

En İyi Ücretsiz Kontrol Paneli (Sunucu-Host)?
-
Webmin - Virtualmin ve Kloxo arasında kaldım. Webmin'i daha önce basit düzeyde kullanmıştım, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Kloxo'ya baktığımdaysa daha kullanışlı (basit) geliyor ama webhostingtalk'ta kloxo'nun güvenlikle ilgili sıkıntıları olduğu yazılmış. Yalzı 2009 tarihli, kimsede karşı çıkmamış. Belki şimdi sorunu yoktur ama insan işkilleniyor işte. :)
Eğer ikisindede tecrübeye sahipseniz hangisini tavsiye edersiniz?
Ücretsiz olduğu sürece farklı seçenekleri de tavsiye ederseniz sevinirim.
Temel düzeyde *nix bilgimin olduğunu söyleyeyim.
Yıllık 15 dolara bir vps aldım (128 MB OpenVZ, CentOS 5, 15 GB harddisk, 500 GB bw) -> buyvm.net
Alan adlarımdan ikisini bu sistemde kullanacağım. Biri host sahiibi olacak, diğeri müşteri.
Amaç: Bir hosting sitesinde olması gereken çoğu şeyi denemeye çalışacağım. -
Burayı ben alayım bu konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var. Özellikle debian üzerinde.. Hocam ayrıca aldığın yıllık vps nin 500 GB BW si var demişsin bu yıllık BW mi yoksa aylık mı?
DrKill tarafından 04/Nis/13 18:57 tarihinde düzenlenmiştir -
DrKill bunu yazdı
Burayı ben alayım bu konu hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var. Özellikle debian üzerinde.. Hocam ayrıca aldığın yıllık vps nin 500 GB BW si var demişsin bu yıllık BW mi yoksa aylık mı?
Aylık.
Askere gitmeden önce yer yer ucuz vps arardım, yıllık 1 dolara amazon vps bulmuştum. Sanal kart kullansamda sınırlı kullanım seçenekleri beni sıkıntıya sokuyordu. En son sistemi hayvani bir boyuta getirerek saçma sapan işler yaptım, gelen faturayı sanal kartımdan çekemeyince bir müddet sonra hesabımı kapattılar. -> girmedim e-postada öyle yazıyordu.
Milletin genelde övdüğü buyvm vardı, yalnız ne zaman stoklarına baksam hiç boş makinaları olmuyordu.
Sonunda sitelerindeki bilgileri okumak gibi süper bir fikir belirdi. :)telekom bunu yazdıAz önce lowendbox'taki yorumlara bakarak buyvm'den yıllık 15 dolara bir Vps aldım (centos 5, 128 MB ram), VPN ve aklımdaki 1-2 proje için deneyeceğim. Henüz sistemi test etme imkanım olmadı.
Adamlar işlerini iyi yaptıkları için stokları çabuk bitiyor. Takip etmek için http://doesbuyvmhavestock.com/
Bu da sunucu durumları: http://buyvmstatus.com/
Ana site: www.buyvm.comStoklar pasifik zaman dilimine göre sabah 6 ile 13 te tazeleniyor. Bizim saat onlardan 10 saat ileride. Yani onları sabah 6 dediği saat, bizde 16 oluyor.
Stokların güncellenmesi ile ilgili bilgi: http://wiki.buyvm.net/index.php/Stock -
sadelik istiyorsanız Zpanelcpyi tavsiye ediyorum.
-
fiyat iyi de lokasyon kötü
-
Webmin çok kapsamlı, kloxo güzel yaklaşık 8 ay falan kullandım, fakat hosting hizmeti vereceksen arkadaşın dediği gibi zpanel güzel, zpaneli yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, tek gördüğüm sıkıntı daha önceki sunucuda çalışan elfindir dosya editörü zpanel kurulu sistemde çalışmadı, araştırdım fakat sebebini bulamadım, iptal etmek zorunda kaldım elfinder i, zpanelden önce ehcp kullanıyordum, zpaneli tavsiye ederim güzel çalışıyor, kurduktan sonra türkçe dil dosyasınıda veritabanına ekleyebiliyorsun.
-
Hostinge yönelik ücretsiz panel arıyorsan ispconfig ve ispcp önerebilirim
-
Tavsiye ve öneriler için teşekkür ederim. Makinanın özellikleri düşük olduğu için daha önce (veya şimdi) buyvm'nin sistemini kullananlara danıştım.
Hiçbiri kontrol paneli kullanmıyor, iyi geyik dönüyor: http://client01.chat.mibbit.com/?channel=%23Frantech&server=irc.dairc.net -
peki bu zpanelcp'nin kurulumunu ve kullanımını anlatan (entegrasyonuyla birlikte) türkçe makale var mı acaba? (debian squueze için )
DrKill tarafından 05/Nis/13 00:25 tarihinde düzenlenmiştir -
Türkçe anlatım bulamadım, daha doğrusu var ama Centos üzerine kurulumu var.
Ubuntu,kubuntu,debian üzerine kurulum için Buradaki komutları takip et, kurulumu çok zor değil
http://www.zvps.co.uk/zpanelcp/ubuntu-12-04
Centos,fedora,redhat
http://bilgisayaroncusu.blogspot.com/2012/07/centos-6-uzerine-zpanel-x-kurmak-ayrntl.html