En Pahalı Benzin Türkiye"De
-
-
ingilterede $u an benzin krizi ya$anio a.q millet benzin istasyonlarina hucum etti.
-
ABD nin de anasi bellendi burda benzin son 2 yilda %20 zamlandi..
Burda enflasyon da yok millet kafayi yio...
-
İleti kullanıcının iradesi ile tarafından düzenlenip, silindi.
-
turkiye cennet gibi sonucta otobusu var minibusu var feribotu olsun metrosu olsun hemen hemen butun toplu tasima araclari mevcut. amerikada benzinin galonu 3.8lt ortalama 2.75 ama burde millet ise gitmek icin nerden baksan en az 50-60 km yol gidiyor (gitmek zorunda). hatta bazi eyalletlerde 3.50 $ a kadar cikiyor. bu fiyatlar size cok dusuk gorunse bile amerika ekonomisini ayakta tutmak icin butun benzin fiyatlarini dusuk tutmak zorunda. Turkiyeye gelelim. Ilk basta cok boktan bir yonetim sistemimiz var. herkes vergi arttirip kisa sureli ek gelirleri dusunuyor ve bir sonraki secimlerde secilmek icinde bu sekilde hareket etmeleri gerekiyor. durum boyle oluncada vergi arttirimi en kolay ek gelir.
Tupras satildi. satilmasi cok buyuk bir hataydi tuprasin satilimi zaten. hic bir zaman ozellestrilme karsiti degilim ama turkiyenin yaptigi ozellestirmenin amina koyim ben yokki adam akilli hareket eden bir o. c. devlette. tupras ozellestirilmesinde kactane rafineri varsa hepsini ayiricaklardi ve hepsini farkli ihalelerde farkli sirketlere satsalardi en azindan rekabet ortami cikardi monopoly olmazdi. ustelik su an aldiklari paradan cok daha fazlasini alirlardi.
neyse cok uzuycak gibi bukadar yeter.
-
Konu Benzin Zammi Idi :)
-
Musket bunu yazdý:
Konu Benzin Zammi Idi :)
valla biliyorum karisti o yuzden kisa kestim zaten:P