tavsiye ediyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

fiyat iyi de lokasyon kötü

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Webmin çok kapsamlı, kloxo güzel yaklaşık 8 ay falan kullandım, fakat  hosting hizmeti vereceksen arkadaşın dediği gibi zpanel güzel, zpaneli yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, tek gördüğüm sıkıntı daha önceki sunucuda çalışan elfindir dosya editörü zpanel kurulu sistemde çalışmadı, araştırdım fakat sebebini bulamadım, iptal etmek zorunda kaldım elfinder i, zpanelden önce ehcp kullanıyordum, zpaneli tavsiye ederim güzel çalışıyor, kurduktan sonra türkçe dil dosyasınıda veritabanına ekleyebiliyorsun.

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Hostinge yönelik ücretsiz panel arıyorsan ispconfig ve ispcp önerebilirim

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Tavsiye ve öneriler için teşekkür ederim. Makinanın özellikleri düşük olduğu için daha önce (veya şimdi) buyvm'nin sistemini kullananlara danıştım.
    Hiçbiri kontrol paneli kullanmıyor, iyi geyik dönüyor: http://client01.chat.mibbit.com/?channel=%23Frantech&server=irc.dairc.net

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

peki bu zpanelcp'nin kurulumunu ve kullanımını anlatan (entegrasyonuyla birlikte) türkçe makale var mı acaba? (debian squueze için )

DrKill tarafından 05/Nis/13 00:25 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Türkçe anlatım bulamadım, daha doğrusu var ama Centos üzerine kurulumu var.

Ubuntu,kubuntu,debian üzerine kurulum için Buradaki komutları takip et, kurulumu çok zor değil

http://www.zvps.co.uk/zpanelcp/ubuntu-12-04

Centos,fedora,redhat

http://bilgisayaroncusu.blogspot.com/2012/07/centos-6-uzerine-zpanel-x-kurmak-ayrntl.html

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
Toplam Hit: 2583 Toplam Mesaj: 10